Maatregelen en richtlijnen voor de sport n.a.v. corona

Op de persconferentie van vrijdag 12 november 2021 zijn nieuwe maatregelen aangekondigd tegen de verspreiding van het coronavirus. Deze maatregelen hebben invloed op verschillende sectoren, waaronder ook de sportsector.

In alle binnensportlocaties dienen alle bezoekers van 18 jaar en ouder in het bezit te zijn van een coronatoegangsbewijs (CTB). De verantwoordelijkheid voor het checken hierop ligt bij de huurder van de accommodatie.

U bent dus als huurder verantwoordelijk voor het checken van het CTB voor alle bezoekers van 18 jaar en ouder die als sporter, bezoekers of publiek aanwezig zijn bij uw sportactiviteiten. Wij denken graag met u mee op welke wijze u dit kunt invullen en handhaven. Neem daarvoor contact op via verenigingsadvies@sportservice-ede.nl.

Publiek is niet toegestaan bij zowel wedstrijden als trainingen. Begeleiding is wel toegestaan. Maak duidelijke afspraken over de maximaal toegestane begeleiding per team/sporter.

Zowel voor, tijdens als na het sporten is het dringende advies om 1,5 meter afstand te houden. Als het voor de sportbeoefening nodig is, dan is de 1,5 meter afstand niet verplicht.

Informatie over maatregelen

Deze informatie is gebaseerd op de maatregelen zoals aangekondigd in de persconferentie van vrijdag 12 november 2021.