Nieuws

Kom jij ons team versterken? Vakleerkracht bewegingsonderwijs gezocht!

Loop jij warm om kinderen in de leeftijd van 4 t/m 12 jaar gymlessen te geven? Om scholen te adviseren op het gebied van sport- en beweegbeleid. En ga je ook graag samen met collega’s de wijk in om kinderen te activeren en stimuleren om (buiten) verschillende sport- en spelactiviteiten te spelen? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Gymonderwijs de Vallei zoekt een nieuwe collega. Meer weten, lees hier de vacature en stuur je motivatie en gegevens in. En wie weet ga jij straks met deze collega’s aan de slag en ontwikkel je onder andere leuke nieuwe gymlessen voor basisschoolleerlingen!

ASM Workshop 11 september Van der Knaaphal

Wil je weten wat ASM inhoudt? Kom dan naar de workshop en laat je inspireren. Het Athletic Skills Model (ASM) is een holistisch (talent)ontwikkelingsmodel. Het streeft naar de optimale (talent)ontwikkeling voor iedereen, ongeacht niveau, leeftijd of mogelijkheden en richt zich op jong tot en met oud, valide & minder valide en elke vorm van sport en bewegen.

Beweegarmoede is een maatschappelijk probleem dat gevolgen heeft voor belangrijke zaken als gezondheid, fitheid en prestaties in de sport. Beweegarmoede leidt tot een verstoorde motorische ontwikkeling van jeugd en volwassenen. Het doen van alleen één sport is een vorm van beweegarmoede en kent dan ook grote nadelen voor de gezondheid.

In deze workshop leggen we uit hoe het met de beweegarmoede gesteld is en geven we hier een praktische- en wetenschappelijke betekenis aan. Het doen van alleen één sport is een vorm van beweegarmoede en kent grote nadelen voor de gezondheid. In de workshop wordt ingegaan op het belang van het onderbouwen door de trainer van het Athletic Skills Model (ASM) concept, zodat sporters, ouders, collega trainers, begeleiders en bestuurders begrijpen wat het belang is van deze nieuwe visie en aanpak volgens het ASM.

ASM is reeds toegepast in de top- en breedtesport en toont o.a. aan dat sporters meer plezier hebben, minder geblesseerd raken en creatiever worden. Via de workshop laten wij de visie van het ASM naar voren komen en de toepasbaarheid in de praktijk zien, zodat ASM verwerkt kan worden in de eigen trainingen. Het tweede deel van de avond, de praktijkles, zal in de sporthal gegeven worden.

In de regio de Vallei vinden in Ede en Rhenen al verschillende projecten plaats welke geïnspireerd zijn op het ASM en deel uit maken van onze Samen Actief Meedoen (SAM) visie. Met een integrale aanpak in de domeinen onderwijs, buurt en sport werken we samen aan de motorische ontwikkeling van kinderen. Dit sluit weer goed aan bij het thema ‘vroeg vaardig in bewegen’ vanuit het lokaal sportakkoord.

Tijdens deze avond zullen we ook stil staan bij de ontwikkelingen van een ASM multicourt op het Open sportpark in Ede en de toepasbaarheid van zo’n sportieve buitenruimte.

Aanmelden voor de workshop doe je hier: http://bit.ly/ASM_workshop

Al meer interesse in ASM of na de workshop geïnspireerd geraakt?
Je kunt je aanmelden voor de ASM-opleiding Advanced. Lesdagen en tijden op vrijdagavond van 18.30 – 22.00 uur op 16 & 30 oktober en 6 en 13 november as.

Meer informatie over de workshop of opleiding:
Sebastiaan Kuijper 06 – 46257126 of sebastiaan.kuijper@sportservice-ede.nl

Zomeractiviteiten 2020

Veel gezinnen vieren hun zomervakantie dit jaar thuis. Daarom organiseert Sportservice samen met verschillende organisaties uit gemeente Ede allerlei leuke zomeractiviteiten in de buurt. Voor elke leeftijd zit er wat bij!

Zie hieronder de activiteitenkalender.

