Directeur Ronald ter Hoeven verlaat Sportservice De Vallei

Directeur-bestuurder Ronald ter Hoeven van Sportservice De Vallei verlaat per 1 juni 2022 de organisatie om namens de partij GPR/Burgerbelangen wethouder te worden in de gemeente Rheden. Sinds Ter Hoeven in 2015 werd aangesteld, heeft Sportservice De Vallei zich onder zijn leiding ontwikkeld tot een lokaal betrokken en regionaal ondernemend sportbedrijf. De Raad van Commissarissen gaat per direct op zoek naar een geschikte opvolger.

De Raad van Commissarissen betreurt het dat Ter Hoeven de organisatie gaat verlaten, maar respecteert deze uitdagende volgende stap in zijn carrière. Wim Ludeke, voorzitter van de Raad van Commissarissen: “Ronald heeft in de afgelopen jaren een sterke organisatie opgebouwd, die in de regio Foodvalley sport en bewegen op de kaart heeft gezet. Wij zien dat er onder zijn leiding een gezonde, ondernemende en innovatieve organisatie is ontstaan, die de gemeenten en maatschappelijke organisaties op het gebied van sport en bewegen ondersteunt en ontzorgt. Natuurlijk vinden we het jammer dat hij de organisatie gaat verlaten, maar we wensen hem alle succes in zijn volgende rol als wethouder in Rheden.”

Ter Hoeven: “De organisatie heeft zich de afgelopen jaren ontwikkeld tot een belangrijke maatschappelijke partner voor gemeenten in de regio Foodvalley. Ik ben er trots op dat ik daar mijn bijdrage aan heb kunnen leveren en heb er alle vertrouwen in dat de organisatie de ingeslagen weg zal doorzetten.”

Ter Hoeven zal de komende periode zijn werkzaamheden afronden. Op korte termijn wordt de werving voor een nieuwe directeur-bestuurder opgestart door de Raad van Commissarissen.

Derde Krajicek Playground in Ede gaat open

Na de wijken Veldhuizen en Ede Zuid komt er een derde Krajicek Playground aan de Sint Hubertus. Initiatiefnemer Kiki Musampa, oud profvoetballer van Ajax en oud wijkbewoner opent vrijdag 29 april rond 16.00 uur de naar hem genoemde sport- en speelvoorziening voor de buurt.

Het initiatief is tot stand gekomen in samenwerking met het Wijkteam Ede Centraal, de bewoners werkgroep, Malkander, Sportservice De Vallei en de Krajicek Foundation. De opening van de Krajicek Playground wordt een echt wijkfeest. Tot 18.00 uur zijn er diverse leuke en sportieve activiteiten en er zijn hapjes en drankjes.

Samen met gemeenten legt de Krajicek Foundation Playgrounds aan. Dit zijn multifunctionele sportvelden waar kinderen op een sociaal veilige plek, dicht bij huis, onbezorgd kunnen sporten en spelen. Zij worden hierbij, minimaal twee keer per week, begeleid door professionele sportleiders én door Krajicek Scholarshippers. Dit zijn jongeren uit de wijk die in ruil voor een studiebeurs activiteiten op en rondom hun eigen Playground verzorgen.

Op een Krajicek Playground zijn Scholarshippers rolmodellen in de wijk. In ruil voor een studiebeurs voor een opleiding zetten zij zich voor minimaal 100 uur in op een Playground in de eigen buurt. Gevolg is een door en door gemotiveerde positieve jongere uit de wijk zelf die inspirerend is voor andere kinderen en jongeren en zo de hele buurt positief beïnvloedt. De Krajicek Scholarshippers werken samen met de buurtsportcoaches van Sportservice De Vallei.

Iedereen is van harte welkom om de opening bij te wonen en mee te doen met de activiteiten.

In het kort:
Datum: Vrijdag 29 april 2022
Tijd: 15.30 – 18.00 uur
Adres: Playground aan de Sint Hubertus, Ede
Leeftijd: Alle leeftijden
Deelname: Gratis

Bootcamproute sportpark de Peppel officieel geopend

Flinke belangstelling van groot en klein voor de opening van de Bootcamproute op Sportpark de Peppel, zaterdag 16 april. Met de onthulling van een informatiebord stelde wethouder Peter de Pater van de gemeente Ede de route officieel in gebruik. De realisatie is een nieuwe stap in het streven naar een Open Sportpark, van voor en door iedereen.

