SAM Multisport Junior in Wekerom een groot succes

Wekerom – In kleine dorpen als Wekerom zijn er vaak maar een paar sportaanbieders. Voor kinderen en jeugd is de keuze in het sportaanbod dan ook niet zo groot. Daarom startte Sportservice Ede begin oktober, samen met lokale sportaanbieders, met SAM Multisport Junior. Jeugd uit het dorp maakt in twaalf weken tijd kennis met zes verschillende sporten. Het initiatief is een groot succes gebleken. Maar liefst dertig kinderen nemen deel.

Kickboksen, volleybal, aquasport, bootcamp, krav maga en rugby passeren de revue. Lawa’s Gym, SDS’55, Zwembad De Peppel, Sport Society Wekerom, Safe Zone en Rugby Club Wageningen verlenen hun medewerking. Het multisport programma is er op gericht kinderen en jeugd tot liefst 14 jaar diverse sporten te laten ervaren en leren. Hierdoor komen verschillende beweegvormen aan bod zoals rollen, schieten, mikken, balanceren en stoeien. Dit is van groot belang voor de motorische ontwikkeling. Daarnaast geeft het de jeugd de gelegenheid te ontdekken welke sport ze echt leuk vinden. Dit zorgt voor meer sportplezier en vergoot de kans op een leven lang sporten en bewegen.

Deze editie van SAM Multisport Junior loopt nog  t/m 22 december. Deelname aan deze editie is helaas niet meer mogelijk. In 2022 komt er wel een vervolg. Voor meer informatie kan contact opgenomen worden met Sylvano Hendriks, buurtsportcoach van sportservice Ede, via 06 – 46 81 50 44 of sylvano.hendriks@sportservice-ede.nl.

Sport- en beweegdelegatie uit Caribisch Nederland doet inspiratie op in Ede

Een grote delegatie uit Caribisch Nederland – buurtsportcoaches, vakleerkrachten bewegingsonderwijs, jongerenwerkers en beheerders – is voor een werkbezoek in Nederland. Vandaag brachten ze een bezoek aan Ede om geïnspireerd te worden door medewerkers van Sportservice Ede en het Athletic Skills Model (ASM). In de ochtend maakten ze kennis met PlayceX achter Zwembad de Peppel, in de middag vertelden vakgenoten van Sportservice Ede hoe zij sport en bewegen voor iedereen bereikbaar maken en zorgen voor een optimaal sportklimaat.

De delegatie is hier om te ervaren en te leren hoe sport en bewegen in Nederland is georganiseerd. Naast Ede is de delegatie veel te gast bij Sportcentrum Papendal en hebben de leden een rondleiding gehad over het terrein van de KNVB-campus in Zeist.

Het hele programma staat in het teken van een levenlang bewegen, sport als middel voor een gezonde leefstijl en de methoden die toegepast worden om dat te bereiken. Op PlayceX maakten zij kennis met de tien grondvormen van bewegen en hoe die bij een ASM-training worden toegepast. In de middag kregen zij uitleg van een vakleerkracht bewegingsonderwijs van Sportservice Ede hoe met het project SAM in de gymles, maar ook daarbuiten, aandacht wordt gegeven aan de brede motorische ontwikkeling van kinderen en het belang daarvan. Om dat levenlang bewegen te benadrukken werd daarna ingegaan op seniorensport en het blijven werken aan gezondheid, vitaliteit en conditie.

Naast het sporten en bewegen zelf kwam ook het onderhoud van sportvelden en het beheer van accommodaties aan de orde. Alle aspecten zijn van belang voor een optimaal sportklimaat.

De delegatie blijft nog in Nederland tot zaterdag. Het is de bedoeling dat de kennis en ervaring die is opgedaan, op Caribisch Nederland wordt toegepast.

Spectaculaire opening PLAYCE X door freerunner Joachim Dinkelman en jonge spelers Blauw Geel ’55

Na een openingswoord door wethouder Peter de Pater en de onthulling van het PLAYCE X bord, gaf freerunner Joachim een demo van zijn kunsten. 22 jonge spelers van voetbalvereniging Blauw Geel ’55 toonden hun tomeloze energie 🤩 door een freerunclinic van Joachim én een Athletic Skills Model clinic bij Yordi te volgen gebaseerd op de “Schijf van 10!”.
 
Wat een fantastische middag. PLAYCE X is een mooie aanvulling op het open sportpark.