Kinderen

Je kunt niet vroeg genoeg beginnen met bewegen! Samen Actief Meedoen = SAM! Het doel van SAM is stimuleren van sport en bewegen bij kinderen tot tenminste 14 jaar.

Onder SAM verstaan wij verschillende mogelijkheden:
Sportbieb SAM
SAM Multisport Kids
SAM Multisport Junior
SAM Sportweek
SAM Schoolsport

Op deze manier stimuleren wij actief kinderen om te bewegen en om op een plezierige manier elkaar te ontmoeten. De gedachte “Meedoen is belangrijker dan winnen” staat hierbij centraal.

 

Sportbieb SAM

Sportbieb SAM is een opbergruimte voor sportmateriaal waar kinderen in de leeftijd van 4 tot en met 12 jaar sport- en spelmateriaal kunnen lenen. Bij elke sportbieb is ruimte voor de kinderen om met het sport/spel materiaal te kunnen sporten en spelen. Kinderen kunnen vrij spelen als de sportbieb open is, ook worden er verschillende activiteiten gedaan. In Gemeente Ede zijn meerdere Sportbieb locaties; in de wijk Essenburg, in Wekerom, Harskamp en Ederveen.

 • Essenburg locatie bij Speeltuin de 3 Essen in Veldhuizen. Iedere woensdagmiddag open van 14.00 tot 16.00 uur.
 • Wekerom locatie in de wintermaanden op het schoolplein van de School met de Bijbel. Iedere dinsdagmiddag open van 15:30 tot 16:30 uur op het veldje achter de School met de Bijbel.
 • Harskamp locatie op de Tepelenburgweg bij het kunstgrasveld. Hier zoeken we momenteel naar vrijwilligers zodat de sportbieb open kan!
 • Ederveen locatie op de Sneeuwbesstraat 19-3. Hier zoeken we momenteel naar vrijwilligers zodat de sportbieb open kan!

Contactgegevens
Buurtsportcoach Emma Zaal

SAM Multisport Kids

SAM Multisport Kids richt zich op brede motorische ontwikkeling bij kinderen van 4 t/m 6 jaar oud.

Lopen, klimmen, klauteren, balanceren, gooien, vangen, mikken, al deze beweegvormen komen aan bod. Binnen de lessen is er een variërend aanbod aan sport/spel activiteiten, kinderen worden elke keer weer opnieuw uitgedaagd. Kinderen ontwikkelen zich snel tijdens de lessen. Zij worden begeleid door een vakdocent van Sportservice Ede en enthousiaste energieke vrijwilligers en/of stagiaires mbo Sport & Bewegen.

Je  kind kan ervaren en ontdekken waar de beweegbehoeftes liggen. Hierdoor kan hij of zij ontdekken welke sport het best bij hem of haar past. Uit onderzoek blijkt dat je een kind tot het twaalfde levensjaar het best breed motorisch kunt opleiden, creativiteit en het oplossend vermogen van het kind nemen hierdoor enorm toe.

Locatie

 • Sporthal Van der Knaaphal elke vrijdag van 16:30 tot 17:30 uur
 • Gymzaal Wulplaan elke woensdag van 16:00 tot 17:00 uur
 • Gymzaal Ridderhof elke dinsdag van 15:30 tot 16:30 uur

Inschrijven
Doe mee! Je kunt je direct opgeven.

Meer informatie of opgeven voor een proefles?
Vakdocent bewegingsonderwijs Jorik Roelofsen
06 – 13 01 77 12

SAM Multisport Junior Ede

SAM Multisport Junior gaat weer van start! SAM Junior is een breed sportprogramma waar aandacht wordt gegeven aan de motorische ontwikkeling van kinderen.

Met SAM Multisport Junior trainen kinderen vanaf 7 jaar iedere week verschillende beweegvormen zoals handbal, judo, korfbal, hockey, voetbal, volleybal en turnen. Dit wordt aangeboden in samenwerking met sportverenigingen. Het programma bestaat uit periodes van 3 weken waarin er een sport of sporten wordt aangeboden.

