Training Meiden in Beweging start 12 mei

Training Meiden in Beweging start 12 mei

In samenwerking met KnoW Limits organiseert Sportservice Ede voor de 3e keer de training Meiden in Beweging. Deze training is speciaal voor meiden uit groep 7 of 8 die willen werken aan o.a. het opkomen voor jezelf, leren ‘nee’ zeggen en zelfverzekerder worden. Om met meer zelfvertrouwen jezelf voor te bereiden op het voortgezet onderwijs. In de groep maken we het gezellig met elkaar, doen we weerbaarheidsoefeningen, sportieve samenwerkingsspelen en gaan we met elkaar in gesprek. We geven ook aandacht aan omgaan met social media en lichamelijke en seksuele grenzen.

Aanmelden voor deze training kan via nelske@knowlimits.nu uiterlijk voor 23 april.

Meer informatie? Neem dan contact op met Buurtsportcoach Kirsten

Nieuwe duurzame gymzaal in Enka-wijk klaar voor gebruik

Negentig zonnepanelen op het dak, gasloos gebouwd en passend in het monumentale karakter van de Enka-wijk dat doet denken aan de oude fabriekspanden. De nieuwe duurzaam gebouwde Enka-gymzaal is klaar voor gebruik. Vanaf begin april kan het basisonderwijs er in en in de avonduren is de zaal ook beschikbaar voor verenigingen en buitenschoolse opvang.

De oplevering is het sluitstuk van de wens van de gemeente Ede om in de nieuwbouwwijk een sportvoorziening te realiseren. Sportservice Ede beheert en verhuurt het gebouw. Bij de bouw heeft duurzaamheid een belangrijke rol gespeeld. Op het dak van het gebouw liggen negentig zonnepanelen, genoeg om het electriciteitsgebruik te dekken. Ook aardgas wordt er niet meer gebruikt. De warmte komt binnen via Warmtebedrijf Ede.

Het gymonderwijs kan uitstekend uit de voeten met de moderne inrichting en gevarieerde sportmaterialen. Een uitstekende basis voor de brede motorische ontwikkeling van kinderen.

CNS basisschool de Ontdekking wordt één van de eerste gebruikers van de gymzaal. Zodra binnensportaccommodaties weer open mogen kan de zaal ook door anderen gehuurd worden. Reserveren kan via de afdeling verhuur van Sportservice Ede.

Vacature financial controller

Ben jij de financial controller die wij zoeken? Solliciteer direct bij K + V!

Binnensportaccommodaties gesloten

In verband met de maatregelen van de Rijksoverheid zijn al onze binnensportaccommodaties – sporthallen, sport- en gymzalen en Zwembad de Peppel – tot minimaal maandag 30 maart gesloten. Ook al onze seniorenactiviteitenlessen vervallen. Op de pagina corona-maatregelen vindt u een actueel overzicht van de belangrijkste maatregelen en links naar meer informatie.

Senioren kunnen elke weekdag van 10.00 – 11.00 uur met Gelderland in Beweging bij Omroep Gelderland meedoen. En heb je inspiratie nodig om je een minuut uit te leven en vol gas te gaan? Kijk op ons YouTube kanaal. Een sportieve onderbreking van je dag!

Blijf in beweging, blijf fit en gezond.

 

Voorjaarsactiviteiten voor kinderen en jongeren

Even lekker buiten spelen en sporten met leeftijdsgenoten. Of vanuit thuis in de woonkamer kamperen. Voor kinderen en jongeren zijn er verschillende leuke activiteiten om te doen deze voorjaarsvakantie. Je hoeft je niet te vervelen.

Bootcamp op dinsdag 23 februari voor 7 t/m 14 jarigen bij de Edese IJSvereniging. Meer informatie: mahmut.cabiroglu@sportservice-ede.nl
Mountainbiken op woensdag 24 februari voor 9 t/m 14 jarigen bij Wielervereniging Ede. Meer informatie: mahmut.cabiroglu@sportservice-ede.nl
Inside Out Voorjaarskamp i.s.m. met Malkander voor 11 t/m 17 jarigen.  Het is een programma vol uitdagende, ontwikkelingsgerichte en natuurlijk ook gewoon leuke activiteiten. In het jasje gestopt van een zomerkamp… maar dan vanuit huis! Meer informatie: www.malkander-ede.nl/events.

Wij hebben er zin, meld je ook aan!

