Voorkom vallen

De belangrijkste oorzaak van vallen is beweegarmoede. Voor senioren is het belangrijk om regelmatig te bewegen. Hierdoor blijft men fit en blijft de conditie op peil. De balans verbetert en dit voorkomt vallen. Tevens werkt het positief door op de algehele gezondheid.

Tijdens de cursus “Voorkom Vallen” krijgen de deelnemers voorlichting en oefeningen hoe het vallen kan worden voorkomen. Daarnaast krijgen de deelnemers training in hoe te handelen als zij toch gevallen zijn. De cursus bestaat uit 3 bijeenkomsten van anderhalf uur.

De cursus wordt op onderstaande locaties gegeven:

  • Dorpshuis De Zicht, Marktplein 10, 6744 WJ Ederveen.
    • Donderdag 5 maart, 19 maart en 2 april 13.30 – 15.00 uur

De kosten voor deelname aan de gehele cursus, inclusief koffie/thee en cursusmateriaal, bedragen 20 euro. Voor mensen met een laag inkomen is wellicht een tegemoetkoming in de kosten mogelijk via “Ede doet mee”. Kijk hiervoor op http://ededoetmee.nl.

Opgeven voor de cursus kan via het dorpshuis De Zicht, via 0318-571063 of b.g.g. 06-23023308 of door een e-mail te sturen naar dorpshuisederveen@outlook.com

U kunt ook gewoon naar het dorpshuis gaan, want daar ligt een lijst om u in te schrijven.

 

Open Koersbalkampioen

Dinsdag 25 februari is het weer zover: het Open Koersbalkampioenschap in de Van der Knaaphal. Twaalf teams uit de gemeente Ede, gemeente Veenendaal en gemeente Wageningen strijden deze dag om de winst. Koersbal is een leuk en sociaal spel en wordt in teams gespeeld. Het doel is om de bal, waarvan het zwaartepunt niet in het midden ligt, zodanig te sturen dat hij op de gewenste plek op de mat uitkomt. Dit alles om als team zo veel mogelijk punten te verzamelen en te strijden voor de titel. Kom ze ook aanmoedigen! Toegang is gratis.

Enorme belangstelling voor Ede Vitaal

De heer Hendriks uit Ede loopt hard, badmintont en tennist. Toch deed hij mee aan de fittest van het sport- en beweegprogramma Ede Vitaal van Sportservice Ede: “Ik wil wel eens weten hoe het er met mijn fitheid voorstaat, vandaar dat ik me heb opgegeven.” Ruim 200 Edenaren boven de 55 jaar gaven zich op voor de fittesten die vandaag van start gingen in medisch centrum Veluwse Poort.

Fit en gezond blijven, dat wil iedereen. Het liefst tot op hoge leeftijd. Een goede gezondheid is niet af te dwingen, maar kan wel bevorderd worden. Een actieve leefstijl, waar beweging een grote rol in speelt, is een goede manier om de gezondheid te stimuleren en te bewaken. Dat is de reden dat Sportservice Ede het beweegprogramma Ede Vitaal heeft opgezet. Het programma start met een fittest. Daarna bestaat de mogelijkheid mee te doen aan een beweegprogramma van 10 lessen.

Ruim 1800 Edenaren boven de 55 jaar werden aangeschreven om mee te doen. De respons was enorm. Ruim 200 mensen gaven zich op. Bij de fittest werd onder andere de trek- en knijpkracht en de conditie gemeten. Na het doorlopen van de onderdelen kregen de deelnemers individueel advies over sport- en beweegmogelijkheden op basis van de uitslagen. De testen worden uitgevoerd in samenwerking met Gezondheidscentrum Zuiderzorg en Medisch Centrum Veluwse Poort.

Vanwege enorme belangstelling is het niet meer mogelijk u aan te melden voor een fittest. Wilt u in de toekomst op de hoogte gehouden worden wanneer een nieuwe fittest is? Stuur een e-mail naar Marieke Smeenk en vermeld hierin uw naam en FITTEST.

 

Sportinstuif tijdens studiedag leerkrachten

Sportief omdenken: studiedag = sportinstuif. Bjorn Versteeg, vakleerkracht bewegingsonderwijs, bedacht een leuke sportinstuif voor de leerlingen van basisschool de Branding. Een vliegend tapijt, een tikspel, klimmen en klauteren, voetbal en volleybal. Zo’n 70 kinderen en hun ouders genoten met volle teugen.

Het bleek een prachtig alternatief voor een vrije dag voor de kinderen vanwege een studiedag van de leerkrachten. Toppers, bedankt, het was een geslaagde sportinstuif!

Mogelijkheden huren sport-, gymzalen en sporthallen

Multisport, gymlessen, zaalvoetbal, kinderfeestjes! Wist je al dat onze sport-, gymzalen en sporthallen voor verschillende toepassingen te huur zijn?

Meer informatie: Bob en Margo van afdeling Verhuur & Accommodaties. Bereikbaar op werkdagen van 9.00 – 12.00 uur 0318 – 69 25 06, doorkiesnummer 1.

Of stuur een e-mail naar verhuur@sportservice-ede.nl

Zien welke accommodaties je kunt huren: http://bit.ly/verhuur_Sportservice_Ede

Nomineren Sportaward Ede

Sportaward Ede 2020, je kunt nu nomineren!

Welke Edese sporter / sportploeg heeft volgens jou een prestatie op (inter)nationaal niveau geleverd of heeft veel betekend voor de sport in Ede? Nomineer je favoriet hier.

Sluitdatum is 29 februari 2020. Wie gaat het dit jaar worden?

Meer informatie Sportaward: Joost Gerrits 06 – 54 39 56 39 / joost.gerrits@sportservice-ede.nl of klik hier.