Eerste paal de grond in voor bootcamproute sportpark de Peppel

Sportpark de Peppel in Ede wordt langzaam maar zeker steeds meer een sportpark van, voor en door iedereen. Altijd toegankelijk om te sporten, te bewegen en te recreëren. Een open sportpark. Deze week is in dat streven naar een open sportpark een nieuwe stap gezet en zijn de eerste palen geplaatst voor een bootcamproute.

Het idee voor zo’n route werd een tijd geleden gelanceerd bij Sportservice Ede door Bootcamp Workout, een organisatie die al op meer plekken in Nederland een beweegroute heeft uitgezet. Het is een gemarkeerde route met paaltjes, waarop borden met QR-codes. Wie de code scant krijgt sportieve oefeningen met een keuze uit verschillende niveaus die ter plekke uitgevoerd kunnen worden. Voor een bijdrage werd met succes een beroep gedaan op het lokale Sportakkoord van Ede.

De route start ter hoogte van de skatebaan op de Koekeltse Boslaan. Daar komt ook een bord met uitleg. Daarna leidt de route over vrijwel het hele park met op diverse plekken oefeningen. Met de bootcamproute werkt Sportservice Ede aan het bereikbaar maken van sport en bewegen voor iedereen. Ook Premium Health Club is nauw betrokken bij de realisatie.

De officiële opening wordt op zaterdag 16 april door wethouder Peter de Pater verricht. Zodra alle palen zijn geplaatst kan de route echter al worden gelopen. De QR-codes op de paaltjes zijn al operationeel. Streven is dat ook verenigingen op het sportpark, als onderdeel van de training, de bootcamproute gaan gebruiken.