Gymonderwijs de Vallei

Gymonderwijs de Vallei

Onze vakdocenten geven bewegingsonderwijs op tientallen basisscholen in en rondom de Valleiregio. Niet alleen rond de tafel, maar ook in de gymzaal sparren we met Sportservice Wageningen, Sportservice Rhenen, KVLO, NOC NSF, de HAN en het Dulon College om de kwaliteit van ons lessen blijvend te borgen, te vernieuwen en in te spelen op de laatste ontwikkelingen.

Pleinspelen, een (tussen- of naschools) multi-sport programma voor alle type bewegers, een uitdagend schoolplein creëren waarbij iedereen tot zijn recht komt. De vakdocenten van Gymonderwijs denken graag mee over het sportbeleid en aanbod van de school en gaan graag het gesprek aan over de kansen die hier liggen.

Contactgegevens
Teamleider Vakleerkrachten Bewegingsonderwijs Bram Boerma

 

 

 

 

De kracht van een vakleerkracht Gymonderwijs de Vallei

Directrice Maartje ter Beek van basisschool de Vuurvogel vertelt in deze video wat een vakleerkracht Gymonderwijs de Vallei voor haar school betekent.

24% van de gymlessen worden vandaag de dag (nog steeds) gegeven door onbevoegde leerkrachten. Drie op de tien kinderen speelt nooit of slechts één keer per week buiten en fietsen naar school is er helaas vaak niet meer bij (TNS NIPO, 2018).

Door kwalitatief goed, passend en afwisselend bewegingsonderwijs ontwikkelt een kind een betere motoriek, goede sociale vaardigheden en sportplezier. Onze vakleerkrachten zijn expert in het aanbieden van verschillende beweegvormen en sport- en spelmethodieken. Ook ondersteunen we scholen om kinderen de beste omgeving voor het ontwikkelen van sport te bieden. De gymles wordt op deze manier een ontdekkingsreis en zoektocht naar eigen unieke beweegtalenten. Dit alles heeft effect op de school- en leerprestaties en door de inzet van een vakleerkracht bewegingsonderwijs, wordt de werkdruk verlaagd. Een groot voordeel voor de groepsleerkrachten en school.

Contactgegevens
Teamleider Vakleerkrachten Bewegingsonderwijs Bram Boerma

SAM School/ Junior Olympiade

Een jaarlijks terugkerend evenement is SAM School/ Junior Olympiade en is dé sportdag voor alles basisscholen binnen de gemeente Ede. Gezien de ontwikkelingen rondom het corona virus heeft de organisatie, in samenspraak met de gemeente Ede, besloten om het evenement te verplaatsen naar september. Het najaar biedt meer perspectief om kinderen een prachtige dag te bieden vol sport, cultuur en plezier. Dat ze elkaar kunnen ontmoeten en samen spelen.

De SAM School Olympiade is in de gemeente een begrip geworden.
In 1978 is de eerste editie geweest en is voor basisschoolkinderen uit de groepen 6, 7 en 8.
Voor de groepen 4 en 5 is de SAM Junior Olympiade.
Tijdens het evenement staat de gedachte “meedoen is belangrijker dan winnen” centraal. Kinderen kunnen hierbij kiezen uit verschillende sport- en cultuuractiviteiten. Het moment om eens kennis te maken met nieuw sport- en cultuuraanbod en nieuwe aanbieders uit de buurt.

De volgende SAM School Olympiade is op donderdag 23 september 2021. Inschrijven voor het aankomende evenement kan tot vrijdag 26 maart via deze link.
De volgende SAM Junior Olympiade is op vrijdag 24 september 2021. Inschrijven voor het aankomende evenement kan tot vrijdag 26 maart via deze link.

Contactgegevens
Buurtsportcoach Kirsten van Alphen