Fit-In, sporten voor jongeren met psychische problemen

Voor jongeren en jongvolwassenen met psychische problemen is sporten en bewegen niet vanzelfsprekend. Het hoofd staat er vaak niet naar of het is lastig zelf de stap te zetten. Terwijl met sporten en bewegen de zinnen kunnen worden verzet, het hoofd leeggemaakt. Het draagt bij aan het herstel. Daarom biedt Sportservice Ede Fit-In, twee keer per week twaalf weken lang circuit training, zelfverdediging en kickboksen voor jongeren van 13 t/m 25 jaar die voor hun aandoening een behandeling of begeleiding ondergaan.

In samenwerking met CHE, Stichting ROOZ, Gemeente Ede, Sportteam Ede en Sportservice de Vallei is een 12 weeks programma opgezet waarin sport als middel wordt gebruikt om het re-integratie traject van de jongeren te stimuleren en te bevorderen en de eventuele stap richting een sportvereniging te maken.

Dankzij de inzet van diverse partijen is er veel professionele en individuele aandacht en wordt de stap naar reguliere sport ondersteund. Geen normaal sportaanbod, maar kleine groepen, een speciaal programma en professionele begeleiding en ondersteuning in het natraject door studenten van de CHE. Het sportaanbod wordt verzorgd door Rosa Louwerse van Sport Team Ede.

Fit-In gaat bij voldoende deelname in april van start. Jongeren van 13 t/m 17 jaar sporten op maandag en woensdag van 18.00 tot 19.00 uur. Jongvolwassenen van 18 t/m 25 jaar op de dinsdag en donderdag van 18.00 tot 19.00 uur. Het sporten is bij Sport Team Ede aan de Spinderweg 9 in Ede.

Fit-In is één van de activiteiten die Sportservice onder de noemer #Fitinapril uitrolt om mensen te stimuleren in beweging te komen.

Wie interesse heeft of meer informatie wil kan contact opnemen met buurtsportcoach Marieke Pomp van Sportservice Ede via 06 – 829 49 226 of marieke.pomp@sportservice-ede.nl.