Nieuws

SAM Buitenspeeldag in Ede op woensdag 14 juni

Kom ook lekker samen bewegen en spelen met andere kinderen tijdens de landelijke Buitenspeeldag op woensdag 14 juni aanstaande.

In speeltuin De Zanderij in Ede kunnen ouders met kinderen tussen 0 en 4 jaar meedoen aan allerlei leuke spelactiviteiten. Deze buitenspeeldag is van 09.00 tot 11.00 uur en maakt onderdeel uit van het SAM Ouder & Kind Beweegfeest. Onder deskundige leiding samen klimmen, klauteren, mikken en tikkertje spelen. Want hoe jonger in beweging, hoe beter.

En terwijl de kinderen lekker aan het spelen zijn, is er volop gelegenheid voor ouders om andere ouders te ontmoeten en te praten over het thema ‘positief opvoeden’. Kom jij ook?

Deze gratis buitenspeeldag is een initiatief van Sportservice De Vallei, Malkander en het Centrum voor Jeugd en Gezin.

Samen met je kleine bewegen bij het SAM Ouder en Kind Beweegfeest

Hoe jonger in beweging, hoe beter. In de speelzaal van basisschool de Zuiderpoort staat elke woensdag het SAM Ouder & Kind Beweegfeest op het programma. Onder deskundige leiding samen klimmen, klauteren, mikken en tikkertje spelen. Ouders die al meedoen staan versteld hoe snel hun kindje leert en plezier beleeft.

Het SAM Ouder & Kind Beweegfeest is een in initiatief van Sportservice De Vallei, Malkander en het Centrum voor Jeugd en Gezin. Ouders met kinderen tussen de 0 en 4 jaar kunnen meedoen. Van 9.00 tot 9.50 uur of van 10.00 tot 10.50 uur is het samen bewegen. Daarna af en toe samen met andere ouders een kopje koffie of thee om na te praten en wie weet van elkaar te leren.

Kosten voor deelname bedragen € 1,00 per kind. Voor de ouders is het gratis. Van hen wordt dan ook wel verwacht niet alleen te blijven, maar ook actief mee te doen. Aanmelden kan door een whatsapp te sturen naar Sahar Khatab via 06 – 285 392 96 of Zeineb Jaballah via 06 – 438 361 71.

Nog aantal plaatsen bij SAM Multisport Kids in Ede

Klimmen, klauteren, rollen, rennen, springen, mikken, zwaaien, stoeien,  balanceren en dansen. Dat is SAM Multisport Kids voor kinderen van 4 t/m 6 jaar. Kinderen ontdekken wat ze leuk vinden en waar ze goed in zijn. De lessen worden op verschillende plaatsen gegeven door een sportdocent van Sportservice De Vallei. Er zijn nog een paar plekken beschikbaar in de gymzaal aan de Verlengde Parkweg en sportzaal Kernhem.

Wie meerdere beweegvormen beoefent, werkt ook aan zijn of haar vaardigheden. Bij elke sport zijn andere weer handig. Met SAM Multisport Kids komen ze allemaal aan bod.

Veel topsporters zijn zo goed geworden in hun sport door eerst allerlei verschillende sporten te doen. Profvoetballers bijvoorbeeld, die daardoor niet alleen hebben leren rennen, schieten en mikken, maar ook een achterwaartse salto kunnen maken en zo de allermooiste doelpunten scoren. Als kinderen iets echt leuk vinden, willen ze dat altijd wel blijven doen…. en ze worden er steeds beter in.

Doe daarom mee met SAM Multisport Kids en ontdek het zelf! Beginnen kan op elk moment. De lessen worden op dinsdag gegeven in sportzaal Kernhem van 15.45 tot 16.45 uur, op donderdag in de gymzaal aan de Verlengde Parkweg van 15.00 tot 16.00 uur en op vrijdag van 17.30 tot 18.30 uur in de Van der Knaaphal. De kosten bedragen € 30,00 voor drie maanden. Iedereen kan meedoen! Deze sportieve activiteit kan vergoed worden via Ede Doet Mee.

Er zijn nog een aantal plaatsen beschikbaar. Tickets zijn hier verkrijgbaar.

Inviplay lanceert app om sportaccommodaties beter te benutten

Na het winnen van de Nationale Sportinnovatorprijs 2022 was het vrijdagavond opnieuw feest bij Inviplay. Inviplay lanceerde een gloednieuwe app waardoor het ineens heel makkelijk is om een zelf een sportgroepje te vormen, activiteiten te organiseren en een sportlocatie te huren.

Oplossing voor de moderne sporter
Steeds meer mensen willen sporten op hun eigen moment, met vrienden en buurtgenoten, op een zelfgekozen plek. Maar voor sporten zoals zaalvoetbal, basketbal en tennis is het vaak lastig om genoeg spelers of een beschikbare sportlocatie te vinden. Dit is precies wat Inviplay oplost: door aan te geven welke sport je wilt doen, worden stadsgenoten uitgenodigd om mee te doen. Zo ontstaat er een groep waardoor je wekelijks genoeg spelers hebt, waarbij je via Inviplay direct een sportlocatie kunt huren en de kosten kunt delen.

Key-players
Inviplay is er voor elke sport, maar Inviplay bepaald niet welke sportactiviteiten er zijn. Medeoprichter Boaz Keurentjes: “Iedereen kan zelf een sportactiviteit voorstellen waarna die sport zichtbaar is in de app. Ik noem die mensen vaak key-players: ze hebben een sleutelrol hebben in het vormen van een groep en grappig genoeg hebben ze ook vaak letterlijk de sleutel als er een locatie gehuurd is.” Er zijn ook veel sporters die niet op zoek zijn naar een groep, zij gebruiken Inviplay bijvoorbeeld om spontaan een tennis- of squashbaan te huren en direct de baan op te gaan.

Tweede kamer enthousiast
Op het belang van sport te onderstrepen waren Rudmer Heerema (woordvoerder Sport, 2e kamer), Europees Kampioen Gregory Sedoc en programmamaker Stijn van Vliet aanwezig bij de lancering. Heerema: Inviplay is een prachtige innovatieve oplossing waardoor mensen met plezier blijven sporten en waardoor sportaccommodaties van gemeenten en verenigingen beter benut worden. Nu de app er is, is het aan sporters om zelf initiatief te nemen. Of je nu wilt beachvolleyballen, basketballen, zaalvoetballen, boulderen, fietsen, tennissen en ga zo maar door: stel zelf iets voor, kies een locatie en sporten maar!

Gratis kennismaken met het 55+ beweegaanbod van Sportservice De Vallei

Sportservice De Vallei heeft in alle plaatsen in de gemeente Ede een groot en divers aanbod aan sport- en beweegactiviteiten voor mensen vanaf 55 jaar onder de noemer Meer Bewegen voor Ouderen (MBvO). In de week van maandag 6 t/m vrijdag 10 februari kan iedereen het enorme aanbod gratis uitproberen.

