Vrijwilliger Summerschool 19 t/m 29 juli gezocht

Deel jij graag je kennis? Ben je goed in het uitleggen van leerstof? Door middelbare scholieren te helpen met het huiswerk, kun jij een positieve invloed hebben op de toekomst van deze jongeren!

WIE ZIJN WIJ EN WAT GA JE DOEN?

De Doe- en Leerplaats organiseert van 19 juli t/m 29 juli 2021 samen met Malkander, Sportservice Ede (onderdeel van Sportservice de Vallei) én Studiecentrum Kernhuis van maandag t/m donderdag een Summerschool voor leerlingen uit het voortgezet onderwijs. In de ochtend wordt er op een kleinschalige manier lesgegeven, in de middag is er mogelijkheid tot deelname aan (sport-) activiteiten voor de leerlingen.

HERKEN JIJ JEZELF?

–             Je hebt affiniteit met jongeren met diverse achtergronden
–             Je bent bereid minstens 2 ochtenden per week les te geven
–             Je kunt jongeren begeleiden bij diverse vakken van de onderbouw van het voortgezet onderwijs
–             Je bent enthousiast en hebt zin om een handje te helpen bij de (sport)activiteiten in de middag

WIJ BIEDEN?

–             Een gezellige omgeving
–             Ervaring met het geven van huiswerkbegeleiding en het begeleiden van jongeren
–             Een vergoeding in de vorm van een tegoedbon

INTERESSE EN MEER WETEN?

Heb je interesse, reageer dan snel door een email te sturen naar Ayan Abukar: zomerschoolede@gmail.com. vóór 1 juli. Voor meer informatie kun je contact opnemen met Ayan Abukar: 06 40222842 of Katja Bensalem: 06 51742535

 

Sports Valley en Sportservice De Vallei gestart met leefstijlloket

Onder begeleiding aan de slag met een gezonde leefstijl
Gezond leven is belangrijk: het helpt om ziekte te voorkomen en om weer fit te worden tijdens of na een (chronische) ziekte. Maar je leefstijl veranderen kan ontzettend lastig zijn. Sports Valley en Sportservice De Vallei starten  daarom op 1 juni met het Leefstijlloket. Een loket waarbij patiënten onder begeleiding van een leefstijlcoach op weg geholpen worden om gezonder te leven. Het doel is dat patiënten uiteindelijk zelfstandig de gezonde leefstijl langdurig volhouden.

Ton van Klaveren, manager van het sportmedisch centrum Sports Valley van Ziekenhuis Gelderse Vallei vertelt: ‘Als ziekenhuis vinden we dat elke patiënt de route naar een gezonde leefstijl makkelijker moet kunnen vinden. We zijn ervan overtuigd dat het Leefstijlloket daarbij kan helpen. Wanneer een arts en patiënt samen bespreken dat het verstandig is gezonder te gaan leven, kan er ter plekke doorverwezen worden naar het Leefstijlloket . De patiënt kan vervolgens direct doorlopen voor een 1e consult bij de leefstijlcoach. Bovendien zijn de eerste 2 consulten gratis, waardoor het laagdrempeliger wordt om gebruik te maken van deze mogelijkheid.’

Een consult bij de leefstijlcoach

De leefstijlcoach kent de initiatieven en mogelijkheden in de regio, bijvoorbeeld de lokale wandelgroepjes, het aanbod aan aangepast sporten, informatie over gezond eten, maar ook welke financiële hulp er mogelijk is vanuit de gemeente. Dat is belangrijk, want als patiënten dichtbij huis aan de slag kunnen, is een gezonde leefstijl makkelijker vol te houden.

Leefstijlcoach Manon Bouwman: ‘Als een patiënt bij ons komt bespreken we eerst zijn of haar motivatie en hulpvraag. Dit kan bijvoorbeeld gaan over meer bewegen, gezonder eten, beter slapen, minderen met alcohol of stoppen met roken. Heel breed dus. De patiënt vult ook een vragenlijst in die inzicht geeft in de huidige leefstijl en hoe de kwaliteit van leven ervaren wordt. Daarna gaan we samen op zoek naar nieuwe mogelijkheden dichtbij huis. We zetten samen met de patiënt stapjes om gezonder te gaan leven. Dát zorgt voor motivatie. En als het nodig is verwijs ik door naar bijvoorbeeld een fysiotherapeut of diëtist of stem ik af met de Stoppen-Met-Roken consulent. Na een aantal maanden vult de patiënt de vragenlijst nogmaals in om te kijken of zijn leefstijl en kwaliteit van leven is verbeterd.’

Het Leefstijlloket

Patiënten kunnen van maandag tot en met vrijdag van 9.00 – 17.00 uur terecht bij het Leefstijlloket in Ziekenhuis Gelderse Vallei. Consulten kunnen persoonlijk, telefonisch of via beeldbellen (Microsoft Teams) plaatsvinden. Er zijn 3 gecertificeerde leefstijlcoaches van Sportservice De Vallei betrokken bij het Leefstijlloket.

Sportinnovator Voucher

Het opstarten van het Leefstijlloket is mede mogelijk gemaakt door een Sportinnovator Voucher. Met behulp van deze voucher sloegen Sports Valley, Sportservice De Vallei en de gemeente Ede de handen ineen. Ton van Klaveren: ‘Met deze regionale samenwerking dragen we bij een gezonde regio en preventie van ziekte.’

Bron: Ziekenhuis de Gelderse Vallei

SAM Multisport Kids nu ook in de wijk Kernhem

Klimmen, klauteren, rennen, spelenderwijs ontdekken welke bewegingen je goed liggen en nog ontdekt mogen worden. SAM Multisport Kids is nu ook elke dinsdag in de wijk Kernhem. Van 15.45 – 16.45 uur zijn kinderen van 4 – 6 jaar welkom. Een proefles volgen kan altijd. Neem contact op met Arne Hennink voor meer informatie. Direct opgeven kan ook.

Binnensportaccommodaties zijn weer open

Onze binnensportaccommodaties zijn vanaf vandaag weer open. Nog niet alles is mogelijk, maar het is een eerste stap! Op de pagina corona-maatregelen vind je een actueel overzicht van de belangrijkste maatregelen en links naar meer informatie.

Heb je thuis inspiratie nodig om je een minuut uit te leven en vol gas te gaan? Kijk op ons YouTube kanaal. Een sportieve onderbreking van je dag!

Blijf in beweging, blijf fit en gezond.