Zwembad de Vrije Slag opent poorten voor banenzwemmers

Een spetterend en sportief lichtpuntje in ieders thuiswerkdag. Openluchtzwembad de Vrije Slag in Bennekom opent op zaterdag 6 februari de poorten voor banenzwemmen. Een gebaar naar alle zwemfans die al tijden geen duik meer hebben kunnen nemen. Wethouder Peter de Pater verricht de opening, samen met de 11-jarige Levi Visser, lid van zwemvereniging De Vrije Slag. De openstelling is mogelijk door samenwerking met Zwembad de Peppel en ondersteuning door de gemeente Ede.

Binnenzwembaden zijn vanwege de coronamaatregelen al een tijd gesloten. De ontwikkelingen geven ook nog geen perspectief dat die binnenbaden snel weer open kunnen.

In navolging van een aantal andere openluchtzwembaden in Nederland hebben openluchtzwembad De Vrije Slag, Zwembad de Peppel en de gemeente Ede de handen ineen geslagen om ook in deze regio sportief zwemmen mogelijk te maken. De inspanningen hebben er toe geleid dat zaterdag 6 februari de poorten van het Bennekomse bad worden geopend voor banenzwemmers en verenigingsgebruik. Recreatief zwemmen is niet mogelijk.

Hoe werkt het?
Om bezoekersstromen te reguleren, kunnen zwemmers alleen in het bad terecht als zij vooraf online reserveren en betalen. Dit kan vanaf donderdag 4 februari via de websites van Zwembad de Vrije Slag en Zwembad de Peppel. Er zijn blokken van een uur voor maximaal 100 banenzwemmers. Elk uur bestaat uit 45 minuten zwemmen en 15 minuten omkleed- en wisseltijd. Zwemmen kan van maandag t/m vrijdag van 9.00 tot 20.00 uur en in het weekend van 9.00 tot 17.00 uur. De toegangsprijs bedraagt € 6,00 voor een uur.

Bij binnenkomst is omkleden niet mogelijk. Banenzwemmers wordt gevraagd om vooraf al zwemkleding aan te doen. Na het zwemmen kan omkleden wel. De douches zijn gesloten. Uiteraard is het ook in het zwembad nodig om de coronamaatregelen te volgen en de aanwijzingen van het personeel.

Wandelbingo’s!

Verveel jij je in deze tijd en of kun je je energie niet kwijt? Doe dan mee met de wandelbingo’s van Sportservice Ede en Malkander!  Klik hier voor 3 verschillende edities die je uitdagen om op een leuke manier in beweging te komen.

Plaats een leuke of ludieke foto op je socials, tag ons en maak kans op een leuke prijs! Op woensdag 24 februari wordt de winnaar bekend gemaakt.

Veel plezier!

SAM School Olympiade verplaatst naar september

Nog slechts drie maanden en dan staat de SAM School en Junior Olympiade van Sportservice Ede en Cultura op het programma. Gezien de ontwikkelingen rondom het corona virus heeft de organisatie, in samenspraak met de gemeente Ede, besloten om het evenement te verplaatsen naar september. Het najaar biedt meer perspectief om kinderen een prachtige dag te bieden vol sport, cultuur en plezier. Dat ze elkaar kunnen ontmoeten en samen spelen.

De SAM School en Junior Olympiade is het grootste jaarlijkse sport- en cultuurevenement voor de basisscholen uit de gemeente Ede. Vijfduizend kinderen maken, verdeeld over twee dagen, kennis met het enorme en gevarieerde aanbod van sport- en cultuuraanbieders in de gemeente. Elk jaar weer is het een feest om op sportpark Peppelensteeg het plezier en enthousiasme van de kinderen te ervaren.

Het evenement zou in april rondom de Koningsspelen worden gehouden, maar vanwege corona is de kans groot dat het dan niet kan. Weer een jaar overslaan, zoals in 2020, betekent een teleurstelling voor de kinderen. Zij kijken elk jaar uit de naar sport- en cultuurdag. Daarom wordt een moment gekozen dat de kans op doorgang groter maakt, donderdag 23 september en vrijdag 24 september.

Samen met de organisatie van de Koningsspelen wordt wel gewerkt aan een leuk alternatief in april. Zodra hier meer over bekend is wordt dat uiteraard bekend gemaakt.

Advies voor verenigingen via het verenigingsloket

De coronamaatregelen hebben een grote impact op veel verenigingen. Juist nu wil je wellicht graag eens sparren met een adviseur over hoe je meer weerbaar en wendbaar kunt worden. Weten wat wij voor je kunnen betekenen, kijk bij het verenigingsloket. Wij staan voor je klaar.