Leefstijlcoaching

Ben jij ontevreden over je lichaam? Voel jij je niet meer zo fit als voorheen en/of heb je last van fysieke klachten? Door je leefstijl te veranderen kun jij deze problemen aanpakken. Leefstijl betekend letterlijk “de manier van leven”. Hoe zien jouw dagen er nu uit en met welke (kleine) aanpassingen kun je deze gezonder invullen.

Leefstijlcoaching is geen traject waarbij je in korte tijd veel gewicht verliest want deze trajecten zijn vaak niet voor langere tijd vol te houden. Onze leefstijlcoaches bieden langdurige begeleiding op het gebied van voeding, bewegen, slaap, stress en ontspanning. Door te werken aan al deze thema’s kun jij een gezondere leefstijl ontwikkelen die gemakkelijk vol te houden is.

Voor vragen of meer informatie kun je contact opnemen met onze leefstijlcoaches via leefstijlcoaching@sportservicedevallei.nl.

Gecombineerde leefstijlinterventie (GLI) COOL

Sinds het najaar van 2019 bieden wij de gecombineerde leefstijlinterventie COOL aan. COOL staat voor coaching op leefstijl en is een groepsprogramma van 2 jaar. Onze leefstijlcoach werkt met jou aan thema’s als voeding, bewegen, slaap, ontspanning en vitaliteit.

In de eerste 8 maanden van dit programma ligt de nadruk op gedragsverandering. Met welke kleine aanpassingen kun jij jouw leven gezonder invullen? Tijdens de onderhoudsfase van 14 maanden proberen wij samen deze veranderingen vast te houden voor een gezonde toekomst.

Gecombineerde leefstijlinterventie (GLI) COOL

Wanneer je aan de volgende punten voldoet wordt dit programma vergoed vanuit de zorgverzekeraar en is deelnemen geheel gratis.

  • Je bent 18 jaar of ouder.
  • Je hebt een BMI van 30 of hoger Bereken hier je BMI
  • Je hebt een BMI tussen de 25 en 30 met daarbij (een verhoogd risico op) hart- en vaatziekten of diabetes type 2.
  • Je bent gemotiveerd om jouw leefstijl aan te passen en je bent bereid om twee jaar lang mee te doen aan het programma.
  • Je hebt een doorverwijzing van de huisarts.

Voor vragen of meer informatie kun je contact opnemen met onze leefstijlcoaches via leefstijlcoaching@sportservicedevallei.nl of vul onderstaand formulier in.

Formulier leefstijlcoaching gemeente Ede

Vul onderstaand formulier in en wij nemen contact met je op.

De leefstijlcoach

Een gezonde leefstijl is niet alleen een kwestie van gezonder eten of meer bewegen. Voor een gezonde leefstijl is het belangrijk om te kijken naar veel meer factoren. Onze leefstijlcoach kan jou hierbij helpen. Door samen te kijken welke veranderingen jouw leven gezonder maken ontstaat er een persoonlijk en haalbaar plan. Daarnaast besteed onze leefstijlcoach ook veel aandacht aan de toekomst om er voor te zorgen dat je deze gezonde leefstijl vast kunt blijven houden.

Een van onze leefstijlcoaches is Manon Bouwman. Zij is HBO opgeleid en staat geregistreerd bij de beroepsvereniging leefstijlcoaches Nederland (BLCN). Het is voor mij een uitdaging om iedere deelnemer in haar/zijn eigen kracht te zetten. Dicht bij de mogelijkheden blijven en werken op een eigen tempo is de sleutel tot succes. Het is fantastisch om te zien hoe alle deelnemers tijdens dit programma groeien en uiteindelijk een eigen weg naar een gezondere leefstijl vinden.

Jannet van de Pol is ook leefstijlcoach. Zij heeft in 2012 haar studie Sport, Gezondheid en Management afgerond. Sinds 2013 is zij als buurtsportcoach bij ons actief. De combinatie van gezondheid en bewegen/sport heeft bij Jannet altijd veel interesse gewekt. In 2016 heeft zij 2,5 jaar een leefstijlcoach project gedraaid wat betrekking had op jongeren. In 2019 heeft zij zich geaccrediteerd tot GLI leefstijlcoach en is zich hier volledig op gaan focussen. Zij haalt veel energie uit de kleine stappen die deelnemers maken. Deze kleine stappen zorgen uiteindelijk aan het einde van het traject dat  iemand zich fitter voelt en lekker in zijn of haar vel zit. Mooi om deelnemers daarmee op weg te helpen!

Floor Steenvoorden is in 2017 afgestudeerd in Wageningen aan de studie Voeding & Gezondheid. Zij is gespecialiseerd in voeding en sport. In 2019 heeft zij de opleiding tot geaccrediteerd leefstijlcoach afgerond. Voor Floor is bewegen en een gezonde leefstijl heel belangrijk en helpt graag anderen om hier hun doelen in te bereiken. Het is mooi om te zien hoe ieder dit op zijn eigen manier en tempo doet. Als leefstijlcoach kijkt Floor samen met de deelnemer naar de mogelijkheden om samen op weg te gaan naar een gezondere leefstijl.

