Eerste speelveld met SAM Scan & Play

Op woensdag 8 juni aanstaande, op de Nationale buitenspeeldag, lanceert Sportservice De Vallei samen met Move2Playground een nieuw initiatief om het buiten spelen te bevorderen. Het project heet SAM Scan & Play.

Op 10 speelplaatsen in de gemeente Ede komen palen met borden te staan waarop een QR-code. Wie de code scant kan filmpjes bekijken met allemaal verschillende voorbeelden van sporten en spellen die je daar kunt doen, bijvoorbeeld met een bepaald toestel dat er staat. De filmpjes zijn gemaakt door buurtsportcoaches en vakdocenten gymonderwijs van Sportservice De Vallei, in samenwerking met Move2Playground.

Move2Playground is een online tool om in de openbare ruimte inwoners te inspireren meer en beter te bewegen. Dit kan o.a. door de buurtsportcoach die filmpjes uploadt, zoals inspirerende en onderbouwde beweegroutes waarbij verschillende elementen van bewegen terugkomen en allerlei activiteiten voor beweeg- en speeltuinen. Daarnaast biedt het platform van Move2Playground de mogelijk om de oneindige inspiratie die in de hoofden zit van de inwoners te ontsluiten. Dit door de mogelijkheid  om inspiratievolle sport- en beweegvideo’s te uploaden en delen.

Met unieke QR-codes in de openbare ruimte worden de specifieke activiteiten zichtbaar op die locatie. Zowel de beweegroutes als de beweeg- en speeltuinen worden op deze manier ontsloten als plekken waar kinderen én volwassenen worden uitgedaagd om meer en beter te bewegen.

Presentatie en onthulling eerste SAM Scan & Play locatie

De eerste SAM Scan & Play-paal wordt onthuld en in gebruik genomen op woensdag 8 juni om 14.30 uur bij Speeltuin De Drie Esssen, Sportbieb SAM aan de Essenburg in de wijk Veldhuizen in Ede. Iedereen – en zeker kinderen – zijn van harte welkom om naar hartelust te komen spelen.

De filmpjes zijn ook te vinden op https://buitenspelen.sportservicedevallei.nl/site/speeltuinen