Kinderen

Je kunt niet vroeg genoeg beginnen met bewegen! Samen Actief Meedoen = SAM! Het doel van SAM is stimuleren van sport en bewegen bij kinderen tot tenminste 14 jaar.

Onder SAM verstaan wij verschillende mogelijkheden:
Sportbieb SAM
SAM Multisport Kids
SAM Multisport Junior
SAM Sportweek
SAM Schoolsport

Op deze manier stimuleren wij actief kinderen om te bewegen en om op een plezierige manier elkaar te ontmoeten. De gedachte “Meedoen is belangrijker dan winnen” staat hierbij centraal.

Met Cultura Ede zijn wij de samenwerking aan gegaan een gevarieerd aanbod op het gebied van Sport en Cultuur te kunnen aanbieden: Hét sport & cultuur zomervakantieboek!

 

Sportbieb SAM

Sportbieb SAM is een opbergruimte voor sportmateriaal waar kinderen in de leeftijd van 4 tot en met 12 jaar sport- en spelmateriaal kunnen lenen. Bij elke sportbieb is ruimte voor de kinderen om met het sport/spel materiaal te kunnen sporten en spelen. Kinderen kunnen vrij spelen als de sportbieb open is, ook worden er verschillende activiteiten gedaan. In Gemeente Ede zijn meerdere Sportbieb locaties; in de wijk Essenburg, in Wekerom, Harskamp en Ederveen.

  • Essenburg locatie bij Speeltuin de 3 Essen in Veldhuizen. Iedere woensdagmiddag open van 14.00 tot 16.00 uur.
  • Wekerom locatie in de wintermaanden op het schoolplein van de School met de Bijbel. Iedere dinsdagmiddag open van 15:30 tot 16:30. Na de voorjaarsvakantie is het op het veldje achter de School met de Bijbel.
  • Harskamp locatie op de Tepelenburgweg bij het kunstgrasveld. Iedere 1e en 3e woensdag van de maand open van 14:00 tot 15:00.
  • Ederveen locatie op de Sneeuwbesstraat 19-3. Hier zoeken we momenteel naar vrijwilligers zodat de sportbieb open kan!
  • Lunteren locatie grasveld achter Haverkamp 98.

Contactgegevens
Buurtsportcoach Emma Zaal

SAM Multisport Kids

SAM Multisport Kids richt zich op brede motorische ontwikkeling bij kinderen van 4 t/m 6 jaar oud. Nu ook in de wijk Kernhem!

Het seizoen is afgelopen. Na de zomervakantie zal SAM Multisport Kids weer starten.

Lopen, klimmen, klauteren, balanceren, gooien, vangen, mikken, al deze beweegvormen komen aan bod. Binnen de lessen is er een variërend aanbod aan sport/spel activiteiten, kinderen worden elke keer weer opnieuw uitgedaagd. Kinderen ontwikkelen zich snel tijdens de lessen. Zij worden begeleid door een vakdocent van Sportservice Ede en enthousiaste energieke vrijwilligers en/of stagiaires mbo Sport & Bewegen.

Je  kind kan ervaren en ontdekken waar de beweegbehoeftes liggen. Hierdoor kan hij of zij ontdekken welke sport het best bij hem of haar past. Uit onderzoek blijkt dat je een kind tot het twaalfde levensjaar het best breed motorisch kunt opleiden, creativiteit en het oplossend vermogen van het kind nemen hierdoor enorm toe.

Binnen de lessen is er een variërend aanbod aan sport/spel activiteiten, kinderen worden elke keer weer opnieuw uitgedaagd. Kinderen ontwikkelen zich snel tijdens de lessen.

Vanwege de huidige coronamaatregelen, zijn er aangepaste SAM Multisport Kids lessen.

Locatie K.S.V. Fortissimo
De locatie van K.S.V. Fortissimo aan de Sportparkweg 22 in Ede

Dag en tijd
Woensdag 16.00 – 17.00 en vrijdag van 16.15 – 17.15 uur op het voetbalveld. Er mogen geen ouders op het terrein en zij mogen niet blijven kijken.

Gebruik toilet
Gebruik van de toilet is niet mogelijk omdat het gebouw van Fortissimo niet open zal zijn. Denk eraan om je zoon/dochter vooraf thuis naar het toilet te laten gaan.

 

Locatie Kernhem
Sporthal: Kernhemzaal, Lagewoud 18, 6718 MM EDE (als we weer naar binnen mogen)
Buiten locatie: Vlakbij de sporthal Kernhem, Straat Veenhoud. Achter de moestuinen.

Dag en tijd
Dinsdag 15:45 – 16:45 uur. Er mogen geen ouders op het terrein en zij mogen niet blijven kijken.