Het idee voor zo’n route werd een tijd geleden gelanceerd bij Sportservice Ede, onderdeel van Sportservice de Vallei, door Bootcamp Workout, een organisatie die al op meer plekken in Nederland een beweegroute heeft uitgezet. Ook Premium Health Club is nauw betrokken bij de realisatie. Het is een gemarkeerde route met paaltjes, waarop borden met QR-codes. Wie de code scant krijgt sportieve oefeningen met een keuze uit verschillende niveaus die ter plekke uitgevoerd kunnen worden. Voor een bijdrage werd met succes een beroep gedaan op het lokale Sportakkoord van Ede.

De route start ter hoogte van de skatebaan op de Koekeltse Boslaan. Daar staat ook een bord met uitleg. Daarna leidt de route over vrijwel het hele park met op diverse plekken oefeningen. Met de bootcamproute werkt Sportservice De Vallei aan het bereikbaar maken van sport en bewegen voor iedereen.

Na de openingshandeling gaf Premium Health Club uitleg over de route. Daarna was het voor de aanwezigen sportief aan de slag door de route te lopen en de oefeningen te doen. Einde was bij PlayceX achter Zwembad de Peppel. Daar werd nog een sportclinic gegeven door vakleerkracht Mahmut Cariboglu van Sportservice de Vallei. Zo werd het vlak voor de Paasdagen een sportieve workout.

Fit-In, sporten voor jongeren met psychische problemen

Voor jongeren en jongvolwassenen met psychische problemen is sporten en bewegen niet vanzelfsprekend. Het hoofd staat er vaak niet naar of het is lastig zelf de stap te zetten. Terwijl met sporten en bewegen de zinnen kunnen worden verzet, het hoofd leeggemaakt. Het draagt bij aan het herstel. Daarom biedt Sportservice Ede Fit-In, twee keer per week twaalf weken lang circuit training, zelfverdediging en kickboksen voor jongeren van 13 t/m 25 jaar die voor hun aandoening een behandeling of begeleiding ondergaan.

In samenwerking met CHE, Stichting ROOZ, Gemeente Ede, Sportteam Ede en Sportservice de Vallei is een 12 weeks programma opgezet waarin sport als middel wordt gebruikt om het re-integratie traject van de jongeren te stimuleren en te bevorderen en de eventuele stap richting een sportvereniging te maken.

Dankzij de inzet van diverse partijen is er veel professionele en individuele aandacht en wordt de stap naar reguliere sport ondersteund. Geen normaal sportaanbod, maar kleine groepen, een speciaal programma en professionele begeleiding en ondersteuning in het natraject door studenten van de CHE. Het sportaanbod wordt verzorgd door Rosa Louwerse van Sport Team Ede.

Fit-In gaat bij voldoende deelname in april van start. Jongeren van 13 t/m 17 jaar sporten op maandag en woensdag van 18.00 tot 19.00 uur. Jongvolwassenen van 18 t/m 25 jaar op de dinsdag en donderdag van 18.00 tot 19.00 uur. Het sporten is bij Sport Team Ede aan de Spinderweg 9 in Ede.

Fit-In is één van de activiteiten die Sportservice onder de noemer #Fitinapril uitrolt om mensen te stimuleren in beweging te komen.

Wie interesse heeft of meer informatie wil kan contact opnemen met buurtsportcoach Marieke Pomp van Sportservice Ede via 06 – 829 49 226 of marieke.pomp@sportservice-ede.nl.

Eerste paal de grond in voor bootcamproute sportpark de Peppel

Sportpark de Peppel in Ede wordt langzaam maar zeker steeds meer een sportpark van, voor en door iedereen. Altijd toegankelijk om te sporten, te bewegen en te recreëren. Een open sportpark. Deze week is in dat streven naar een open sportpark een nieuwe stap gezet en zijn de eerste palen geplaatst voor een bootcamproute.

Het idee voor zo’n route werd een tijd geleden gelanceerd bij Sportservice Ede door Bootcamp Workout, een organisatie die al op meer plekken in Nederland een beweegroute heeft uitgezet. Het is een gemarkeerde route met paaltjes, waarop borden met QR-codes. Wie de code scant krijgt sportieve oefeningen met een keuze uit verschillende niveaus die ter plekke uitgevoerd kunnen worden. Voor een bijdrage werd met succes een beroep gedaan op het lokale Sportakkoord van Ede.

