Eerste netsportveld in Ede geopend

Sportservice De Vallei benut Gelderse subsidieregeling in kader van WK Volleybal

Afgelopen maandag 27 juni heeft Peter de Pater, wethouder Sport van gemeente Ede, op het Open Sportpark Peppelensteeg in Ede het eerste verstelbare netsportveld officieel geopend. Het veld is aangelegd achter zwembad De Peppel in Ede waar eerder al een PlayceX multifunctioneel sportveld, Athletic Nature Track en een beachvolleybalveld zijn gerealiseerd. Medewerkers van Sportservice De Vallei ontvingen leerlingen van basisschool De Groene Vallei uit Ede, die het netsportveld mochten uit proberen.

Provincie Gelderland subsidieert vijf netsportvelden in gemeente Ede

In aanloop naar het FIVB WK Volleybal Vrouwen 2022 lanceerde de provincie Gelderland eerder dit jaar een subsidieregeling voor netsportvelden. Gelderse volleybalverenigingen konden in samenwerking met een andere partij in de buurt, bijvoorbeeld een school een subsidieaanvraag doen voor een netsportveld. Sportservice De Vallei heeft voor de gemeente Ede de subsidieaanvraag gedaan. De komende tijd zullen ruim dertig veldjes in Gelderland worden geplaatst, waarvan vijf in gemeente Ede. De andere vier netten komen achter Van Der Knaap Topsporthal in Ede, in Otterlo, Lunteren en in Bennekom.

Het metalen net van het netsportveld kan tegen een stootje en is in hoogte verstelbaar. Zo kunnen er verschillende sporten worden gespeeld, zoals naast volleybal bijvoorbeeld ook badminton, tennis en voetvolley.

FIVB WK Volleybal Vrouwen 2022

In 2022 vindt het FIVB WK Volleybal Vrouwen voor de eerste keer in de historie in Nederland plaats. Het vierjaarlijkse WK duurt ruim drie weken en aan het evenement nemen 24 landen van vijf verschillende continenten deel. In totaal worden er van 23 september t/m 15 oktober 2022 ruim honderd wedstrijden gespeeld. Het grootste deel van het evenement vindt plaats in de provincie Gelderland, met Arnhem en Apeldoorn als speellocaties. Ede is gaststad voor het nationale volleybalteam uit China. Het team zal trainen in de Van Der Knaap Topsporthal aan de Zandlaan in Ede.

Foto: Ted Walker.