Voor actuele informatie zoals tijd, locatie, leeftijd, aanmelden, meer informatie over de activiteiten zie het buurtplatform of de Facebookpagina van jouw wijk
Ede CentraalEde Zuid en Bennekom , VeldhuizenKernhem en De Dorpen

SAM Sportweek Zomer 7 t/m 12 jaar

Jaaaaahaaaa, ook deze zomer kun je naar hartenlust plezier maken en (buiten) spelen met leeftijdsgenootjes tijdens SAM Sportweek Zomer. Van maandag 20 t/m donderdag 23 juli kun je vier ochtenden of middagen lang sporten, bewegen en heel veel plezier maken!

Wat kun je deze week verwachten? Héél véél! Wij gaan survivallen, circus activiteiten doen zoals jongleren, balanceren en acrobatiek. En met als klap op de vuurpijl sluiten wij de week op donderdag af met een zwemuitje bij Zwembad de Peppel! Wil je deelnemen aan deze leuke activiteiten, dan is minimaal een zwemdiploma A verplicht. Leuker kunnen wij het niet maken denken wij 😀

Samen met Hoogvliet Ede zorgen wij voor een gezond en lekker tussendoortje en drankje. Neem zelf een extra flesje water mee voor de grote dorst.

Kosten voor de hele week: € 20,-. Let op: er kunnen maximaal 50 kinderen per dagdeel meedoen deze week!

Wil je eerst meer informatie? Dat kan. Neem dan even contact met Marieke Pomp 06 – 82 94 92 26 of per e-mail marieke.pomp@sportservice-ede.nl

Direct aanmelden mag zeker ook! Doe dit via de ticketlink. Wij hebben er zin in!

SAM Multisport Kids & Junior gaan vrijdag NIET door vanwege tropische temperaturen☀️

Vanwege de verwachte hoge temperaturen en het sporten op een kunstgrasveld in de volle zon, vinden wij het niet verantwoord om morgenmiddag te gaan sporten. Hopelijk is het volgende week koeler weer zodat wij samen sportief aan de slag kunnen gaan. Willen jullie de vriendjes/ vriendinnetjes ook laten weten dat het niet doorgaat morgen?

Als je het nog niet gedaan hebt, je kunt onze vragenlijst nog steeds invullen en insturen. En hiermee kans maken op een half jaar Multisport abonnement. https://bit.ly/Multisport_Kids & https://bit.ly/Multisport_Junior

Alvast bedankt en tot volgende week vrijdag!
Sportieve groet Mahmut, Jorik en Marieke

Maak kans op een half jaar Multisport abonnement!

Lopen, rennen, balanceren, gooien, vangen, mikken en samen spelen. Vaardigheden die afgelopen maanden bij Multisport Kids & Junior aan bod zijn gekomen. Wij zijn benieuwd naar jullie ervaring met Multisport. En hoe wij Multisport aankomend jaar nog leuker, afwisselender en uitdagender kunnen maken. Wij kunnen uw hulp hierbij goed gebruiken. En maak hiermee kans op een half jaar abonnement voor uw zoon of dochter.

Ook als u geen ervaring heeft met Multisport, kunt u de vragenlijst invullen. Vul dan de vragen in waar u wel antwoord op wilt geven.

Vul de vragenlijst in voor Multisport Kids of voor Multisport Junior en stuur deze met een druk op verzenden naar ons toe. Het is ook mogelijk deze anoniem in te sturen. Hiermee maakt u geen kans om een half jaar abonnement te winnen. Alvast bedankt voor uw medewerking.

Nieuwe gymzaal Ederveen en Enka terrein Ede

Inmiddels is de gymzaal aan de Schoolstraat in Ederveen gesloopt en is de bouw is gestart van 2 nieuwe scholen, Calvijnschool en Julianaschool, met een nieuwe gymzaal er tussenin. De verwachting is dat de nieuwbouw na de zomervakantie 2021 opgeleverd zal worden.

Ook is op 15 mei jongstleden gestart met de bouw van een nieuwe gymzaal op het voormalig Enka terrein. Deze gymzaal zal naar verwachting voorjaar van 2021 opgeleverd gaan worden. Het beheer, onderhoud en verhuur zullen door ons gerealiseerd gaan worden.