Gebruik toilet
Gebruik van de toilet is niet mogelijk wanneer er buiten gesport wordt. Denk eraan om je zoon/dochter vooraf thuis naar het toilet te laten gaan.

 

Wanneer wordt de training geannuleerd?
Als het weer heel slecht is zullen we zullen we woensdag ochtend een mail sturen dat het niet door kan gaan en zal dit op de social media worden gemeld.

Kleding
Er kan geen gebruik worden gemaakt van de kleedkamers, daarom de vraag om thuis al om te kleden. Er wordt buiten gesport, hou hierbij rekening met de kleding die bij de weersomstandigheden horen, denk aan laagjes en wind/regenjack.

Inschrijven
Doe mee! Je kunt je opgeven , ook voor een proefles.

Contactgegevens
Locatie KSV Fortissimo vakdocent bewegingsonderwijs Jorik Roelofsen
Locatie Kernhem vakdocent bewegingsonderwijs Arne Hennink

SAM Multisport Junior

SAM Multisport Junior is een breed sportprogramma waar aandacht wordt gegeven aan de motorische ontwikkeling van kinderen.
Het seizoen is afgelopen. Na de zomervakantie zal SAM Multisport Junior weer starten.

Met SAM Multisport Junior trainen kinderen vanaf 7 jaar iedere week verschillende beweegvormen zoals handbal, judo, atletiek, korfbal, karate, hockey, voetbal, dans, volleybal en turnen. Dit wordt aangeboden in samenwerking met sportverenigingen. Het programma bestaat uit periodes van 3 weken waarin er verschillende sporten worden aangeboden.

Door te multisporten ontdekt jouw kind zijn eigen unieke beweegtalent, heeft het meer sportplezier en is de kans dat hij of zij een leven lang sport een stuk groter! In de nieuwe visie op sport en bewegen wordt aangeraden om tot tenminste 14 jaar aan meerdere sporten te blijven doen!

Vanwege de huidige coronamaatregelen, zijn er aangepaste SAM Multisport Junior lessen.

Locatie
K.S.V. Fortissimo aan de Sportparkweg 22 in Ede.

Dag en tijd
Vrijdagen van 16:15 tot 17:15 uur.

Toilet
Er is mogelijkheid om naar het toilet te gaan maar de vereniging vraagt wel of je zoon/dochter vooraf thuis naar de wc wilt gaan.

Brengen en halen
Als ouder mag je het terrein niet op, er zal bij de ingang van de vereniging hekken staat tot waar je je zoon/dochter mag brengen en later weer mag ophalen.

Afmelden
Graag je zoon/dochter vooraf af te melden als hij/zij niet kan komen. Dit kan via de mail, app of via een belletje naar Marieke. Komt je zoon/dochter wel hoef je niet te berichten.

Wanneer wordt de training geannuleerd?
De training wordt geannuleerd als het weer heel slecht is of het veld is niet speelbaar i.v.m. sneeuw of vorst. Ook zal de training geannuleerd worden als blijkt dat er te weinig kinderen komen sporten om in twee groepjes bij de vereniging te kunnen trainen. Dit zal vooraf op donderdag eind middag gemaild worden en op de social media worden gemeld.

Kleding
Er kan geen gebruik worden gemaakt van de kleedkamers, daarom de vraag om thuis al om te kleden. Er wordt buiten op het hockeyveld training gegeven houd rekening met de kleding die bij de weersomstandigheden horen.

Inschrijven
Doe mee! Je kunt je opgeven, ook voor een gratis proefles.

Contactgegevens
Vakdocent bewegingsonderwijs Marieke Pomp

Ede Doet Mee
Voor mensen met een minimuminkomen kan voor betaling van het abonnementsgeld gebruik gemaakt worden van de regeling Ede Doet Mee!

SAM School/ Junior Olympiade

Een jaarlijks terugkerend evenement is SAM School/ Junior Olympiade en is dé sportdag voor alles basisscholen binnen de gemeente Ede. Gezien de ontwikkelingen rondom het corona virus heeft de organisatie, in samenspraak met de gemeente Ede, besloten om het evenement te verplaatsen naar september. Het najaar biedt meer perspectief om kinderen een prachtige dag te bieden vol sport, cultuur en plezier. Dat ze elkaar kunnen ontmoeten en samen spelen.

De SAM School Olympiade is in de gemeente een begrip geworden.
In 1978 is de eerste editie geweest en is voor basisschoolkinderen uit de groepen 6, 7 en 8.
Voor de groepen 4 en 5 is de SAM Junior Olympiade.
Tijdens het evenement staat de gedachte “meedoen is belangrijker dan winnen” centraal. Kinderen kunnen hierbij kiezen uit verschillende sport- en cultuuractiviteiten. Het moment om eens kennis te maken met nieuw sport- en cultuuraanbod en nieuwe aanbieders uit de buurt.