De route start ter hoogte van de skatebaan op de Koekeltse Boslaan. Daar komt ook een bord met uitleg. Daarna leidt de route over vrijwel het hele park met op diverse plekken oefeningen. Met de bootcamproute werkt Sportservice Ede aan het bereikbaar maken van sport en bewegen voor iedereen. Ook Premium Health Club is nauw betrokken bij de realisatie.

De officiële opening wordt op zaterdag 16 april door wethouder Peter de Pater verricht. Zodra alle palen zijn geplaatst kan de route echter al worden gelopen. De QR-codes op de paaltjes zijn al operationeel. Streven is dat ook verenigingen op het sportpark, als onderdeel van de training, de bootcamproute gaan gebruiken.

Maak gratis kennis met het 55+ beweegaanbod van Sportservice Ede

Het lijkt er op dat we langzaam maar zeker corona achter ons kunnen laten. De meeste maatregelen zijn afgeschaft en alle activiteiten gaan weer met volle vaart van start. Zo ook Meer Bewegen voor Ouderen (MBvO), sport- en beweegactiviteiten van Sportservice Ede voor iedereen vanaf 55 jaar. In de week van maandag 4 t/m vrijdag 8 april kan iedereen het enorme aanbod gratis uitproberen.

In het aanbod onder andere Koersbal, Gymnastiek, Yoga, Fitles, werelddansen 55+, Bewegen met Plezier, Bewust Bewegen, volksdansen, Sport & Spel, Ontspannen Bewegen, Country Line Dance en Soul Swing. De activiteiten zijn door de hele gemeente Ede te vinden. Alle lessen zijn erop gericht om de deelnemers soepel en in beweging te houden. Samen sporten is bovenal ook gezellig en leuk.

Probeer het uit. Kom van maandag 4 t/m vrijdag 8 april 2022 sfeer proeven en een gratis proefles(sen) volgen tijdens onze Beweegweek 55+. Zo krijgt u meteen een goed beeld van de inhoud van de lessen en docent. Alle lessen die Sportservice Ede geeft kunnen gevolgd worden. Let op: de open lessen die al vol zitten gaan gewoon door. Wanneer een les vol zit, gaan we kijken naar andere mogelijkheden met u.

Wie kennis wil maken met één van de lessen of daar graag meer informatie over wil kan contact opnemen met Angeline van de Kraats van Sportservice Ede via 06 -51 56 15 21 of stuur een e-mail naar angeline.vandekraats@sportservice-ede.nl. Een overzicht van al het aanbod kunt u hier vinden.

Kom van de bank deze kerstvakantie

Vanwege de afgekondigde maatregelen van het kabinet op zaterdag 18 december is het programma van de kerstvakantie iets aangepast. Vrijwel alles gaat door. Je kunt je dan ook blijven opgeven voor de activiteiten!

Twee weken op de bank hangen komende kerstvakantie is echt niet nodig. Cultura, Malkander en Sportservice Ede hebben de handen ineen geslagen en bieden een scala aan activiteiten vol cultuur, ontspanning, ontmoeting en sport.

Sportservice Ede pakt in Ede en de buitendorpen uit met SAM Sportweek Winter. Gave sportclinics zoals krav maga, rugby, skeeleren of schaatsen, volleybal en multisport. Er is straatvoetbal op vrijdag 7 januari en Sportbieb SAM is ook open.

In de buitendorpen sluiten Cultura en Malkander aan met een aantrekkelijk aanbod. Workshops theater, dans, graffiti, VR-brillen of Lego bouwen. In de Mobiele Ontmoetingsplek (MOP) van Malkander kun je lekker gamen, (bord)spellen spelen of gewoon lekker kletsen.

Niet alleen in de buitendorpen, in de hele gemeente is vrijwel dagelijks de MOP van Malkander te vinden. De plek voor jongeren om met elkaar of met een jongerenwerker te kletsen. Over leuke dingen, maar ook minder leuke zaken kunnen jongeren hun ei kwijt. Voor meiden tussen de 12 en 18 jaar is er regelmatig een meideninloop in de Wiekslag.

Genoeg te beleven dus. Het volledige programma van de drie organisaties en links om aan te melden of tickets te bestellen is hier te vinden.

