Sport- en beweegdelegatie uit Caribisch Nederland doet inspiratie op in Ede

Een grote delegatie uit Caribisch Nederland – buurtsportcoaches, vakleerkrachten bewegingsonderwijs, jongerenwerkers en beheerders – is voor een werkbezoek in Nederland. Vandaag brachten ze een bezoek aan Ede om geïnspireerd te worden door medewerkers van Sportservice Ede en het Athletic Skills Model (ASM). In de ochtend maakten ze kennis met PlayceX achter Zwembad de Peppel, in de middag vertelden vakgenoten van Sportservice Ede hoe zij sport en bewegen voor iedereen bereikbaar maken en zorgen voor een optimaal sportklimaat.

De delegatie is hier om te ervaren en te leren hoe sport en bewegen in Nederland is georganiseerd. Naast Ede is de delegatie veel te gast bij Sportcentrum Papendal en hebben de leden een rondleiding gehad over het terrein van de KNVB-campus in Zeist.

Het hele programma staat in het teken van een levenlang bewegen, sport als middel voor een gezonde leefstijl en de methoden die toegepast worden om dat te bereiken. Op PlayceX maakten zij kennis met de tien grondvormen van bewegen en hoe die bij een ASM-training worden toegepast. In de middag kregen zij uitleg van een vakleerkracht bewegingsonderwijs van Sportservice Ede hoe met het project SAM in de gymles, maar ook daarbuiten, aandacht wordt gegeven aan de brede motorische ontwikkeling van kinderen en het belang daarvan. Om dat levenlang bewegen te benadrukken werd daarna ingegaan op seniorensport en het blijven werken aan gezondheid, vitaliteit en conditie.

Naast het sporten en bewegen zelf kwam ook het onderhoud van sportvelden en het beheer van accommodaties aan de orde. Alle aspecten zijn van belang voor een optimaal sportklimaat.

De delegatie blijft nog in Nederland tot zaterdag. Het is de bedoeling dat de kennis en ervaring die is opgedaan, op Caribisch Nederland wordt toegepast.

Herfst in Ede! Vervelen is geen optie!

Je hoeft je niet te vervelen komende herfstvakantie. Samen met Cultura en Malkander hebben we van 16 t/m 24 oktober een scala aan activiteiten op de rol staan. Op deze pagina vind je de sport- en beweegactiviteiten in de herfstvakantie. Voor jeugd en jongeren in de hele gemeente Ede. Er komt nog een SAM Sportweek Herfst aan, dus houd deze pagina komende tijd in de gaten. Binnenkort verschijnt ook de digitale folder met alle events. Hieronder alvast een overzicht van alle sportevents die nu bekend zijn.

Street League Ede
Kom jij ook een potje mee straatvoetballen? Kom dan langs!
Datum: Vrijdag 22 oktober
Tijd: “Essenburg: 17.15 – 19.00 uur (12 – 14 jaar), 19.00 – 20.45 uur (15 – 17 jaar), Hagenstraat: 16.15 – 18.00 uur (12 – 14 jaar & 15 – 17 jaar)”
Leeftijd:  12 t/m 17 jaar
Locatie: Krajicek Playgrounds aan de Essenburg (Ede Veldhuizen) & van de Hagenstraat (Ede-Zuid)
Bedrag: Gratis

Sportbieb SAM 3 Essen
Bij Sportbieb SAM hebben wij allerlei sport en spel materiaal. Kom jij ook mee sporten? Het is vrije inloop.
Datum: Woensdag 20 oktober
Tijd: 14.00 – 16.00 uur
Leeftijd:  4 t/m 12 jaar
Locatie: Sportspeeltuin de 3 Esssen
Bedrag: Gratis

SAM Sportweek herfst – Volleybalclinic Wekerom
Volleybalclinic van Volleybalvereniging SDS’55 in aanloop naar het WK Volleybal Vrouwen 2022. Aanmelden is niet nodig, het is een vrije inloop.
Datum: Woensdag 20 oktober
Tijd: 14.00 – 16.00
Leeftijd:  7 t/m 17 jaar
Locatie: Kulturhuus Wekerom
Bedrag: Gratis

SAM Sportweek herfst – Volleybalclinic Lunteren
Volleybalclinic van DOS Lunteren in aanloop naar het WK Volleybal Vrouwen 2022. Aanmelden is niet nodig, het is een vrije inloop.
Datum: Donderdag 21 oktober
Tijd: 14.00 – 16.00
Leeftijd:  7 t/m 17 jaar
Locatie: Sporthuus Lunteren
Bedrag: Gratis

 

Spectaculaire opening PLAYCE X door freerunner Joachim Dinkelman en jonge spelers Blauw Geel ’55

Na een openingswoord door wethouder Peter de Pater en de onthulling van het PLAYCE X bord, gaf freerunner Joachim een demo van zijn kunsten. 22 jonge spelers van voetbalvereniging Blauw Geel ’55 toonden hun tomeloze energie 🤩 door een freerunclinic van Joachim én een Athletic Skills Model clinic bij Yordi te volgen gebaseerd op de “Schijf van 10!”.
 
Wat een fantastische middag. PLAYCE X is een mooie aanvulling op het open sportpark.