Jeugd en jongeren

Sport en bewegen is voor iedereen belangrijk. Op jonge leeftijd kan sport bijdragen aan zowel de motorische als de sociaal-emotionele ontwikkeling. Sporten draagt bij aan de gezondheid, en is daarnaast ook gezellig en leerzaam.

Met regelmaat organiseren wij leuke sportieve activiteiten voor jongeren.

Street League Ede

Iedere vrijdag i.s.m. Malkander Street League Ede in de wijken Veldhuizen en Ede Zuid. Locatie op de Krajicek Playgrounds aan de Essenburg (Veldhuizen) en van de Hagenstraat (Ede Zuid)! Iedereen van 12 t/m 17 jaar kan komen voetballen. Scholarshippers van de Krajicek Foundation begeleiden de activiteit. Iedereen doet individueel mee en wordt vooraf ter plekke ingedeeld in een team. Zo speel je iedere week met andere spelers. Speeltijden:

Essenburg:
17.15 – 19.00 uur (12 – 14 jaar)
19.00 – 20.45 uur (15 – 17 jaar)

van de Hagenstraat:
16.15 – 18.00 uur (12 – 14 jaar & 15 – 17 jaar).

Contact en meer info via Sjonnie Maasdam, 06-10841536, sjonnie.maasdam@sportservice-ede.nl

Project Kansrijk

Project Kansrijk is er voor jongeren in de leeftijd van 13 tot en met 16 jaar, die in Ede wonen. Het project is een initiatief van onze partner Malkander en heeft als doel om jou alle skills te leren, die je nodig hebt om in de toekomst een vaste bijbaan te vinden. Samen met Malkander maken wij werkmogelijkheden beschikbaar voor je en begeleiden wij je.

Je wordt op deze manier klaargestoomd voor een bijbaan die past bij je interesses en kwaliteiten. Dit kan ook betrekking hebben op werkzaamheden of competenties die te maken hebben met verschillende sport- en beweegactiviteiten. Met sport en bewegen als middel kunnen wij je ook persoonlijk stimuleren. Samen werken wij dan aan thema’s zoals zelfvertrouwen, integratie en discipline.

Contactgegevens
Buurtsportcoach Sjonnie Maasdam

Talent players

Talent players is een project waarbij jongeren kennis maken met het sociale en sportieve werk. Jongeren versterken als talent player de buurt door te ondersteunen bij organisatie en begeleiding van activiteiten voor jong en oud. Dit doen zij in samenwerking met de buurtsportcoach, de jongerenwerker, het lokale buurthuis of bijvoorbeeld de sportvereniging. De activiteiten die zij organiseren en begeleiden kan van alles zijn: een bingo voor de ouderen in het lokale dorpshuis, een sport- en spel-middag voor jongeren op het sportveld, een clinic voor kinderen van jouw favoriete sport, een knutselmiddag voor de kinderen uit de buurt of je helpt de lokale speeltuinvereniging bij de dropping. Het zijn maar een paar voorbeelden.

Het project Talent players is een samenwerking met Malkander en de buurt.

Wil jij ook aan de slag als Talent player? Kijk dan bij onze vacatures.

Meer informatie
Buurtsportcoach Sylvano Hendriks

Meiden in beweging

In samenwerking met KnoW Limits organiseren wij ieder jaar de training Meiden in Beweging in de dorpen van de gemeente Ede. Deze training is speciaal voor meiden uit groep 7 of 8 die willen werken aan o.a. het opkomen voor jezelf, leren ‘nee’ zeggen en zelfverzekerder worden. Om met meer zelfvertrouwen jezelf voor te bereiden op het voortgezet onderwijs. In de groep maken we het gezellig met elkaar, doen we weerbaarheidsoefeningen, sportieve samenwerkingsspelen en gaan we met elkaar in gesprek. We geven ook aandacht aan omgaan met social media en lichamelijke en seksuele grenzen.

Heb je hier vragen over? Of wil jij weten wanneer er bij jou in de buurt weer een cursus Meiden in Beweging wordt georganiseerd?  Neem dan contact op met buurtsportcoach Kirsten van Alphen