Tijdens de lessen staat niet alleen het sporten en bewegen centraal. Ook het plezier beleven en elkaar ontmoeten is een belangrijk aspect. Het aanbod in Ede en de buitendorpen bestaat uit koersbal, gymnastiek, yoga, fitles, werelddansen 55+, bewegen met plezier,  bewust bewegen, volksdansen, sport & spel, ontspannen bewegen, country line dance en soul swing. Alle lessen zijn erop gericht om de deelnemers soepel en beweeglijk te houden.

Gratis uitproberen

Het volledige aanbod van 45 lessen is hier te vinden en kan van maandag 6 t/m vrijdag 10 februari gratis worden uitgeprobeerd. Wie meedoet krijgt zo een goed beeld van de inhoud van de lessen en de docent. Zou een les vol zitten, dan wordt gekeken naar andere mogelijkheden

Meedoen

Wie ook graag kennis wil maken met één van de lessen of daar graag meer informatie over heeft, kan contact opnemen met Angeline van de Kraats van Sportservice De Vallei via 06 -51 56 15 21 of stuur een e-mail naar angeline.vandekraats@sportservicedevallei.nl.

Edese Buurtsportcoach van Sportservice De Vallei ontvangt Gouden Bal Award

Krajicek Foundation en ABN Amro huldigen lokale sportleiders

EDE – De Krajicek Playground bij buurtcentrum De Essenburg in de wijk Veldhuizen in Ede was afgelopen woensdag 18 januari het toneel voor de landelijke uitreiking van de Gouden Bal Awards van de Krajicek Foundation. Buurtsportcoach Sjonnie Maasdam van Sportservice De Vallei mocht namens zijn team een Gouden Bal Award in ontvangst nemen uit handen van oud-tenniskampioen Richard Krajicek. Een beloning voor het buurtsportcoachwerk in de Edese wijken en inspanningen die het team samen met lokale partners en bewoners door middel van sporten en bewegen heeft bereikt.

Wekelijks activiteiten op de Krajicek Playgrounds

Sportleiders uit het hele land genoten van een gezellige netwerklunch en een rondleiding langs de drie Playgrounds in Ede; Van der Hagenstraat (Ede-Zuid), Sint Hubertus (Ede Centraal) en de Essenburg (Veldhuizen). Op deze Playgrounds worden wekelijks sport-/en spelactiviteiten georganiseerd door ‘Scholarshippers’ en aangehaakt bij landelijke evenementen. Scholarshippers zijn talentvolle jongeren uit de wijk, die in positieve zin opvallen en mede daardoor een studiebeurs ontvangen van de Krajicek Foundation. In ruil daarvoor organiseren zij op en rondom hun eigen Playground sport- en spelactiviteiten. Redouan Hazzat en Mahdi Roble zijn via deze weg inmiddels volwaardige medewerkers bij Sportservice De Vallei.

Gouden Bal Award

Richard Krajicek en TV presentator Jamie Trenité overhandigden na de rondleiding de Gouden Bal Awards aan de sportleiders. Deze prijs worden door de Krajicek Foundation en ABN Amro uitgereikt aan sportleiders die door hun waardevolle inspanningen en lokale sportwerkzaamheden een positieve impact hebben gecreëerd in de wijk. Buurtsportcoach Sjonnie Maasdam is enorm trots: “Dit is een beloning voor ons allemaal, het wijkteam en uiteraard alle vrijwilligers. Een mooie waardering voor onze gezamenlijke inzet om sporten en bewegen in de wijk mogelijk te maken, talenten te ontwikkelen en positieve gedragsverandering, sociale cohesie, participatie, (re)integratie en gezondheid te bevorderen. Uiteraard gaan we er voor om deze werkwijze de komende jaren met elkaar vast te houden en uit te breiden in Ede!”

Krajicek Foundation

De Krajicek Foundation legt door het hele land Playgrounds aan. Dat zijn sociaal veilige plekken dicht bij huis, waar kinderen onbezorgd kunnen sporten, spelen en nieuwe dingen kunnen ontdekken. Minimaal twee keer per week is er professionele begeleiding van een buurtsportcoach of een jongerenwerker. Daarnaast organiseren ook jongeren uit de wijk activiteiten. De Krajicek Foundation werd opgericht in 1997 en inmiddels zijn er 129 Playgrounds verspreid over 40 gemeenten waar meer dan 5.800 kinderen sporten en spelen. In het studiejaar 2022/23 zijn er 220 Krajicek Scholarshippers actief en ontvingen meer dan 2.700 jongeren in aandachtswijken een studiebeurs.

Ede Vitaal binnenkort van start

Fit en gezond blijven dat wil iedereen. Het liefst tot op hoge leeftijd. Een goede gezondheid is niet af te dwingen, maar kan wel bevorderd worden. Een actieve leefstijl, waar beweging een grote rol in speelt, is een goede manier om de gezondheid te stimuleren en te bewaken. Wie niet of weinig meer aan sport doet en eigenlijk wel (weer) wil gaan bewegen wordt van harte uitgenodigd mee te doen met Ede Vitaal van Sportservice De Vallei.

Ede Vitaal richt zich op mensen van 55+ die graag vitaal willen worden en blijven. Plezier in het bewegen staat bij dit project voorop. Start is op dinsdag 31 januari en donderdag 2 februari 2023 met een gratis fittest. Deze test wordt uitgevoerd in samenwerking met Praktijk voor Fysiotherapie Ede-Veldhuizen en Fysiotherapie Beatrixpark. Vervolgens bestaat de mogelijkheid mee te doen aan een sport- en beweegprogramma.

Je hele leven blijven sporten en bewegen geeft energie en draagt bij aan je fit voelen en gezond blijven. Zeker op wat hogere leeftijd is blijven bewegen van groot belang om gezondheidsklachten te voorkomen. Bij het programma Ede Vitaal van Sportservice De Vallei kunnen deelnemers op eigen niveau aan sport- en beweegactiviteiten deelnemen.

De fittest is gratis, het vervolgprogramma van 10 lessen kost € 25,00. Een vergoeding van de kosten via de regeling “Ede Doet Mee” is mogelijk. Meer informatie is te vinden op www.ededoetmee.nl.

Meedoen
Elke inwoner van Ede vanaf 55 jaar is van harte welkom om mee te doen. Digitaal opgeven kan hier. Opgeven kan t/m woensdag 25 januari 2023.

Meer informatie
Wie vragen heeft, wilt opgeven of meer informatie wil kan contact opnemen met Emil Jacksteit van Sportservice De Vallei via 06 – 30 21 63 13 of emil.jacksteit@sportservicedevallei.nl of Angeline van de Kraats van Sportservice De Vallei via 06- 51 56 15 21 of angeline.vandekraats@sportservicedevallei.nl.

Ana Upu prolongeert titel Open Koersbalkampioenschap Ede

Na een spannende strijd is Ana Upu uit Lunteren kampioen geworden van het Open Koersbalkampioenschap in Ut Sporthuus in Lunteren. Acht teams uit de gemeente Ede en Wageningen deden mee aan het kampioenschap op dinsdag 25 oktober 2022. De finale werd een Lunters feestje.

