Bootcamproute sportpark de Peppel officieel geopend

Flinke belangstelling van groot en klein voor de opening van de Bootcamproute op Sportpark de Peppel, zaterdag 16 april. Met de onthulling van een informatiebord stelde wethouder Peter de Pater van de gemeente Ede de route officieel in gebruik. De realisatie is een nieuwe stap in het streven naar een Open Sportpark, van voor en door iedereen.

Het idee voor zo’n route werd een tijd geleden gelanceerd bij Sportservice Ede, onderdeel van Sportservice de Vallei, door Bootcamp Workout, een organisatie die al op meer plekken in Nederland een beweegroute heeft uitgezet. Ook Premium Health Club is nauw betrokken bij de realisatie. Het is een gemarkeerde route met paaltjes, waarop borden met QR-codes. Wie de code scant krijgt sportieve oefeningen met een keuze uit verschillende niveaus die ter plekke uitgevoerd kunnen worden. Voor een bijdrage werd met succes een beroep gedaan op het lokale Sportakkoord van Ede.

De route start ter hoogte van de skatebaan op de Koekeltse Boslaan. Daar staat ook een bord met uitleg. Daarna leidt de route over vrijwel het hele park met op diverse plekken oefeningen. Met de bootcamproute werkt Sportservice De Vallei aan het bereikbaar maken van sport en bewegen voor iedereen.

Na de openingshandeling gaf Premium Health Club uitleg over de route. Daarna was het voor de aanwezigen sportief aan de slag door de route te lopen en de oefeningen te doen. Einde was bij PlayceX achter Zwembad de Peppel. Daar werd nog een sportclinic gegeven door vakleerkracht Mahmut Cariboglu van Sportservice de Vallei. Zo werd het vlak voor de Paasdagen een sportieve workout.