Sportuurtje voor deelnemers CooL

Op een laagdrempelige manier bewegen onder begeleiding van een beweegprofessional. Op je eigen tempo werken aan je uithoudingsvermogen. En op eigen niveau aan de slag met spierversterkende oefeningen.

NIEUWSGIERIG?
Kom een keer gratis kennis maken
Op woensdag van 19.30 – 20.30

LOCATIE:
Van der Knaaphal
Burgemeester Cees van der Knaapweg 10 in Ede

DEELNAME:
€ 60,00 voor een 10-rittenkaart. Deze kun je (contant) kopen bij de instructeur in de les.
Inwoners uit Ede met een laag inkomen en beperkt vermogen kunnen via Ede doet Mee een tegemoetkoming ontvangen. https://ededoetmee.nl/

MEEDOEN?
Neem je deel aan CooL bij Sportservice Ede? Dan kun je aan deze activiteit deelnemen. Geef het even aan bij je leefstijlcoach.

MEER INFO?
Voor meer informatie kun je contact opnemen met Justin Marks
justin.marks@sportservicedevallei.nl

Welzijn op Recept

Wat is Welzijn op Recept?

Een eenvoudig concept met krachtige gevolgen.

Welzijn op Recept is een alternatief voor mensen met psychosociale klachten. In plaats van het ’traditionele pilletje’ voor te schrijven, verwijst de huisarts deze patiënten door naar een welzijnscoach.

Klachten als vermoeidheid, pijn in de nek, maar ook stress, angst en somberheid hebben lang niet altijd een medische oorzaak. Vaak spelen onderliggende sociaal maatschappelijke problemen een rol, zoals overlijden van een partner, verlies van werk, eenzaamheid etc. Via Welzijn op Recept worden patiënten verwezen naar de welzijnscoach.

Integrale zorg
Welzijn op Recept is in hoge mate ook een vorm van integrale zorg. Integrale zorg is een andere manier van organiseren waarbij de patiënt/inwoner en zijn hele leven centraal staat. Voor Welzijn op Recept betekent dit dat zorg en welzijn nauw met elkaar samenwerken om samen de juiste zorg te kunnen leveren.

‘Welzijn op Recept’ koppelt huisartsen en praktijkondersteuners rechtstreeks aan Malkander, Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) en Sportservice. De huisarts of praktijkondersteuner verwijst de patiënt door naar één van deze drie netwerkpartners. De netwerkpartner heeft naast specifieke kennis en ondersteuning ook een breed overzicht van de mogelijkheden en contacten per wijk en kan de patiënt zo de ondersteuning bieden die het welbevinden verhoogd.

Wat levert het de huisarts en praktijkondersteuners op?
Welzijn op Recept geeft meer tijd en ruimte om werk te kunnen uitoefenen en patiënten de hulp te bieden die nodig is. Voor patiënten met lichte psychosociale en/of gezondheidsproblematiek, die u vaak per jaar op uw spreekuur ziet, is Welzijn op Recept een alternatief.

Psychosociale- en/of fysieke gezondheidsproblemen hebben veel invloed op de patiënten en hun sociale omgeving, maar vaak kunt u deze mensen vanuit de zorg weinig oplossingen bieden. De netwerkpartner heeft directe contacten in de wijk en is goed op de hoogte van de sociale kaart. Met deze informatie kan zij laagdrempelig een oplossing bieden. Daarnaast bieden ze (preventieve) ondersteuning als het gaat om onderwerpen zoals ‘opvoeden en opgroeien’, netwerkversterking, beweging, en een gezonde leefstijl. Bekijk hier het stappenplan Welzijn op Recept voor de huisartsenpraktijk Ede.

Meer informatie
Neem contact met leefstijlcoach Manon Bouwman van Sportservice De Vallei via manon.bouwman@sportservicedevallei.nl.

Ervaringen van deelnemers

  • Na veel diëten geprobeerd te hebben leer ik in dit programma zelf gezonde keuzes te maken en door steeds kleine aanpassingen te maken is het goed vol te houden.
  • Eigenlijk weet ik wel hoe het moet maar door dit programma ben ik me extra bewust van de gezonde keuzes die ik kan maken. Door iedere maand nieuwe doelen op te stellen blijf ik hier aan werken en kom ik steeds een stap dichter bij mijn doel.
  • Ik heb veel steun aan mijn groep. Het CooL programma is voor mij echt een stok achter de deur om aan een gezonde leefstijl te blijven werken.
  • Het Cool project is een goede stimulans om een betere leefstijl te ontwikkelen. Ik ben er tevreden over en heb zeer goede resultaten! De begeleidster is een topper!

Ook interesse of vragen? neem contact op met onze leefstijlcoaches via leefstijlcoaching@sportservicedevallei.nl of vul onderstaand formulier in.

Formulier leefstijlcoaching gemeente Ede

Vul onderstaand formulier in en wij nemen contact met je op.