Het Open Koersbalkampioenschap wordt twee keer per jaar gehouden, één keer in de voorjaarsvakantie en één keer in de herfstvakantie. De organisatie ligt in handen van Sportservice De Vallei in samenwerking met Jeanne Klok. De lunch was uitstekend verzorgd door Voetbalvereniging Lunteren. Ana Upu verzorgde een traktatie voor de deelnemers tijdens de lunch.

Ana Upu prolongeerde haar titel, de koersballers van Tuindorp uit Wageningen mochten de poedelprijs in ontvangst nemen, voor elke deelnemer een klomp.

Het koersbal neemt in populariteit toe. Diverse koersbalgroepen in Ede, Wageningen en Veenendaal verwelkomen graag nieuwe leden. Wie ook graag kennis wil maken met koersbal of daar graag meer informatie over wil hebben kan contact opnemen met Angeline van de Kraats van Sportservice De Vallei via 06 -51 56 15 21 of stuur een e-mail naar angeline.vandekraats@sportservicedevallei.nl.

Een sportieve herfstvakantie voor jong en oud

Mountainbike en padel voor jongeren. Turnen, handbal, basketbal en multisport voor jeugd. Een beweegfeest voor ouders met hun kleuters. Een spingkussenfestival in Wekerom. Panna en vol-leybal in Otterlo en Ederveen. Een sportdag in Bennekom. Het koersbalkampioenschap in Lunteren. Een informatie- en doemarkt voor senioren. En als slot van de herfstvakantie spookzwemmen in het zwembad. Sportservice De Vallei pakt, samen met een aantal partners, in de herfstvakantie uit met een scala aan sportieve activiteiten voor jong en oud.

Genieten, plezier beleven, sportief bezig zijn, inspiratie opdoen en elkaar ontmoeten zijn de belangrijkste ingrediënten. Dat geldt zeker voor het open koersbalkampioenschap op dinsdag 25 oktober in Ut Sporthuus in Lunteren. Twee jaar kon het spannende toernooi door corona niet gehouden worden.

Sportieve activiteiten in de gemeente

Wekerom is twee dagen lang een waar springparadijs. In samenwerking met Malkander staat ’t Kulturhus vol met allerlei opblaasbare spullen, zoals springkussens, stormbanen, een pannakooi en nog veel meer. Ook in de andere buitendorpen van de gemeente en ook in Ede zelf kunnen kinderen met aantrekkelijke clinics meedoen, aangeboden door diverse sportaanbieders.

Jeugd van 13 t/m 15 jaar wordt uitgedaagd om op dinsdag 25 oktober op sportpark de Peppel mee toe doen met een ware sportXperience. Twee populaire en aantrekkelijk sporten, padel en mountainbike, staan op de rol.

SAM beweegfeest

Ook aan de kleuters en hun ouders is gedacht. Immers, hoe jonger in beweging, hoe beter. In sportzaal Kernhem staat op dinsdag 25 oktober het SAM Beweegfeest op het programma. Samen klimmen, klauteren, mikken en tikkertje spelen onder leiding van een vakdocent bewegingsonderwijs.

Informatie- en doemarkt

Voor 55-plussers uit de regio wordt op donderdag 27 oktober 2022 van 13.30 tot 17.00 uur in sporthal de Peppel een informatie- en doemarkt gehouden. De markt is een initiatief van de Gemeente Ede, seniorenorganisaties KBO-Ede en PCOB-Ede, H3ROES en Sportservice De Vallei.

Spookzwemmen

Zwembad de Peppel sluit de herfstvakantie op zaterdag 29 oktober af met Spookzwemmen. Een gezellig griezelfeest voor jeugd van 7 t/m 14 jaar.

Tickets en aanmelden

Voor een aantal activiteiten is aanschaf van tickets en/of opgave vooraf noodzakelijk. Voor de sportactiviteiten werkt Sportservice De Vallei met Inviplay, een platform dat vraag en aanbod in de sport in de gemeente Ede samenbrengt. Hierbij is het eenmalig aanmaken van een gratis account noodzakelijk. Tickets voor Spookzwemmen zijn hier verkrijgbaar.

Dinsdag 25 oktober 2022, Open Koersbalkampioenschap Ede

Na twee jaar afwezigheid door corona wordt op dinsdag 25 oktober 2022 het Open Koersbalkampioenschap Ede gehouden in het Ut Sporthuus in Lunteren. Start is om 10.00 uur. Aan het toernooi doen 10 teams mee en met deelnemers van net onder en boven de 65 jaar. Uiterlijk 15.30 uur is bekend wie de titel in de wacht sleept.

Koersbal is een leuk en sociaal spel en wordt in teams gespeeld. Het doel is om de bal, waarvan het zwaartepunt niet in het midden ligt, zodanig te sturen dat hij op de gewenste plek op de mat uitkomt. Dit alles om als team zo veel mogelijk punten te verzamelen en te strijden voor de titel.

Dit toernooi wordt georganiseerd door Sportservice De Vallei, in samenwerking met Koersbalgroep Ana Upu, Ut Sporthuus en VV Lunteren.

Als organisaties zien wij er naar uit om u op dinsdag 25 oktober 2022 te mogen ontvangen in Ut Sporthus en wie weet bent u na de herfstvakantie één van de deelnemers van een koersbalgroep!!

Het koersbal neemt in populariteit toe. Diverse koersbalgroepen in Ede, Wageningen en Veenendaal verwelkomen graag nieuwe leden. Wie ook graag kennis wil maken met koersbal of daar graag meer informatie over wil hebben kan contact opnemen met Angeline van de Kraats van Sportservice De Vallei via 06 -51 56 15 21 of stuur een e-mail naar angeline.vandekraats@sportservicedevallei.nl.

Senioren informatie- en doemarkt voor 55-plussers

Sporten, bewegen, gezondheid en sociale contacten centraal op donderdag 27 oktober

Voor 55-plussers uit de regio wordt op donderdag 27 oktober 2022 van 13.30 tot 17.00 uur in sporthal de Peppel een informatie- en doemarkt gehouden. De markt is een initiatief van de Gemeente Ede, seniorenorganisaties KBO-Ede en PCOB-Ede, H3ROES en Sportservice De Vallei.

Tijdens dit gratis toegankelijke evenement zijn inwoners van 55 jaar en ouder van harte welkom om onder meer kennis te maken met het aanbod aan sport en bewegen in de gemeente Ede, gericht op senioren. Ook wordt informatie gegeven over leefstijl, gezondheid en veiligheid. Ook kinderen zijn welkom om samen met de senioren mee te doen aan de activiteiten.

Informatie en doen
De markt is niet alleen informeren, het is ook doen en ervaren. De informatie- en doemarkt bestaat uit informatiestands van diverse partijen, zoals KBO en PCOB, gemeente Ede en zorg- en welzijnsorganisaties. Lokale aanbieders van sporten en bewegen zijn aanwezig met hun aanbod en demonstraties. Bezoekers kunnen actief meedoen, sporten uitproberen en informatie inwinnen over bijvoorbeeld valpreventie of veiligheid in het verkeer. Onder de bezoekers wordt ook gepeild of er belangstelling is voor het organiseren van Senioren Games in het voorjaar van 2023.