Gratis webinars beschikbaar voor verenigingen

Het sociale- en verenigingsleven komt weer langzaam op gang, al heeft het coronavirus de wereld nog steeds in zijn greep. Op sportaccommodaties wordt weer langzaamaan gesport, rekening houdend met het nieuwe normaal van de anderhalve meter samenleving.

Het bestuur van een vereniging wordt, in deze situatie, dan ook geconfronteerd met veel nieuwe uitdagingen. Op basis van de opgehaalde behoefte zijn onderstaande webinars ontwikkeld:

Webinar “Ledenbinding, nu we elkaar op de club niet kunnen ontmoeten”
Webinar “Financieel gezond de crisis door” 
Webinar “Communiceren, juist nu! Maar hoe?” 

De webinars worden landelijk via de lokale overheid en de Adviseur lokale sport vanuit de Services van het Sportakkoord aangeboden en kunnen gratis worden gevolgd. Het is mogelijk en aanbevolen om met drie personen van één vereniging deel te nemen. Op die manier kun je de opgedane kennis binnen de vereniging meteen delen en makkelijk samen toepassen.

Meer informatie over de betreffende webinar vind je door te klikken op een van bovenstaande links.

Een aantal Sportbieb SAM gaan weer open!

Een aantal Sportbieb SAM gaan weer open! Lokaties Lunteren, Ederveen, Wekerom, Harskamp en Essenburg openen de deuren op dinsdagmiddag of woensdagmiddag. Wij houden ons hierbij aan de richtlijnen van het RIVM en NOC*NSF.

Voorlopige openingstijden zijn:
Lunteren: Speeltuin de Kempjes/Haverkamp, Haverkamp 98, vanaf 6 mei elke woensdag van 13.00 tot 14.00
Wekerom: Achter de School met de Bijbel, vanaf 6 mei elke woensdag 14.30 tot 15.30
Harskamp: Tepelenburgweg, vanaf 6 mei elke woensdag van 16.00 tot 17.00
Ederveen: Sneeuwbesstraat, vanaf 12 mei elke dinsdag van 16.00 tot 17.00
Essenburg: Speeltuin de Drie Esssen, vanaf 13 mei elke woensdag van 14:00 tot 16:00

I.v.m. het corona-virus zijn er wel wat extra regels:
– Kinderen houden 1,5 m afstand van de begeleiding
– Kinderen zijn alleen toegestaan t/m 12 jaar. Ieder ouder kind wordt weggestuurd.
– Ouders/verzorgers zetten de kinderen af en vertrekken daarna z.s.m. (ouders mogen niet blijven).
– Kinderen met verkoudheidsklachten worden naar huis gestuurd.
– Kinderen en begeleiders wassen voor en na de sportbieb hun handen.
– Kinderen gebruiken zo veel mogelijk eigen materiaal.
– De gebruikte materialen worden na gebruik gedesinfecteerd.
– Kinderen vermijden zo veel mogelijk lichaamscontact met andere kinderen.
– Niet-leden van sportbieb SAM zijn ook welkom. Leden houden hun pasjes bij zich!

Belangrijk!
Wij houden ons hierbij aan de richtlijnen van het RIVM en NOC*NSF. Ook zullen de sportbiebs voorlopig gedraaid worden door onze buurtsportcoaches.

Opstartpakket voor sportverenigingen

Onze buurtsportcoaches hebben voor sportverenigingen die weer starten met activiteiten voor kinderen en jeugd een opstartpakketje gemaakt. Dit pakket bestaat uit een veiligheidshesje (voor de corona-coördinator of -trainer), desinfecterende handgel en 2 geplastificeerde posters met daarop de regels voor de sporters en de trainers (richtlijn NOC*NSF).

Clubs hebben hierover van ons een mail ontvangen. Vandaag, maandag 4 mei, is nog een ophaalmoment van 13.00 tot 16.00 uur.