Door te Multisporten ontdekt jouw kind zijn eigen unieke beweegtalent, heeft het meer sportplezier en is de kans dat hij of zij een leven lang sport een stuk groter! In de nieuwe visie op sport en bewegen wordt aangeraden om tot tenminste 12 jaar aan meerdere sporten te blijven doen!

Locatie

 • Van der Knaaphal, elke vrijdag van 16:30 tot 17:30 uur
 • Sportpark Peppelensteeg, elke vrijdag van 16:30 tot 17:30 uur

Inschrijven
Doe mee! Je kunt je direct opgeven.

Meer informatie of opgeven voor een proefles?
Vakdocent bewegingsonderwijs Marieke Pomp
06 – 82 94 92 26

Ede Doet Mee
Voor mensen met een minimuminkomen kan voor betaling van het abonnementsgeld gebruik gemaakt worden van de regeling Ede Doet Mee!

SAM Multisport Junior Wekerom

Waarom zou je kiezen?

Hoe lastig is het niet. Je zit op één sport, misschien twee en er zijn nog zoveel andere sporten die je leuk lijken. Maar waarom zou je kiezen als je er heel veel kunt doen. SAM Multisport Junior is de oplossing. In twaalf weken tijd maak jij kennis met acht verschillende sporten. Verschillende sportverenigingen geven twee keer hun sport. Lid worden van een vereniging hoeft niet, ook niet na de twaalf weken. SAM Multisport Junior start op woensdag 6 oktober in Wekerom. Dus lijkt het je wat? Geef je meteen op!

Doe je meerdere sporten, dan werk je ook aan je skills. Beter leren vallen, rollen, schieten, mikken, balanceren, zwaaien, bewegen, stoeien. Bij elke sport zijn andere skills handig. Je traint ze allemaal. In de twaalf weken krijg je bootcamp/crossfit, krav maga, kickboksen, gymnastiek, volleybal en aquasporten. Elke sport krijg je twee keer.

Wist je dat veel topsporters zo goed zijn geworden in hun sport door, toen ze net zo oud waren als jij, eerst allerlei verschillende sporten te doen? Profvoetballers bijvoorbeeld, die daardoor niet alleen hebben leren rennen, schieten en mikken, maar ook een achterwaartse salto kunnen maken en zo de allermooiste doelpunten scoren. En je weet vast ook dat als je iets echt leuk vindt, dat je dat altijd wel wilt blijven doen…. en er steeds beter in wordt.

Doe daarom mee met SAM Multisport Junior in Wekerom en ontdek het zelf! In Wekerom is het vanaf 6 oktober elke woensdag van 15.30 – 16.30 uur in het Kulturhus Wekerom *. Ben jij tussen de 7 en 12 jaar, dan is SAM Multisport Junior voor jou.

Meedoen en tickets:
Reserveer meteen, maar in ieder geval voor 5 oktober, jouw ticket voor SAM Multisport Junior via https://bit.ly/ticketsmultisportdorpen

Meer info:
Emil Jacksteit Buurtsportcoach Sportservice Ede
06-30216313
emil.jacksteit@sportservice-ede.nl

* Woensdag 20 oktober en woensdag 1 december 2021 van 17:00 – 18:00 uur in Zwembad de Peppel in Ede

SAM School/ Junior Olympiade

Een jaarlijks terugkerend evenement is SAM School/ Junior Olympiade en is dé sportdag voor alles basisscholen binnen de gemeente Ede. Gezien de ontwikkelingen rondom het corona virus heeft de organisatie, in samenspraak met de gemeente Ede, besloten om het evenement dat gepland stond in september dit jaar te annuleren.

De SAM School Olympiade is in de gemeente een begrip geworden. In 1978 is de eerste editie geweest en is voor basisschoolkinderen uit de groepen 6, 7 en 8.
Voor de groepen 4 en 5 is de SAM Junior Olympiade. Tijdens het evenement staat de gedachte “meedoen is belangrijker dan winnen” centraal. Kinderen kunnen hierbij kiezen uit verschillende sport- en cultuuractiviteiten. Het moment om eens kennis te maken met nieuw sport- en cultuuraanbod en nieuwe aanbieders uit de buurt.