SAM Multisport Junior in Wekerom een groot succes

Wekerom – In kleine dorpen als Wekerom zijn er vaak maar een paar sportaanbieders. Voor kinderen en jeugd is de keuze in het sportaanbod dan ook niet zo groot. Daarom startte Sportservice Ede begin oktober, samen met lokale sportaanbieders, met SAM Multisport Junior. Jeugd uit het dorp maakt in twaalf weken tijd kennis met zes verschillende sporten. Het initiatief is een groot succes gebleken. Maar liefst dertig kinderen nemen deel.

Kickboksen, volleybal, aquasport, bootcamp, krav maga en rugby passeren de revue. Lawa’s Gym, SDS’55, Zwembad De Peppel, Sport Society Wekerom, Safe Zone en Rugby Club Wageningen verlenen hun medewerking. Het multisport programma is er op gericht kinderen en jeugd tot liefst 14 jaar diverse sporten te laten ervaren en leren. Hierdoor komen verschillende beweegvormen aan bod zoals rollen, schieten, mikken, balanceren en stoeien. Dit is van groot belang voor de motorische ontwikkeling. Daarnaast geeft het de jeugd de gelegenheid te ontdekken welke sport ze echt leuk vinden. Dit zorgt voor meer sportplezier en vergoot de kans op een leven lang sporten en bewegen.

Deze editie van SAM Multisport Junior loopt nog  t/m 22 december. Deelname aan deze editie is helaas niet meer mogelijk. In 2022 komt er wel een vervolg. Voor meer informatie kan contact opgenomen worden met Sylvano Hendriks, buurtsportcoach van sportservice Ede, via 06 – 46 81 50 44 of sylvano.hendriks@sportservice-ede.nl.

Sport- en beweegdelegatie uit Caribisch Nederland doet inspiratie op in Ede

Een grote delegatie uit Caribisch Nederland – buurtsportcoaches, vakleerkrachten bewegingsonderwijs, jongerenwerkers en beheerders – is voor een werkbezoek in Nederland. Vandaag brachten ze een bezoek aan Ede om geïnspireerd te worden door medewerkers van Sportservice Ede en het Athletic Skills Model (ASM). In de ochtend maakten ze kennis met PlayceX achter Zwembad de Peppel, in de middag vertelden vakgenoten van Sportservice Ede hoe zij sport en bewegen voor iedereen bereikbaar maken en zorgen voor een optimaal sportklimaat.

De delegatie is hier om te ervaren en te leren hoe sport en bewegen in Nederland is georganiseerd. Naast Ede is de delegatie veel te gast bij Sportcentrum Papendal en hebben de leden een rondleiding gehad over het terrein van de KNVB-campus in Zeist.

Het hele programma staat in het teken van een levenlang bewegen, sport als middel voor een gezonde leefstijl en de methoden die toegepast worden om dat te bereiken. Op PlayceX maakten zij kennis met de tien grondvormen van bewegen en hoe die bij een ASM-training worden toegepast. In de middag kregen zij uitleg van een vakleerkracht bewegingsonderwijs van Sportservice Ede hoe met het project SAM in de gymles, maar ook daarbuiten, aandacht wordt gegeven aan de brede motorische ontwikkeling van kinderen en het belang daarvan. Om dat levenlang bewegen te benadrukken werd daarna ingegaan op seniorensport en het blijven werken aan gezondheid, vitaliteit en conditie.

Naast het sporten en bewegen zelf kwam ook het onderhoud van sportvelden en het beheer van accommodaties aan de orde. Alle aspecten zijn van belang voor een optimaal sportklimaat.

De delegatie blijft nog in Nederland tot zaterdag. Het is de bedoeling dat de kennis en ervaring die is opgedaan, op Caribisch Nederland wordt toegepast.

Spectaculaire opening PLAYCE X door freerunner Joachim Dinkelman en jonge spelers Blauw Geel ’55

Na een openingswoord door wethouder Peter de Pater en de onthulling van het PLAYCE X bord, gaf freerunner Joachim een demo van zijn kunsten. 22 jonge spelers van voetbalvereniging Blauw Geel ’55 toonden hun tomeloze energie 🤩 door een freerunclinic van Joachim én een Athletic Skills Model clinic bij Yordi te volgen gebaseerd op de “Schijf van 10!”.
 
Wat een fantastische middag. PLAYCE X is een mooie aanvulling op het open sportpark.