REGELS OM HET PAKKET OP TE HALEN:

 • Het pakketje kan opgehaald worden bij Zwembad De Peppel Ede, Peppelensteeg 17, Ede.
 • U parkeert op het parkeerterrein voor het zwembad en wacht in de auto.
 • U belt Kirsten (06 – 823 09 828) of Emil (06 – 302 16 313) wanneer u er bent.
 • Het pakketje wordt dan naar u toegebracht.

Wie nog vragen heeft kan bellen met buurtsportcoaches Kirsten of Emil

We wensen alle sportverenigingen heel veel succes bij hun activiteiten!

Update buitensport ivm Corona maatregelen

Minister-president Rutte heeft de afgelopen week ruimte gegeven voor kinderen om weer wat meer buiten te kunnen gaan sporten. Dat vinden wij, en u waarschijnlijk ook, prettig om te horen. 

Vanaf dinsdagavond zijn wij daarom al druk bezig met de invulling hiervan. Wat mag wel en wat mag nog niet. En onder welke voorwaarden kan er waar gesport worden. U bent daar waarschijnlijk zelf ook al mee bezig. 

We hebben de woorden van onze minister president als volgt vertaald: 

Sportaanbieders met buitensportaccommodatie 

– Aanbieders zijn vrij om wel of geen aanbod op te starten. Het opstarten van een activiteit heeft geen enkel gevolg voor subsidie of de aangekondigde compensatiemaatregelen
 – Alleen buitensport: alle binnensportaccommodaties en zwembad De Peppel blijven dicht
– Kleedkamers, kantines en toiletgebouwen blijven dicht

– Aanbieders mogen op de accommodatie kinderen t/m 12 jaar georganiseerd en onder begeleiding van een erkende trainer van de aanbieder samen laten sporten
– Aanbieders mogen op accommodatie jongeren van 13 t/m 18 jaar georganiseerd en onder begeleiding van een erkende trainer van de aanbieder buiten sporten met elkaar, mits op 1,5 meter afstand van elkaar 

– Geen activiteiten voor iedereen ouder dan 18 jaar
– Geen bezoekers toegestaan: alleen sporters en begeleiders
– Geen evenementen of wedstrijden, alleen trainingen mogen gegeven worden

– Aanbieders zijn hoofgebruiker en voeren sleutelbeheer. U bent zelf verantwoordelijk voor het openen en sluiten van de sportaccommodatie. Na afloop van de trainingen moet het complex afgesloten worden.
– Aanbieders zoeken als het om een gemeentelijke accommodatie gaat afstemming met Sportservice Ede in verband met groot onderhoud en beschikbaarheid velden
– Aanbieders zijn zelf verantwoordelijk voor de organisatie van de activiteiten

– Aanbieders melden aan de gemeente (dennis.zwartkruis@ede.nl) en aan Sportservice Ede (verenigingsadvies@sportservice-ede.nl) zodat er een compleet overzicht ontstaat van wat er wanneer en waar wordt aangeboden. Ook kunnen we op die manier aanbod inplannen van aanbieders die geen eigen accommodatie hebben.
– Aanbieders zijn verplicht hun activiteiten te organiseren conform het (aangekondigde) protocol van NOC*NSF. Dat protocol is vanaf dit weekend op hun site in te zien of via uw sportbond.
– Sportservice Ede kan adviseren over protocol en werkwijze, Sportservice Ede neemt niet de trainingen of het sporten over. 

Sporten in openbare ruimte 

– Sportaanbieders, die normaal binnen sporten, kunnen nu ook buiten gaan sporten in de openbare ruimte.
– Met openbare ruimte bedoelen we hier veldjes, pannakooien, skatebaan, bos, parkeerterreinen, e.d., dus buiten de sportparken. Deze ruimten kunnen niet worden gereserveerd of worden geclaimd door een aanbieder.
– Sportaanbieders die in de openbare ruimte activiteiten willen uitvoeren, wordt gevraagd contact op te nemen met Sportservice Ede, zodat samen gekeken kan worden naar de mogelijkheden op een reguliere sportaccommodatie. 