De volgende SAM School Olympiade is op donderdag 23 september 2021. Inschrijven voor het aankomende evenement kan tot vrijdag 26 maart via deze link.
De volgende SAM Junior Olympiade is op vrijdag 24 september 2021. Inschrijven voor het aankomende evenement kan tot vrijdag 26 maart via deze link.

Aanbieders voor SAM School Olympiade workshops / clinics kunnen zich aanmelden via deze link.
Aanbieders voor SAM Junior Olympiade workshops / clinics kunnen zich aanmelden via deze link.

Contactgegevens
Buurtsportcoach Kirsten van Alphen

Expeditie Gezondhuizen

Wij willen iedereen de mogelijkheid geven om gezond te leven en onze focus ligt ook op promotie van een gezonde leefstijl. Samen met Gezondheidscentrum Veldhuizen organiseren wij twee keer per jaar een sport- en spelochtend in Veldhuizen voor gezinnen met jonge kinderen.

Expeditie Gezondhuizen is een actieve middag om kennis te maken met gezondheid op het gebied van voeding, bewegen en opvoeding. Fysiotherapeuten, diëtisten, jeugdmaatschappelijk werkers en sportaanbieders zullen de deelnemers op een speelse manier kennis laten maken met gezonde keuzes.

Tijdens de laatste editie in Veldhuizen konden kinderen onder anderen raden hoe veel suiker er in verschillende dranken zit, testen of zij net zo ver kunnen springen als dat ze zelf groot zijn en mochten ze een Tiger Training van Safety and Protection volgen.

Ook wethouder Meijer bezocht Expeditie Gezondhuizen. Een leuk artikel hierover kun je hier lezen.

Contactgegevens
Buurtsportcoach Manon Bouwman

Sportspeeltuin de 3 Essen

Accommodatie “de Essenburg” bestaat uit de speeltuin, sporthal (inclusief vergader-, activiteiten, beheerdersruimte) en het sportveld. Deze faciliteiten maken deze accommodatie hét sportieve hart van Veldhuizen en Kernhem.
Een inspirerende, activerende omgeving voor sporten, spelen, ontmoeten, verbinden en ontplooien!

Het hele jaar zijn er in de speeltuin verschillende leuke activiteiten te doen.
De speeltuin is iedere dag vanaf 10.00 uur geopend.
In de wintermaanden sluit deze om 17.00 uur.
In de zomermaanden om 19.00 uur.
Entree is gratis en vrij toegankelijk voor iedereen.

Contactgegevens
Buurtsportcoach Sjonnie Maasdam

Krajicek Foundation

De Krajicek Foundation zet zich in om kinderen veilig buiten te laten spelen en elkaar ontmoeten in hun eigen omgeving. Rolmodellen uit de wijk worden hiervoor ingezet.
Een rolmodel wordt een Scholarshipper genoemd.

Dankzij deze deskundige en intensieve begeleiding op de Playgrounds krijgen de kinderen de kans zich in een veilige omgeving op een positieve manier te ontwikkelen.
De Scholarshippers zijn hierbij een inspiratiebron voor andere kinderen in de buurt.

Elke woensdag van 12.30 tot 18.30 uur en elke zondag van 14.00 tot 20.00 uur zijn er activiteiten voor verschillende leeftijdscategorieën. Speciaal voor meiden is er elke dinsdag 16.00 tot 18.00 uur een meidenactiviteit.

Contactgegevens
Buurtsportcoach Sjonnie Maasdam

Kinderobesitas

In ziekenhuis de Gelderse Vallei worden drie programma’s voor kinderen met obesitas aangeboden.

  • Aan Tafel
  • Basta
  • Toppers

In de Aan Tafel & Basta groepen krijgen kinderen van 3 t/m 11 jaar en hun ouders professionele begeleiding door een multidisciplinair team van diëtisten, psychologen, fysiotherapeuten, kinderartsen en buurtsportcoaches. Het Toppers programma richt zich op tieners.

Samen met jou zorgen wij voor een gezondere leefstijl en willen wij dat je lekker in je vel zit. Afvallen is niet het belangrijkste doel van het programma. Een periode niet aankomen in gewicht is ook een doel. Vaak bereik je met de tijd een gezond gewicht. Je lichaam groeit met je mee in de lengte.

Binnen de programma’s zorgen wij voor de bewegingslessen en helpen wij deelnemers om meer beweging in hun dagelijks leven te brengen.

Meer informatie over deze projecten kun je vinden op www.geldersevallei.nl.

Contactgegevens
Buurtsportcoach Manon Bouwman