Met de informatie- en doemarkt willen de organisatoren ook het onderlinge contact stimuleren en senioren laten zien welke mogelijkheden er in de gemeente Ede zijn op gebied van (samen) sporten, bewegen en ontmoeten.

Historische Kennisquiz Ede
Één van de hoogtepunten op deze dag is de Historische Kennisquiz Ede, die live gehouden wordt om 15.00 uur. Wie weet het meest over de historie van onze unieke gemeente Ede? De winnaar krijgt een bijzondere prijs en aandenken mee.
Senioren Games 2023
Tijdens de informatie- en doe markt willen de organisatoren ook een beeld krijgen van de belangstelling voor het organiseren van Senioren Games in het voorjaar van 2023 in de gemeente Ede. Het doel van de Senioren Games is om zoveel mogelijk senioren in Ede en omgeving in beweging te brengen. Want samen bewegen is niet alleen gezond, maar ook heel gezellig! Mogelijk worden de Senioren Games in april 2023 georganiseerd, mits er voldoende belangstelling is zowel vanuit deelnemers als sport- en beweegaanbieders in de gemeente.

Zie ook: www.sportservicede-ede.nl/senioren

Aftrap Inviplay met gratis clinics op Sportpark de Peppel

Site brengt vraag en aanbod sport in Ede samen

Ede – Sportpark de Peppel in Ede gooit op zaterdag 1 oktober de poorten open voor iedereen in de gemeente Ede en daarbuiten. Een aantal sportaanbieders op het park geeft tussen 10.00 en 14.00 gratis clinics. Aanleiding voor de dag is de aftrap van Inviplay, een website die vraag en aanbod in sportactiviteiten samen brengt. Wethouder Peter de Pater geeft om 10.00 uur het startschot bij de Edese IJsvereniging, één van de verenigingen die al langer met Inviplay werkt.

Inviplay
Het idee achter Inviplay is simpel: op inviplay.nl wordt aangegeven wat voorkeurssporten zijn en wat de maximale reisafstand mag zijn. Zodra iemand een activiteit organiseert die daarin past wordt een uitnodiging gestuurd om mee te doen. Bijvoorbeeld van een groep die gaat basketballen op een pleintje of van een vereniging die een activiteit organiseert waar aan meegedaan kan worden zonder lidmaatschap. Via inviplay.nl (gratis te gebruiken) vinden bestaande groepen extra sporters en wordt het nog makkelijker om een oude sport op te pakken, iets nieuws te proberen of zelf iets te organiseren.

Inviplay draait dus om flexibel sporten met elkaar, wanneer het uitkomt. Verenigingen haken daarop in door bijvoorbeeld een online strippenkaart aan te bieden. Sporten bij een vereniging dus zónder lidmaatschap.

Het platform is mede mogelijk door een bijdrage vanuit het Lokale Sportakkoord.

Gratis clinics
In samenwerking met sportaanbieders rondom Sportpark de Peppel en Sportservice De Vallei worden er op zaterdag 1 oktober tussen 10.00 en 14.00 uur aantrekkelijke clinics gegeven: volleybal, skeeleren, padel, bootcamp, hardlopen en meer. Iedereen is welkom om mee te doen. Inschrijven voor de clinics gaat uiteraard via Inviplay op www.inviplay.nl/groups/156. Daar is ook het hele programma te vinden.

Aanmelden
Lennert Molema, mede-oprichter: “We zien dat Inviplay werkt: mensen komen van de bank af en leren nieuwe mensen kennen. Er ontstaan nieuwe groepjes in de wijk en vriendschappen. En verenigingen komen in contact met nieuwe sporters en hebben extra inkomsten die ze hard nodig hebben.” Hoe eenvoudig Inviplay werkt wordt duidelijk zodra je je hebt aangemeld. Aanmelden is gratis en in 1 minuut gedaan: vul je e-mailadres in & kies jouw favoriete sport(en). Ga daarvoor naar inviplay.nl/start.

Doe mee met het Volleybal evenement in Lunteren

Lunteren – Op woensdag 7 september organiseert Sportservice De Vallei in samenwerking met studenten van het Dulon College in Ede volleybalvereniging DOS Lunteren voor de Lunterse jeugd een evenement als voorproefje van het WK Volleybal Vrouwen 2022. De activiteiten zijn op sportpark De Wormshoef van 13:00 tot 17:00 uur. Ook zal op deze dag het nieuwe netsportveld worden geopend.

Opening netsportveld
In aanloop naar het WK Volleybal Vrouwen zijn er in de gemeente Ede 5 buitensportnetten geplaatst. Het zijn verstelbare, metalen netten, waar je maar allerlei verschillende sporten mee kan doen; denk aan volleybal, voetvolley of badminton. Daarbij staat er op de paal een QR-code, waarmee kinderen zelf aan de slag kunnen gaan met meerdere spellen. Op deze dag zijn er super veel toffe activiteiten te doen: een volleybalbus van de Nederlandse Volleybal Bond, crossnet, kinn-ball, springkussen en nog veel meer.

FIVB WK Volleybal Vrouwen 2022
Van 23 september t/m 15 oktober vindt het FIVB WK Volleybal Vrouwen voor de eerste keer in de historie in Nederland plaats. Ede is gaststad voor het nationale volleybalteam uit China. Het team zal trainen in de Van Der Knaap Topsporthal aan de Zandlaan in Ede. In het World Food Center vindt op 23 september de formele en officiële opening van de WK Volleybal 2022 plaats. In samenwerking met lokale scholen en verenigingen organiseert Sportservice De Vallei side events ter promotie van het WK Volleybal 2022.

Zie ook: https://www.sportservice-ede.nl/volleybal/

Lekker in je vel
Tijdens deze zomeractiviteiten wordt ook veel aandacht besteedt aan de campagne ‘Lekker in je vel’, de Edese invulling van de landelijk JOGG-aanpak waarin Sportservice De Vallei en Malkander samen optrekken om de Edese jeugd gezond te laten opgroeien. Jeugd en ouders worden geïnspireerd op het gebied van bewegen, gezonde voeding en gedrag met als doel een gezonde leefstijl, je zit lekker in het vel en doet mee!

Lokaal Sportakkoord maakt sport voor vluchtelingen bereikbaar

Regeling voor sportaanbieders in bijdrage lidmaatschapskosten

Ede – De werkgroep Sportakkoord Ede biedt sportaanbieders in de gemeente Ede een tegemoetkoming in de lidmaatschapskosten voor vluchtelingen die graag willen sporten en bewegen. De regeling is in het leven geroepen om sport en bewegen bereikbaar te maken voor het groot aantal vluchtelingen dat de afgelopen half jaar naar Nederland en ook Ede is gekomen. Het gaat om mensen die nog in de asielprocedure zitten en geen status hebben.

