Aftrap Inviplay met gratis clinics op Sportpark de Peppel

Site brengt vraag en aanbod sport in Ede samen

Ede – Sportpark de Peppel in Ede gooit op zaterdag 1 oktober de poorten open voor iedereen in de gemeente Ede en daarbuiten. Een aantal sportaanbieders op het park geeft tussen 10.00 en 14.00 gratis clinics. Aanleiding voor de dag is de aftrap van Inviplay, een website die vraag en aanbod in sportactiviteiten samen brengt. Wethouder Peter de Pater geeft om 10.00 uur het startschot bij de Edese IJsvereniging, één van de verenigingen die al langer met Inviplay werkt.

Inviplay
Het idee achter Inviplay is simpel: op inviplay.nl wordt aangegeven wat voorkeurssporten zijn en wat de maximale reisafstand mag zijn. Zodra iemand een activiteit organiseert die daarin past wordt een uitnodiging gestuurd om mee te doen. Bijvoorbeeld van een groep die gaat basketballen op een pleintje of van een vereniging die een activiteit organiseert waar aan meegedaan kan worden zonder lidmaatschap. Via inviplay.nl (gratis te gebruiken) vinden bestaande groepen extra sporters en wordt het nog makkelijker om een oude sport op te pakken, iets nieuws te proberen of zelf iets te organiseren.

Inviplay draait dus om flexibel sporten met elkaar, wanneer het uitkomt. Verenigingen haken daarop in door bijvoorbeeld een online strippenkaart aan te bieden. Sporten bij een vereniging dus zónder lidmaatschap.

Het platform is mede mogelijk door een bijdrage vanuit het Lokale Sportakkoord.

Gratis clinics
In samenwerking met sportaanbieders rondom Sportpark de Peppel en Sportservice De Vallei worden er op zaterdag 1 oktober tussen 10.00 en 14.00 uur aantrekkelijke clinics gegeven: volleybal, skeeleren, padel, bootcamp, hardlopen en meer. Iedereen is welkom om mee te doen. Inschrijven voor de clinics gaat uiteraard via Inviplay op www.inviplay.nl/groups/156. Daar is ook het hele programma te vinden.

Aanmelden
Lennert Molema, mede-oprichter: “We zien dat Inviplay werkt: mensen komen van de bank af en leren nieuwe mensen kennen. Er ontstaan nieuwe groepjes in de wijk en vriendschappen. En verenigingen komen in contact met nieuwe sporters en hebben extra inkomsten die ze hard nodig hebben.” Hoe eenvoudig Inviplay werkt wordt duidelijk zodra je je hebt aangemeld. Aanmelden is gratis en in 1 minuut gedaan: vul je e-mailadres in & kies jouw favoriete sport(en). Ga daarvoor naar inviplay.nl/start.