– In openbare ruimte geldt dat kinderen tot en met 12 jaar georganiseerd en onder begeleiding van een erkende trainer van de aanbieder mogen sporten
– In openbare ruimte geldt dat jongeren van 13 tot en met 18 jaar georganiseerd en onder begeleiding van een erkende trainer van de aanbieder mogen sporten, mits ze 1,5 meter afstand houden
Voor jongeren boven de 18 jaar blijft het verboden om in kleine groepjes samen te sporten in de openbare ruimte, individueel mag wel 

Voor wat betreft de openstelling van de buitenzwembaden, daarover verwachten wij begin volgende week regionaal uitsluitsel over te krijgen. Ook is er nog geen uitspraak over de mogelijkheden voor topsporters. NOC*NSF informeert de topsporters hierover. 

Hopelijk kunt u met deze richtlijnen uit de voeten. Nogmaals het verzoek om het aanbod van u als sportaanbieder/-verenigingen te melden bij de gemeente en Sportservice Ede, zodat er een compleet overzicht ontstaat van wat er wanneer en waar wordt aangeboden. Ook kunnen we op die manier aanbod inplannen van aanbieders die geen eigen accommodatie hebben. Wij zijn bereikbaar via de mailadressen: 

– Gemeente Ede: dennis.zwartkruis@ede.nl
– Sportservice Ede: verenigingsadvies@sportservice-ede.nl 

Wij vertrouwen erop u hiermee voldoende geïnformeerd te hebben en wensen u vanzelfsprekend heel veel sterkte in deze moeilijke periode en succes met het al dan niet opstarten van uw aanbod. 

Met vriendelijke groet, 

Jan Randewijk, voorzitter Sportforum Ede
Dennis Zwartkruis, beleidsadviseur Sport Gemeente Ede
Ronald ter Hoeven, directeur/bestuurder Sportservice Ede

Win een sportpakket voor je school met de Oranje Thuisspelen!

Wil je ook nog meedoen met de Oranje Thuisspelen en een sportpakket voor jouw school winnen? Zet de snelste tijd voor je school neer en stuur je resultaten in voor vrijdag 24 april 16.00 uur!
De resultaten stuur je hier in: Resultaten Oranje Thuis Spelen 2020

De instructies voor de Oranje Thuisspelen vind je hier: instructie_Oranje_Thuisspelen
De playlist voor de Oranje Thuisspelen vind je hier: playlist_Oranje_Thuis_Spelen

Succes!

Update coronavirus

UPDATE CORONA-VIRUS 2-4-2020

Via de download vindt u een brief van de Gemeente Ede, Sportforum Ede en Sportservice Ede. We krijgen veel vragen van sportverenigingen en huurders over de Coronacrisis en de gevolgen hiervan voor onder andere de sportverenigingen en de gehuurde accommodaties. In deze brief geven wij wederom een update over hetgeen wij nu weten en is besloten.

Heeft u vragen of opmerkingen over deze brief, dan verzoek ik u om hiervoor contact op te nemen met Dennis Zwartkruis van de gemeente Ede via dennis.zwartkruis@ede.nl.

UPDATE CORONA-VIRUS 31-3-2020

Dinsdag 31 maart 2020 heeft het college van burgermeester en wethouders van de gemeente Ede een aantal aanvullende regelingen voor ondernemers en verenigingen getroffen.

U kunt deze regelingen vinden op: https://www.ede.nl/in-de-gemeente-ede/ondernemen-in-ede/aanvullende-regelingen-voor-edese-ondernemers.

Wij zullen de specifieke maatregelen voor sportverenigingen nu verder uitwerken en komen zo spoedig mogelijk met een nadere uitwerking.

Met vriendelijke groet,

Ronald ter Hoeven (directeur/bestuurder Sportservice Ede & Zwembad de Peppel)
Jan Randewijk (voorzitter Sportforum Ede)
Jeroen Otten (adviseur vastgoed Gemeente Ede)
Dennis Zwartkruis (beleidsadviseur sport Gemeente Ede)

UPDATE 24-3-2020

Naar aanleiding van de nieuwe maatregelen van de Rijksoverheid blijven alle sportaccommodaties, in beheer bij Sportservice Ede gesloten. MijnFysiopraktijk in de Van der Knaaphal blijft bereikbaar voor het verlenen van zorg. Ook de activiteiten in zalen, op sportvelden, in wijken, speeltuinen etc. die we organiseren kunnen tot nader order helaas maar begrijpelijk niet doorgaan. We zullen uiteraard  berichten wanneer hierin wijzigingen optreden.

