Jeugd en jongeren

Sport en bewegen is voor iedereen belangrijk. Op jonge leeftijd kan sport bijdragen aan zowel de motorische als de sociaal-emotionele ontwikkeling. Sporten draagt bij aan de gezondheid, en is daarnaast ook gezellig en leerzaam.

Met regelmaat organiseren wij leuke sportieve activiteiten voor jongeren.

Project Kansrijk

Het project Kansrijk is voor jongeren van 13 tot en met 16 jaar in de wijken Ede Veldhuizen en Kernhem. Het project is een initiatief van onze partner Malkander. Met hen maken wij werkmogelijkheden beschikbaar voor je en begeleiden wij je.

Het doel is om je te laten doorstromen naar een bijbaan wanneer je 16 jaar bent. Je wordt klaargestoomd voor een bijbaan die past bij je interesses en kwaliteiten. Dit kan ook betrekking hebben op werkzaamheden of competenties die te maken hebben met verschillende sport- en beweegactiviteiten. Met sport en bewegen als middel kunnen wij je ook persoonlijk stimuleren. Samen werken wij dan aan thema’s zoals zelfvertrouwen, integratie en discipline.

Contactgegevens
Buurtsportcoach Sjonnie Maasdam

 

Speelambassadeurs

‘Speelambassadeurs’ is een project waarin jongeren opgeleid worden tot ‘expert in spelen’ (speelambassadeur). Je leert hoe je een leuk en gevarieerd activiteitenaanbod voor kinderen uit de buurt kunt opzetten om ervoor te zorgen dat nog meer kinderen nog meer spelen!

Het project Speelambassadeurs is een samenwerking met Malkander, verschillende speeltuinverenigingen en Jantje Beton.

In Harskamp is er elke twee weken een activiteit bij Speeltuinvereniging Jong Harskamp. In Ede Zuid en in Speeltuin de Korenbloem in Ede West starten wij ook op korte termijn. Kijk in onze agenda wanneer je kunt komen spelen.

Meer informatie
Buurtsportcoach Kirsten van Alphen