Meerdere sportaanbieders hebben bij de werkgroep Sportakkoord Ede aangegeven graag een aanbod te verzorgen voor vluchtelingen in deze gemeente. Dat heeft de werkgroep doen besluiten een regeling in het leven te roepen. Voor lidmaatschap van de vereniging is een vergoeding van maximaal € 25,00 per maand beschikbaar. Een bijdrage is mogelijk voor een periode tot uiterlijk 31 december 2022. Vanuit het Lokale Sportakkoord is maximaal € 15.000 beschikbaar voor deze regeling.

LOKAAL SPORTAKKOORD
Het Lokale Sportakkoord Ede is in 2019 tot stand gekomen in samenwerking met diverse sport- en welzijnsorganisaties en de gemeente Ede. Doel van het Sportakkoord is het stimuleren van sport- en beweeginitiatieven met een financiële bijdrage. In de afgelopen jaren zijn mede door een bijdrage diverse initiatieven tot stand gekomen zoals de Beweegtuin in Lunteren of de Bootcamproute op Sportpark de Peppel. Eén van de pijlers in dat akkoord is ‘Inclusief Sporten en Bewegen’. Daar past de nu ingestelde regeling naadloos bij.

Er is vanuit het Lokale Sportakkoord Ede ook dit jaar nog geld beschikbaar ter ondersteuning van initiatieven die sport en bewegen bevorderen. Meer informatie is te vinden op de pagina Sportakkoord. Hier is voor sportaanbieders ook het formulier terug te vinden om een aanspraak te maken op een bijdrage in de lidmaatschapskosten. Wie vragen heeft of meer informatie wil kan een mail sturen naar sportakkoord@sportservicedevallei.nl. In september volgt er ook nog een bijeenkomst over de brede mogelijkheden van het Lokale Sportakkoord.

SAM Zomerweek

Doe jij ook deze zomer mee aan leuke en sportieve activiteiten in Ede?

Cultura, Malkander en Sportservice De Vallei organiseren vakantieprogramma voor de jeugd

De zomervakantie komt er aan! Kinderen en jongeren in gemeente Ede hoeven zich niet te vervelen. Van 11 juli tot en met 23 juli kunnen zij meedoen aan allerlei activiteiten waarbij sport, cultuur, spel en gezelligheid de boventoon voeren. Cultura, Sportservice De Vallei en welzijnsorganisatie Mal-kander hebben een leuk activiteitenprogramma samengesteld voor iedereen van 0 tot 21 jaar. Sa-men maken we er een zomer van om met plezier te genieten!

We geven alvast een voorproefje van het programma:

Plezier maken met Cultura!

Ook Cultura is deze zomer actief in Ede en omgeving. Voor kinderen vanaf 4 jaar wordt er weer van alles georganiseerd. Denk bijvoorbeeld aan het produceren van een eigen hit, de te gekke theaterweek, ontdekken en leren in het TechLab, veel knutselen en vooral: plezier maken! Van 18 tot en met 22 juli is Cultura te vinden in de dorpen rondom Ede met verschillende workshops. En wat dacht je van Summerbeach, dat plaatsvindt bij het gemeentehuis en begint op 21 juli. Ook daar zijn veel workshops te volgen voor zowel kinderen als voor volwassenen. Houd onze website www.cultura-ede.nl in de gaten voor het actuele programma, locatie en tijden.

Sportservice De Vallei: SAM Zomerweek

Van maandag 11 tot en met donderdag 14 juli is er voor de jeugd van 7 tot en met 12 jaar de SAM Zomerweek. Vier dagen lang worden verschillende activiteiten georganiseerd zoals atletiek, survivallen en sport & spel, voetbal en basketbal en allerlei zwemactiviteiten in Zwembad De Peppel. Er is een ochtend- en middagprogramma waar je voor 20,– euro vier dagen lang mee kan doen aan alle activiteiten.

Tickets zijn te koop via Ticketshop SAM Zomerweek 2022

En voor jeugd en jongeren van 6 tot en met 16 jaar zijn er in de buitendorpen ook weer leuke activiteiten te beleven. Van maandag 18 tot en met 22 juli zijn er elke dag activiteiten in een ander dorp om aan deel te nemen. Stoere sporten zoals een stormbaan, vissen, de SAM sportbieb en voetballen in de panna-kooi.

Voor meer informatie kun je terecht bij Sylvano Hendriks, sylvano.hendriks@sportservicedevallei.nl en 06 46 81 50 44. Meer informatie kun je vinden op www.sportservice-ede.nl/sam-zomerweek

Malkander: JOP, MOP, Elkaar ontmoeten in de speeltuin en Street League

Jeugd en jongeren tussen de 12 en 21 jaar kunnen op verschillende locaties en tijden gezellig langkomen tijdens de vrije inloop bij de Jongeren Ontmoetings Plek. Jongerenwerkers staan klaar om een praatje te maken en te luisteren naar jouw leuke ideeën voor activiteiten! Ook tijdens de SAM Zomerweek is de Mobiele Ontmoetings Plek (MOP) is op verschillende dagen vrij te bezoeken in de Dorpen.

Elke woensdag gedurende de zomervakantie wordt Street League Ede georganiseerd voor kinderen tussen 13 en 18 jaar. Meer informatie over de tijden en activiteiten is te lezen op www.malkander-ede.nl/activiteiten

En wekelijks worden activiteiten georganiseerd voor jongeren. Via instagram worden jongeren op de hoogte gehouden wanneer welke activiteit waar is.

Lekker in je Vel

Tijdens deze zomeractiviteiten wordt ook veel aandacht besteedt aan de campagne ‘Lekker in je vel’, de Edese invulling van de landelijk JOGG-aanpak waarin Sportservice De Vallei en Malkander samen optrekken om de Edese jeugd gezond te laten opgroeien. Jeugd en ouders worden geïnspireerd op het gebied van bewegen, gezonde voeding en gedrag met als doel een gezonde leefstijl, je zit lekker in het vel en doet mee! Vier keer per jaar wordt thema belicht. Vanaf 1 juli start ‘Ik speel elke dag buiten!’ In de maanden juli, augustus en september worden allerlei acties georganiseerd om buitenspelen te stimuleren bij kinderen, jongeren en hun ouders.

Eerste netsportveld in Ede geopend

Sportservice De Vallei benut Gelderse subsidieregeling in kader van WK Volleybal

Afgelopen maandag 27 juni heeft Peter de Pater, wethouder Sport van gemeente Ede, op het Open Sportpark Peppelensteeg in Ede het eerste verstelbare netsportveld officieel geopend. Het veld is aangelegd achter zwembad De Peppel in Ede waar eerder al een PlayceX multifunctioneel sportveld, Athletic Nature Track en een beachvolleybalveld zijn gerealiseerd. Medewerkers van Sportservice De Vallei ontvingen leerlingen van basisschool De Groene Vallei uit Ede, die het netsportveld mochten uit proberen.