We zitten niet stil
Kunnen jullie niet bij ons komen sporten en spelen, dan brengen we dat naar jullie toe. Onze buurtsportcoaches, vakleerkrachten en MBVO-docenten zetten alle online kanalen in om sport en bewegen voor iedereen bereikbaar te houden.

 • Meer bewegen voor ouderen
 • Beweegchallenges
  • Elke werkdag dagen onze buurtsportcoaches en vakleerkrachten je uit om aan een challenge mee te doen via onze social mediakanalen Facebook en Instagram. Van gymoefeningen tot bewegend leren
 • Online gym
  • Onze vakleerkrachten verzorgen voor diverse scholen online gymoefeningen. Al deze oefeningen komen ook op ons Youtube kanaal

Blijf in beweging, ook thuis!

UPDATE 20-3-2020

Bijzondere tijden vragen om creatieve oplossingen. In samenwerking met Omroep Gelderland zijn vanochtend de eerste opnames gemaakt voor het TV-programma “Gelderland in Beweging”. De uitzending is vanaf maandag 23 maart elke werkdag van 10.00 tot 10.30 uur en wordt herhaald van 10.30 tot 11.00 uur.

Nu onze MBVO docenten hun lessen niet meer in de zaal kunnen geven, brengen ze sport en bewegen voor ouderen vanaf 55 jaar in de huiskamer.

UPDATE 16-3-2020

Graag uw aandacht voor het volgende. Het zal u ongetwijfeld niet ontgaan zijn: i.v.m. de uitbraak van het Corona-virus zijn er zondag 15 maart 2020 landelijk vergaande maatregelen afgekondigd.

Wij zijn daarom genoodzaakt om alle binnensportaccommodaties, in beheer bij Sportservice Ede, tijdelijk te sluiten. Daaronder vallen alle gym- en sportzalen, sporthallen en Zwembad de Peppel. MijnFysiopraktijk in de Topsporthal blijft bereikbaar voor het verlenen van zorg.

Omdat u huurder of contactpersoon van huurders/gebruikers van een of meerdere van die accommodaties bent, ontvangt u nu deze brief. Ik vraag u met klem om de deelnemers aan uw activiteiten hierover snel te informeren. Dit zodat zij niet tevergeefs voor hun cursus, sport of andere activiteit naar de accommodatie komen.

Vanaf heden tot in ieder geval maandag 6 april zijn alle genoemde accommodaties gesloten voor uw activiteiten.

Met deze maatregelen hopen wij een bijdrage te kunnen leveren aan het zoveel mogelijk stopzetten van de verdere verspreiding van het virus. Over de mogelijkheid van compensatie van de huurkosten volgt in een later stadium nog bericht. Hierover volgt afstemming met de gemeente Ede.

Wij rekenen erop dat u begrip heeft voor deze sluiting. Hebt u vragen n.a.v. deze brief, dan kunt u die stellen via verhuur@sportservice-ede.nl. Op deze site worden regelmatig updates geplaatst.

Hopelijk kunnen wij met deze maatregel helpen het tij te keren en u ook snel weer een bericht sturen dat de accommodaties als vanouds geopend zijn. Tot die tijd wensen wij u en de uwen veel gezondheid toe!

Met vriendelijke groet, mede namens alle medewerkers van de afdeling Beheer en Verhuur,

Ronald ter Hoeven
Directeur/bestuurder Sportservice Ede

UPDATE 15-3-2020

De uitbraak van het coronavirus in Nederland betekent dat ook Sportservice Ede extra alert is en maatregelen treft om verspreiding van het virus tegen te gaan. Wij volgen hierbij de centrale berichtgeving en richtlijnen van de Rijksoverheid, veiligheidsregio en het RIVM.

