ASM Workshop 11 september Van der Knaaphal

Wil je weten wat ASM inhoudt? Kom dan naar de workshop en laat je inspireren. Het Athletic Skills Model (ASM) is een holistisch (talent)ontwikkelingsmodel. Het streeft naar de optimale (talent)ontwikkeling voor iedereen, ongeacht niveau, leeftijd of mogelijkheden en richt zich op jong tot en met oud, valide & minder valide en elke vorm van sport en bewegen.

Beweegarmoede is een maatschappelijk probleem dat gevolgen heeft voor belangrijke zaken als gezondheid, fitheid en prestaties in de sport. Beweegarmoede leidt tot een verstoorde motorische ontwikkeling van jeugd en volwassenen. Het doen van alleen één sport is een vorm van beweegarmoede en kent dan ook grote nadelen voor de gezondheid.

In deze workshop leggen we uit hoe het met de beweegarmoede gesteld is en geven we hier een praktische- en wetenschappelijke betekenis aan. Het doen van alleen één sport is een vorm van beweegarmoede en kent grote nadelen voor de gezondheid. In de workshop wordt ingegaan op het belang van het onderbouwen door de trainer van het Athletic Skills Model (ASM) concept, zodat sporters, ouders, collega trainers, begeleiders en bestuurders begrijpen wat het belang is van deze nieuwe visie en aanpak volgens het ASM.

ASM is reeds toegepast in de top- en breedtesport en toont o.a. aan dat sporters meer plezier hebben, minder geblesseerd raken en creatiever worden. Via de workshop laten wij de visie van het ASM naar voren komen en de toepasbaarheid in de praktijk zien, zodat ASM verwerkt kan worden in de eigen trainingen. Het tweede deel van de avond, de praktijkles, zal in de sporthal gegeven worden.

In de regio de Vallei vinden in Ede en Rhenen al verschillende projecten plaats welke geïnspireerd zijn op het ASM en deel uit maken van onze Samen Actief Meedoen (SAM) visie. Met een integrale aanpak in de domeinen onderwijs, buurt en sport werken we samen aan de motorische ontwikkeling van kinderen. Dit sluit weer goed aan bij het thema ‘vroeg vaardig in bewegen’ vanuit het lokaal sportakkoord.

Tijdens deze avond zullen we ook stil staan bij de ontwikkelingen van een ASM multicourt op het Open sportpark in Ede en de toepasbaarheid van zo’n sportieve buitenruimte.

Aanmelden voor de workshop doe je hier: http://bit.ly/ASM_workshop

Al meer interesse in ASM of na de workshop geïnspireerd geraakt?
Je kunt je aanmelden voor de ASM-opleiding Advanced. Lesdagen en tijden op vrijdagavond van 18.30 – 22.00 uur op 16 & 30 oktober en 6 en 13 november as.

Meer informatie over de workshop of opleiding:
Sebastiaan Kuijper 06 – 46257126 of sebastiaan.kuijper@sportservice-ede.nl