Provincie Gelderland subsidieert vijf netsportvelden in gemeente Ede

In aanloop naar het FIVB WK Volleybal Vrouwen 2022 lanceerde de provincie Gelderland eerder dit jaar een subsidieregeling voor netsportvelden. Gelderse volleybalverenigingen konden in samenwerking met een andere partij in de buurt, bijvoorbeeld een school een subsidieaanvraag doen voor een netsportveld. Sportservice De Vallei heeft voor de gemeente Ede de subsidieaanvraag gedaan. De komende tijd zullen ruim dertig veldjes in Gelderland worden geplaatst, waarvan vijf in gemeente Ede. De andere vier netten komen achter Van Der Knaap Topsporthal in Ede, in Otterlo, Lunteren en in Bennekom.

Het metalen net van het netsportveld kan tegen een stootje en is in hoogte verstelbaar. Zo kunnen er verschillende sporten worden gespeeld, zoals naast volleybal bijvoorbeeld ook badminton, tennis en voetvolley.

FIVB WK Volleybal Vrouwen 2022

In 2022 vindt het FIVB WK Volleybal Vrouwen voor de eerste keer in de historie in Nederland plaats. Het vierjaarlijkse WK duurt ruim drie weken en aan het evenement nemen 24 landen van vijf verschillende continenten deel. In totaal worden er van 23 september t/m 15 oktober 2022 ruim honderd wedstrijden gespeeld. Het grootste deel van het evenement vindt plaats in de provincie Gelderland, met Arnhem en Apeldoorn als speellocaties. Ede is gaststad voor het nationale volleybalteam uit China. Het team zal trainen in de Van Der Knaap Topsporthal aan de Zandlaan in Ede.

Foto: Ted Walker.

Eerste speelveld met SAM Scan & Play

Op woensdag 8 juni aanstaande, op de Nationale buitenspeeldag, lanceert Sportservice De Vallei samen met Move2Playground een nieuw initiatief om het buiten spelen te bevorderen. Het project heet SAM Scan & Play.

Op 10 speelplaatsen in de gemeente Ede komen palen met borden te staan waarop een QR-code. Wie de code scant kan filmpjes bekijken met allemaal verschillende voorbeelden van sporten en spellen die je daar kunt doen, bijvoorbeeld met een bepaald toestel dat er staat. De filmpjes zijn gemaakt door buurtsportcoaches en vakdocenten gymonderwijs van Sportservice De Vallei, in samenwerking met Move2Playground.

Move2Playground is een online tool om in de openbare ruimte inwoners te inspireren meer en beter te bewegen. Dit kan o.a. door de buurtsportcoach die filmpjes uploadt, zoals inspirerende en onderbouwde beweegroutes waarbij verschillende elementen van bewegen terugkomen en allerlei activiteiten voor beweeg- en speeltuinen. Daarnaast biedt het platform van Move2Playground de mogelijk om de oneindige inspiratie die in de hoofden zit van de inwoners te ontsluiten. Dit door de mogelijkheid  om inspiratievolle sport- en beweegvideo’s te uploaden en delen.

Met unieke QR-codes in de openbare ruimte worden de specifieke activiteiten zichtbaar op die locatie. Zowel de beweegroutes als de beweeg- en speeltuinen worden op deze manier ontsloten als plekken waar kinderen én volwassenen worden uitgedaagd om meer en beter te bewegen.

Presentatie en onthulling eerste SAM Scan & Play locatie

De eerste SAM Scan & Play-paal wordt onthuld en in gebruik genomen op woensdag 8 juni om 14.30 uur bij Speeltuin De Drie Esssen, Sportbieb SAM aan de Essenburg in de wijk Veldhuizen in Ede. Iedereen – en zeker kinderen – zijn van harte welkom om naar hartelust te komen spelen.

De filmpjes zijn ook te vinden op https://buitenspelen.sportservicedevallei.nl/site/speeltuinen

Directeur Ronald ter Hoeven verlaat Sportservice De Vallei

Directeur-bestuurder Ronald ter Hoeven van Sportservice De Vallei verlaat per 1 juni 2022 de organisatie om namens de partij GPR/Burgerbelangen wethouder te worden in de gemeente Rheden. Sinds Ter Hoeven in 2015 werd aangesteld, heeft Sportservice De Vallei zich onder zijn leiding ontwikkeld tot een lokaal betrokken en regionaal ondernemend sportbedrijf. De Raad van Commissarissen gaat per direct op zoek naar een geschikte opvolger.

De Raad van Commissarissen betreurt het dat Ter Hoeven de organisatie gaat verlaten, maar respecteert deze uitdagende volgende stap in zijn carrière. Wim Ludeke, voorzitter van de Raad van Commissarissen: “Ronald heeft in de afgelopen jaren een sterke organisatie opgebouwd, die in de regio Foodvalley sport en bewegen op de kaart heeft gezet. Wij zien dat er onder zijn leiding een gezonde, ondernemende en innovatieve organisatie is ontstaan, die de gemeenten en maatschappelijke organisaties op het gebied van sport en bewegen ondersteunt en ontzorgt. Natuurlijk vinden we het jammer dat hij de organisatie gaat verlaten, maar we wensen hem alle succes in zijn volgende rol als wethouder in Rheden.”

Ter Hoeven: “De organisatie heeft zich de afgelopen jaren ontwikkeld tot een belangrijke maatschappelijke partner voor gemeenten in de regio Foodvalley. Ik ben er trots op dat ik daar mijn bijdrage aan heb kunnen leveren en heb er alle vertrouwen in dat de organisatie de ingeslagen weg zal doorzetten.”

Ter Hoeven zal de komende periode zijn werkzaamheden afronden. Op korte termijn wordt de werving voor een nieuwe directeur-bestuurder opgestart door de Raad van Commissarissen.

Derde Krajicek Playground in Ede gaat open

Na de wijken Veldhuizen en Ede Zuid komt er een derde Krajicek Playground aan de Sint Hubertus. Initiatiefnemer Kiki Musampa, oud profvoetballer van Ajax en oud wijkbewoner opent vrijdag 29 april rond 16.00 uur de naar hem genoemde sport- en speelvoorziening voor de buurt.

Het initiatief is tot stand gekomen in samenwerking met het Wijkteam Ede Centraal, de bewoners werkgroep, Malkander, Sportservice De Vallei en de Krajicek Foundation. De opening van de Krajicek Playground wordt een echt wijkfeest. Tot 18.00 uur zijn er diverse leuke en sportieve activiteiten en er zijn hapjes en drankjes.

Samen met gemeenten legt de Krajicek Foundation Playgrounds aan. Dit zijn multifunctionele sportvelden waar kinderen op een sociaal veilige plek, dicht bij huis, onbezorgd kunnen sporten en spelen. Zij worden hierbij, minimaal twee keer per week, begeleid door professionele sportleiders én door Krajicek Scholarshippers. Dit zijn jongeren uit de wijk die in ruil voor een studiebeurs activiteiten op en rondom hun eigen Playground verzorgen.