Sportaccommodaties
Alle binnensportaccommodaties in beheer bij Sportservice Ede zijn t/m 6 april gesloten. Mijn Fysio blijft wel doorgaan met het verlenen van de zorg in de Van der Knaaphal.

Buitensport & Onderhoud
Alleen strikt noodzakelijke onderhoudswerkzaamheden gaan door, zolang er voldoende personeel is en ingehuurde partijen hun werk blijven uitvoeren.

Bewegingsonderwijs
Conform de richtlijn van het RIVM worden alle gymlessen gestaakt t/m 6 april

Activiteiten
Naar advies van de Rijksoverheid zijn al onze sport- en beweegactiviteiten geannuleerd t/m 6 april 2020.

Als er nieuwe richtlijnen of maatregelen worden bekend gemaakt, dan wordt deze update aangepast.

Compensatie verenigingen vanwege coronavirus?

We krijgen veel vragen van sportverenigingen over de coronacrisis en de gevolgen voor de sportverenigingen. et dit bericht proberen wij zoveel mogelijk met u te delen wat wij nu weten.

Maatregelen
De richtlijnen en adviezen zoals die zijn opgesteld door NOC*NSF en de Vereniging Sport & Gemeenten (VSG) gelden ook voor de gemeente Ede als uitgangspunt. De maatregelen die gelden voor de sport zijn als volgt (update VSG 24 maart)
Tot 6 april:
– Alle sportclubs en sportvoorzieningen zijn dicht;
– Er vinden geen georganiseerde sportactiviteiten plaats, ook niet in de openbare ruimte;
– Sporten in de openbare ruimte is toegestaan in een groep van maximaal 3 personen waarbij de 1,5 meter afstand in acht genomen dient te worden;
– Op bovenstaande kan op basis van de Noodverordening worden gehandhaafd;
– Voor de topsport wordt geen uitzondering gemaakt en gelden ook bovenstaande maatregelen;

Op uiterlijk 6 april wordt bezien in hoeverre deze maatregelen verlengd worden.
Tot 1 juni: Samenkomsten en evenementen zijn tot 1 juni verboden.

Kijk voor de meest actuele informatie op:
www.rivm.nl voor actuele informatie over het coronavirus.
www.rijksoverheid.nl voor alle maatregelen en veel gestelde vragen en antwoorden.

Landelijke compensatieregeling(en)
De VSG is samen met NOC*NSF en het ministerie van VWS directie sport, volop bezig met de volgende compensatievraagstukken:
– Voor sportverenigingen vanwege o.a. het mislopen van inkomsten uit horeca en met betrekking tot aflossingsverplichtingen aan bijvoorbeeld een bank;
– Voor (internationale) evenementen waar nu al sprake is/was van een combinatie met de subsidieregeling van VWS Sport voor evenementen;
– Verdere derving van huurinkomsten voor gemeenten of verenigingen. Er zou een brede compensatieregeling kunnen komen.

Eén maatregel is op 26 maart 2020 inmiddels aangekondigd: “Sportverenigingen en– stichtingen kunnen een eenmalige uitkering krijgen via het Noodloket.” Via dit noodloket van Economische Zaken kunnen sportverenigingen en -stichtingen een eenmalige tegemoetkoming van € 4.000,- euro ontvangen. Meer informatie over bovenstaande regeling is te verkrijgen via: https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/veelgesteldevragen-per-onderwerp/financiele-regelingen/noodloket.

VSG verwacht op korte termijn meer duidelijkheid over of er nog andere regelingen voor de sport(verenigingen) komen. Wij zullen u daarover uiteraard informeren zodra daar meer over bekend is.

Gemeentelijke compensatieregeling(en)
Er komen bij de gemeente Ede vanuit veel verschillende branches vragen binnen over financiële compensatie. De gemeente is deze vragen aan het inventariseren om tot lokale maatregelen te komen, die aanvullend zijn op de rijksmaatregelen. Dit geldt mogelijk ook voor de sportverenigingen. Als hierover meer duidelijkheid is informeren wij u.

