Derde Krajicek Playground in Ede gaat open

Na de wijken Veldhuizen en Ede Zuid komt er een derde Krajicek Playground aan de Sint Hubertus. Initiatiefnemer Kiki Musampa, oud profvoetballer van Ajax en oud wijkbewoner opent vrijdag 29 april rond 16.00 uur de naar hem genoemde sport- en speelvoorziening voor de buurt.

Het initiatief is tot stand gekomen in samenwerking met het Wijkteam Ede Centraal, de bewoners werkgroep, Malkander, Sportservice De Vallei en de Krajicek Foundation. De opening van de Krajicek Playground wordt een echt wijkfeest. Tot 18.00 uur zijn er diverse leuke en sportieve activiteiten en er zijn hapjes en drankjes.

Samen met gemeenten legt de Krajicek Foundation Playgrounds aan. Dit zijn multifunctionele sportvelden waar kinderen op een sociaal veilige plek, dicht bij huis, onbezorgd kunnen sporten en spelen. Zij worden hierbij, minimaal twee keer per week, begeleid door professionele sportleiders én door Krajicek Scholarshippers. Dit zijn jongeren uit de wijk die in ruil voor een studiebeurs activiteiten op en rondom hun eigen Playground verzorgen.

Op een Krajicek Playground zijn Scholarshippers rolmodellen in de wijk. In ruil voor een studiebeurs voor een opleiding zetten zij zich voor minimaal 100 uur in op een Playground in de eigen buurt. Gevolg is een door en door gemotiveerde positieve jongere uit de wijk zelf die inspirerend is voor andere kinderen en jongeren en zo de hele buurt positief beïnvloedt. De Krajicek Scholarshippers werken samen met de buurtsportcoaches van Sportservice De Vallei.

Iedereen is van harte welkom om de opening bij te wonen en mee te doen met de activiteiten.

In het kort:
Datum: Vrijdag 29 april 2022
Tijd: 15.30 – 18.00 uur
Adres: Playground aan de Sint Hubertus, Ede
Leeftijd: Alle leeftijden
Deelname: Gratis