Op een Krajicek Playground zijn Scholarshippers rolmodellen in de wijk. In ruil voor een studiebeurs voor een opleiding zetten zij zich voor minimaal 100 uur in op een Playground in de eigen buurt. Gevolg is een door en door gemotiveerde positieve jongere uit de wijk zelf die inspirerend is voor andere kinderen en jongeren en zo de hele buurt positief beïnvloedt. De Krajicek Scholarshippers werken samen met de buurtsportcoaches van Sportservice De Vallei.

Iedereen is van harte welkom om de opening bij te wonen en mee te doen met de activiteiten.

In het kort:
Datum: Vrijdag 29 april 2022
Tijd: 15.30 – 18.00 uur
Adres: Playground aan de Sint Hubertus, Ede
Leeftijd: Alle leeftijden
Deelname: Gratis

Bootcamproute sportpark de Peppel officieel geopend

Flinke belangstelling van groot en klein voor de opening van de Bootcamproute op Sportpark de Peppel, zaterdag 16 april. Met de onthulling van een informatiebord stelde wethouder Peter de Pater van de gemeente Ede de route officieel in gebruik. De realisatie is een nieuwe stap in het streven naar een Open Sportpark, van voor en door iedereen.

Het idee voor zo’n route werd een tijd geleden gelanceerd bij Sportservice Ede, onderdeel van Sportservice de Vallei, door Bootcamp Workout, een organisatie die al op meer plekken in Nederland een beweegroute heeft uitgezet. Ook Premium Health Club is nauw betrokken bij de realisatie. Het is een gemarkeerde route met paaltjes, waarop borden met QR-codes. Wie de code scant krijgt sportieve oefeningen met een keuze uit verschillende niveaus die ter plekke uitgevoerd kunnen worden. Voor een bijdrage werd met succes een beroep gedaan op het lokale Sportakkoord van Ede.

De route start ter hoogte van de skatebaan op de Koekeltse Boslaan. Daar staat ook een bord met uitleg. Daarna leidt de route over vrijwel het hele park met op diverse plekken oefeningen. Met de bootcamproute werkt Sportservice De Vallei aan het bereikbaar maken van sport en bewegen voor iedereen.

Na de openingshandeling gaf Premium Health Club uitleg over de route. Daarna was het voor de aanwezigen sportief aan de slag door de route te lopen en de oefeningen te doen. Einde was bij PlayceX achter Zwembad de Peppel. Daar werd nog een sportclinic gegeven door vakleerkracht Mahmut Cariboglu van Sportservice de Vallei. Zo werd het vlak voor de Paasdagen een sportieve workout.

Fit-In, sporten voor jongeren met psychische problemen

Voor jongeren en jongvolwassenen met psychische problemen is sporten en bewegen niet vanzelfsprekend. Het hoofd staat er vaak niet naar of het is lastig zelf de stap te zetten. Terwijl met sporten en bewegen de zinnen kunnen worden verzet, het hoofd leeggemaakt. Het draagt bij aan het herstel. Daarom biedt Sportservice Ede Fit-In, twee keer per week twaalf weken lang circuit training, zelfverdediging en kickboksen voor jongeren van 13 t/m 25 jaar die voor hun aandoening een behandeling of begeleiding ondergaan.

In samenwerking met CHE, Stichting ROOZ, Gemeente Ede, Sportteam Ede en Sportservice de Vallei is een 12 weeks programma opgezet waarin sport als middel wordt gebruikt om het re-integratie traject van de jongeren te stimuleren en te bevorderen en de eventuele stap richting een sportvereniging te maken.

Dankzij de inzet van diverse partijen is er veel professionele en individuele aandacht en wordt de stap naar reguliere sport ondersteund. Geen normaal sportaanbod, maar kleine groepen, een speciaal programma en professionele begeleiding en ondersteuning in het natraject door studenten van de CHE. Het sportaanbod wordt verzorgd door Rosa Louwerse van Sport Team Ede.

Fit-In gaat bij voldoende deelname in april van start. Jongeren van 13 t/m 17 jaar sporten op maandag en woensdag van 18.00 tot 19.00 uur. Jongvolwassenen van 18 t/m 25 jaar op de dinsdag en donderdag van 18.00 tot 19.00 uur. Het sporten is bij Sport Team Ede aan de Spinderweg 9 in Ede.

Fit-In is één van de activiteiten die Sportservice onder de noemer #Fitinapril uitrolt om mensen te stimuleren in beweging te komen.

Wie interesse heeft of meer informatie wil kan contact opnemen met buurtsportcoach Marieke Pomp van Sportservice Ede via 06 – 829 49 226 of marieke.pomp@sportservice-ede.nl.

Eerste paal de grond in voor bootcamproute sportpark de Peppel

Sportpark de Peppel in Ede wordt langzaam maar zeker steeds meer een sportpark van, voor en door iedereen. Altijd toegankelijk om te sporten, te bewegen en te recreëren. Een open sportpark. Deze week is in dat streven naar een open sportpark een nieuwe stap gezet en zijn de eerste palen geplaatst voor een bootcamproute.

Het idee voor zo’n route werd een tijd geleden gelanceerd bij Sportservice Ede door Bootcamp Workout, een organisatie die al op meer plekken in Nederland een beweegroute heeft uitgezet. Het is een gemarkeerde route met paaltjes, waarop borden met QR-codes. Wie de code scant krijgt sportieve oefeningen met een keuze uit verschillende niveaus die ter plekke uitgevoerd kunnen worden. Voor een bijdrage werd met succes een beroep gedaan op het lokale Sportakkoord van Ede.

De route start ter hoogte van de skatebaan op de Koekeltse Boslaan. Daar komt ook een bord met uitleg. Daarna leidt de route over vrijwel het hele park met op diverse plekken oefeningen. Met de bootcamproute werkt Sportservice Ede aan het bereikbaar maken van sport en bewegen voor iedereen. Ook Premium Health Club is nauw betrokken bij de realisatie.

De officiële opening wordt op zaterdag 16 april door wethouder Peter de Pater verricht. Zodra alle palen zijn geplaatst kan de route echter al worden gelopen. De QR-codes op de paaltjes zijn al operationeel. Streven is dat ook verenigingen op het sportpark, als onderdeel van de training, de bootcamproute gaan gebruiken.

Maak gratis kennis met het 55+ beweegaanbod van Sportservice Ede

Het lijkt er op dat we langzaam maar zeker corona achter ons kunnen laten. De meeste maatregelen zijn afgeschaft en alle activiteiten gaan weer met volle vaart van start. Zo ook Meer Bewegen voor Ouderen (MBvO), sport- en beweegactiviteiten van Sportservice Ede voor iedereen vanaf 55 jaar. In de week van maandag 4 t/m vrijdag 8 april kan iedereen het enorme aanbod gratis uitproberen.

In het aanbod onder andere Koersbal, Gymnastiek, Yoga, Fitles, werelddansen 55+, Bewegen met Plezier, Bewust Bewegen, volksdansen, Sport & Spel, Ontspannen Bewegen, Country Line Dance en Soul Swing. De activiteiten zijn door de hele gemeente Ede te vinden. Alle lessen zijn erop gericht om de deelnemers soepel en in beweging te houden. Samen sporten is bovenal ook gezellig en leuk.

