Aangepast sporten

Wij geloven in het motto “Normaal wat normaal kan en speciaal wat speciaal moet’ van de gehandicaptensport Nederland. Voor iedereen met uiteenlopende beperkingen is het mogelijk om mee te doen in de reguliere sport en wij stimuleren verenigingen ook om dit mogelijk te maken. Het aangepast sporten wordt zo veel mogelijk geïntegreerd binnen de reguliere sport.

Diverse verenigingen hebben een vorm van aangepast aanbod:

– Lichamelijke beperking
– Verstandelijke beperking
– Auditieve beperking (doof of slechthorend)
– Visuele beperking  (blind of slechtziend)
– Chronische aandoening
– Autisme

Uniek Sporten

In 2018 is de website van Uniek Sporten gelanceerd. Op deze website is bijna al het aangepaste sportaanbod te vinden van heel Nederland waaronder ook het aanbod van de gemeente Ede. Dit is ter bevordering van een beter en groter sportaanbod voor mensen met een handicap en meer aandacht voor gehandicaptensport in onze regio, met als doel om sport voor iedereen met een handicap zo structureel mogelijk te maken. Ook ondersteunen we de sportaanbieders die gehandicaptensport willen aanbieden, en helpen wij mensen met een handicap om de juiste sport te vinden. Dit doen we per individu en door middel van het opzetten van sportdagen. Zo brengen we sporters en sportaanbieders met elkaar in contact.

Contactgegevens
Buurtsportcoach Marieke Pomp

 

 

Sportmix

Sportmix zijn sport- en spellessen voor kinderen met autisme. Elke week zijn kinderen van 6 t/m 13 jaar van harte welkom in de gymzaal aan de Wulplaan in Ede van 17.30 tot 18.30 uur om een lekker uurtje te komen sporten en bewegen. De eerste maand is gratis.

Sporten bij een gewone sportvereniging is voor kinderen met autisme vaak best lastig. Ze missen de structuur, vaste begeleiding en voorspelbaarheid die nodig is om goed mee te kunnen komen en plezier te beleven. Bij Sportmix zijn al die ingrediënten wel aanwezig. Er worden extra leuke activiteiten aangeboden en dat is ideaal voor kinderen met autisme. Het is op een vast moment, met vaste gezichten en de begeleiding is constant en nadrukkelijk aanwezig om te motiveren en te begeleiden. Dit geeft structuur en daardoor krijgen kinderen plezier in het sporten en bewegen en het geeft veel voldoening.

Kennismaken met Sportmix kan elke week in de gymzaal aan de Wulplaan van 17.30 tot 18.15 uur. Sportclub Waag geeft daar sport- en spellessen. De eerste maand is gratis, wil je bij Sportmix blijven dan bedragen de kosten € 6,00 per maand.

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Bram van den Ende via 06 – 250 72 852, stuur een mail naar infosport@sportclubwaag.nl of kijk op www.sportclubwaag.nl