Op donderdag 23 september en op vrijdag 24 september wordt er voor de aangemelde scholen een alternatief georganiseerd vol sport, cultuur en plezier. De volgende editie van de SAM School Olympiade en de SAM Junior Olympiade is nog niet bekend. Houd hiervoor de website in de gaten.

Contactgegevens
Buurtsportcoach Kirsten van Alphen

Expeditie Gezondhuizen

Wij willen iedereen de mogelijkheid geven om gezond te leven en onze focus ligt ook op promotie van een gezonde leefstijl. Samen met Gezondheidscentrum Veldhuizen organiseren wij twee keer per jaar een sport- en spelochtend in Veldhuizen voor gezinnen met jonge kinderen.

Expeditie Gezondhuizen is een actieve middag om kennis te maken met gezondheid op het gebied van voeding, bewegen en opvoeding. Fysiotherapeuten, diëtisten, jeugdmaatschappelijk werkers en sportaanbieders zullen de deelnemers op een speelse manier kennis laten maken met gezonde keuzes.

Tijdens de laatste editie in Veldhuizen konden kinderen onder anderen raden hoe veel suiker er in verschillende dranken zit, testen of zij net zo ver kunnen springen als dat ze zelf groot zijn en mochten ze een Tiger Training van Safety and Protection volgen.

Ook wethouder Meijer bezocht Expeditie Gezondhuizen. Een leuk artikel hierover kun je hier lezen.

Contactgegevens
Buurtsportcoach Manon Bouwman

Sportspeeltuin de 3 Essen

Accommodatie “de Essenburg” bestaat uit de speeltuin, sporthal (inclusief vergader-, activiteiten, beheerdersruimte) en het sportveld. Deze faciliteiten maken deze accommodatie hét sportieve hart van Veldhuizen en Kernhem.
Een inspirerende, activerende omgeving voor sporten, spelen, ontmoeten, verbinden en ontplooien!

Het hele jaar zijn er in de speeltuin verschillende leuke activiteiten te doen.
De speeltuin is iedere dag vanaf 10.00 uur geopend.
In de wintermaanden sluit deze om 17.00 uur.
In de zomermaanden om 19.00 uur.
Entree is gratis en vrij toegankelijk voor iedereen.

Contactgegevens
Buurtsportcoach Sjonnie Maasdam

Krajicek Foundation

De Krajicek Foundation zet zich in om kinderen veilig buiten te laten spelen en elkaar ontmoeten in hun eigen omgeving. Rolmodellen uit de wijk worden hiervoor ingezet.
Een rolmodel wordt een Scholarshipper genoemd.

Dankzij deze deskundige en intensieve begeleiding op de Playgrounds krijgen de kinderen de kans zich in een veilige omgeving op een positieve manier te ontwikkelen.
De Scholarshippers zijn hierbij een inspiratiebron voor andere kinderen in de buurt.

Elke woensdag van 12.30 tot 18.30 uur en elke zondag van 14.00 tot 20.00 uur zijn er activiteiten voor verschillende leeftijdscategorieën. Speciaal voor meiden is er elke dinsdag 16.00 tot 18.00 uur een meidenactiviteit.

Contactgegevens
Buurtsportcoach Sjonnie Maasdam

Kinderobesitas

In ziekenhuis de Gelderse Vallei worden drie programma’s voor kinderen met obesitas aangeboden.

 • Aan Tafel
 • Basta
 • Toppers

In de Aan Tafel & Basta groepen krijgen kinderen van 3 t/m 11 jaar en hun ouders professionele begeleiding door een multidisciplinair team van diëtisten, psychologen, fysiotherapeuten, kinderartsen en buurtsportcoaches. Het Toppers programma richt zich op tieners.

Samen met jou zorgen wij voor een gezondere leefstijl en willen wij dat je lekker in je vel zit. Afvallen is niet het belangrijkste doel van het programma. Een periode niet aankomen in gewicht is ook een doel. Vaak bereik je met de tijd een gezond gewicht. Je lichaam groeit met je mee in de lengte.

Binnen de programma’s zorgen wij voor de bewegingslessen en helpen wij deelnemers om meer beweging in hun dagelijks leven te brengen.

Meer informatie over deze projecten kun je vinden op www.geldersevallei.nl.

Contactgegevens
Buurtsportcoach Manon Bouwman