Nieuwe maatregelen en richtlijnen voor de sport n.a.v. corona per 15 oktober 2020

We zijn blij dat we mogen blijven sporten en bewegen, ondanks de restricties die door het kabinet zijn afgekondigd. Naar aanleiding van de persconferentie op dinsdag 13 oktober, zijn er wederom verder aangescherpte regels van toepassing om te mogen sporten, zowel binnen als buiten. Deze landelijke maatregelen blijven in ieder geval tot 12 november van kracht. De belangrijkste maatregelen voor de sport zijn:

  • Alle wedstrijden en competities zijn afgelast.
  • Voor iedereen vanaf 18 jaar geldt dat sporten alleen mag op 1,5 meter afstand en alleen individueel of in teamverband met niet meer dan 4 personen.
  • Kinderen en jongeren tot en met 17 jaar hoeven tijdens het sporten onderling geen 1,5 meter afstand te houden en mogen in teamverband sporten. Wedstrijden zijn alleen onderling, binnen de club, toegestaan;
  • Publiek is niet toegestaan;
  • Naast de sportkantines zijn ook douches en kleedkamers gesloten. Voor onderwijsgebruik mogen kleedkamers wel gebruikt worden.

De meest actuele stand van zaken t.a.v. sport vindt u altijd op de site van de Rijksoverheid en via het Protocol Verantwoord Sporten van NOC*NSF.

De laatste informatie voor het gebruik van een binnensportaccommodatie van Sportservice Ede vindt u hier.

Heeft u nog aanvullende vragen, neem dan contact op met ons verenigingsloket via verenigingsadvies@sportservice-ede.nl.