Probeer het uit. Kom van maandag 4 t/m vrijdag 8 april 2022 sfeer proeven en een gratis proefles(sen) volgen tijdens onze Beweegweek 55+. Zo krijgt u meteen een goed beeld van de inhoud van de lessen en docent. Alle lessen die Sportservice Ede geeft kunnen gevolgd worden. Let op: de open lessen die al vol zitten gaan gewoon door. Wanneer een les vol zit, gaan we kijken naar andere mogelijkheden met u.

Wie kennis wil maken met één van de lessen of daar graag meer informatie over wil kan contact opnemen met Angeline van de Kraats van Sportservice Ede via 06 -51 56 15 21 of stuur een e-mail naar angeline.vandekraats@sportservice-ede.nl. Een overzicht van al het aanbod kunt u hier vinden.

Kom van de bank deze kerstvakantie

Vanwege de afgekondigde maatregelen van het kabinet op zaterdag 18 december is het programma van de kerstvakantie iets aangepast. Vrijwel alles gaat door. Je kunt je dan ook blijven opgeven voor de activiteiten!

Twee weken op de bank hangen komende kerstvakantie is echt niet nodig. Cultura, Malkander en Sportservice Ede hebben de handen ineen geslagen en bieden een scala aan activiteiten vol cultuur, ontspanning, ontmoeting en sport.

Sportservice Ede pakt in Ede en de buitendorpen uit met SAM Sportweek Winter. Gave sportclinics zoals krav maga, rugby, skeeleren of schaatsen, volleybal en multisport. Er is straatvoetbal op vrijdag 7 januari en Sportbieb SAM is ook open.

In de buitendorpen sluiten Cultura en Malkander aan met een aantrekkelijk aanbod. Workshops theater, dans, graffiti, VR-brillen of Lego bouwen. In de Mobiele Ontmoetingsplek (MOP) van Malkander kun je lekker gamen, (bord)spellen spelen of gewoon lekker kletsen.

Niet alleen in de buitendorpen, in de hele gemeente is vrijwel dagelijks de MOP van Malkander te vinden. De plek voor jongeren om met elkaar of met een jongerenwerker te kletsen. Over leuke dingen, maar ook minder leuke zaken kunnen jongeren hun ei kwijt. Voor meiden tussen de 12 en 18 jaar is er regelmatig een meideninloop in de Wiekslag.

Genoeg te beleven dus. Het volledige programma van de drie organisaties en links om aan te melden of tickets te bestellen is hier te vinden.

SAM Multisport Junior in Wekerom een groot succes

Wekerom – In kleine dorpen als Wekerom zijn er vaak maar een paar sportaanbieders. Voor kinderen en jeugd is de keuze in het sportaanbod dan ook niet zo groot. Daarom startte Sportservice Ede begin oktober, samen met lokale sportaanbieders, met SAM Multisport Junior. Jeugd uit het dorp maakt in twaalf weken tijd kennis met zes verschillende sporten. Het initiatief is een groot succes gebleken. Maar liefst dertig kinderen nemen deel.

Kickboksen, volleybal, aquasport, bootcamp, krav maga en rugby passeren de revue. Lawa’s Gym, SDS’55, Zwembad De Peppel, Sport Society Wekerom, Safe Zone en Rugby Club Wageningen verlenen hun medewerking. Het multisport programma is er op gericht kinderen en jeugd tot liefst 14 jaar diverse sporten te laten ervaren en leren. Hierdoor komen verschillende beweegvormen aan bod zoals rollen, schieten, mikken, balanceren en stoeien. Dit is van groot belang voor de motorische ontwikkeling. Daarnaast geeft het de jeugd de gelegenheid te ontdekken welke sport ze echt leuk vinden. Dit zorgt voor meer sportplezier en vergoot de kans op een leven lang sporten en bewegen.

Deze editie van SAM Multisport Junior loopt nog  t/m 22 december. Deelname aan deze editie is helaas niet meer mogelijk. In 2022 komt er wel een vervolg. Voor meer informatie kan contact opgenomen worden met Sylvano Hendriks, buurtsportcoach van sportservice Ede, via 06 – 46 81 50 44 of sylvano.hendriks@sportservice-ede.nl.

Sport- en beweegdelegatie uit Caribisch Nederland doet inspiratie op in Ede

Een grote delegatie uit Caribisch Nederland – buurtsportcoaches, vakleerkrachten bewegingsonderwijs, jongerenwerkers en beheerders – is voor een werkbezoek in Nederland. Vandaag brachten ze een bezoek aan Ede om geïnspireerd te worden door medewerkers van Sportservice Ede en het Athletic Skills Model (ASM). In de ochtend maakten ze kennis met PlayceX achter Zwembad de Peppel, in de middag vertelden vakgenoten van Sportservice Ede hoe zij sport en bewegen voor iedereen bereikbaar maken en zorgen voor een optimaal sportklimaat.

De delegatie is hier om te ervaren en te leren hoe sport en bewegen in Nederland is georganiseerd. Naast Ede is de delegatie veel te gast bij Sportcentrum Papendal en hebben de leden een rondleiding gehad over het terrein van de KNVB-campus in Zeist.

Het hele programma staat in het teken van een levenlang bewegen, sport als middel voor een gezonde leefstijl en de methoden die toegepast worden om dat te bereiken. Op PlayceX maakten zij kennis met de tien grondvormen van bewegen en hoe die bij een ASM-training worden toegepast. In de middag kregen zij uitleg van een vakleerkracht bewegingsonderwijs van Sportservice Ede hoe met het project SAM in de gymles, maar ook daarbuiten, aandacht wordt gegeven aan de brede motorische ontwikkeling van kinderen en het belang daarvan. Om dat levenlang bewegen te benadrukken werd daarna ingegaan op seniorensport en het blijven werken aan gezondheid, vitaliteit en conditie.

Naast het sporten en bewegen zelf kwam ook het onderhoud van sportvelden en het beheer van accommodaties aan de orde. Alle aspecten zijn van belang voor een optimaal sportklimaat.

De delegatie blijft nog in Nederland tot zaterdag. Het is de bedoeling dat de kennis en ervaring die is opgedaan, op Caribisch Nederland wordt toegepast.

Spectaculaire opening PLAYCE X door freerunner Joachim Dinkelman en jonge spelers Blauw Geel ’55

Na een openingswoord door wethouder Peter de Pater en de onthulling van het PLAYCE X bord, gaf freerunner Joachim een demo van zijn kunsten. 22 jonge spelers van voetbalvereniging Blauw Geel ’55 toonden hun tomeloze energie 🤩 door een freerunclinic van Joachim én een Athletic Skills Model clinic bij Yordi te volgen gebaseerd op de “Schijf van 10!”.
 
Wat een fantastische middag. PLAYCE X is een mooie aanvulling op het open sportpark.