Informatie
Aan u de vraag of u bij de gemeente Ede (Dennis Zwartkruis) kunt aangeven in hoeverre u tegen (acute) problemen aanloopt, zodat de gemeente Ede dit mee kan nemen in haar inventarisatie. Wij vertrouwen erop u hiermee voldoende geïnformeerd te hebben en wensen u vanzelfsprekend heel veel sterkte in deze moeilijke periode.

Met vriendelijke groet,

Jan Randewijk, voorzitter Sportforum Ede
Dennis Zwartkruis, beleidsadviseur Sport Gemeente Ede
Ronald ter Hoeven, directeur/bestuurder Sportservice Ede

FIFA 20 toernooi voor jongeren

Sportservice Ede, Rhenen en Wageningen en Malkander dagen jeugd en jongeren van 8 t/m 21 jaar uit om op donderdag 2 en vrijdag 3 april achter de Playstation plaats te nemen en tegen elkaar te strijden in een heus online FIFA 20 toernooi.

Sociaal afstand houden is vooral voor wie jong is niet makkelijk. Je wilt juist graag met vrienden en vriendinnen samen zijn, kletsen en lekker hangen. Sportservice en Malkander hebben daar een online oplossing voor bedacht. Een superleuk FIFA 20 toernooi.

Donderdag 2 april staat het toernooi op het programma voor jeugd van 8 t/m 12 jaar. Een dag later, vrijdag 3 april worden jongeren van 13 t/m 21 jaar uitgedaagd tegen elkaar te strijden en alle voetbaltalenten in te zetten. Het toernooi is beide dagen van 15.00 tot 17.00 uur. Deelname is gratis.

Er zijn wel een aantal voorwaarden om mee te kunnen doen. Je hebt FIFA 20, een Playstation 4 en een Playstation Plus account.

Aanmelden voor dit toernooi kan uiterlijk tot en met 18.00 uur op woensdag 1 april. Stuur hiervoor een WhatsApp naar buurtsportcoach Berry Hellegering via 06 – 10 88 68 29. Vermeld in de app je naam, leeftijd en gebruikersnaam. Alle informatie over het toernooi wordt via WhatsApp verstuurd. Wil je dat de informatie naar een ander mobiel nummer wordt gestuurd, geef dit dan aan in de app.

SAM School- en Junior Olympiade zijn afgelast.

(meer…)

Geen senioren activiteiten t/m 31 maart

Naar aanleiding van de maatregelen van Rijksoverheid om verspreiding van het coronavirus te minimaliseren, hebben wij per direct besloten alle senioren activiteiten af te lassen t/m 31 maart. Dit geldt voor alle lessen.

Wij informeren onze deelnemers per telefoon, e-mail, website en social media kanalen wanneer er een update is.

Geen SAM Multisport lessen t/m 31 maart

Naar aanleiding van de maatregelen van Rijksoverheid om verspreiding van het coronavirus te minimaliseren, hebben wij per direct besloten alle SAM Multisport Kids & Junior lessen af te lassen t/m 31 maart. Dit geldt voor alle lessen in gymzaal Wulplaan en de Van der Knaaphal.

Wij informeren onze deelnemers per e-mail, website en social media kanalen wanneer er een update is.

Gezocht: Speelambassadeurs voor speeltuin De Korenbloem!

‘Speelambassadeurs’ is een project in samenwerking met Malkander Ede en verschillende speeltuinverenigingen. Jongeren worden opgeleid worden tot ‘expert in spelen’ (speelambassadeur). Je leert hoe je een leuk en gevarieerd activiteitenaanbod voor kinderen uit de buurt kunt opzetten om ervoor te zorgen dat nog meer kinderen nog meer spelen! Voor speeltuin De Korenbloem zoeken wij Speelambassadeurs om samen met Tristan de kinderen in de wijk met plezier te laten spelen.

Wat krijg je als Speelambassadeur:
– Jaarlijks uitje met de andere Speelambassadeurs.
– Certificaat Speelambassadeurs.
– T-shirt, rugtas en dopper.
– EHBO diploma.
– Hulp bij het opstellen van een Curriculum Vitae (CV).
– Eventuele invulling van vrije studiepunten/maatschappelijke stage.

Wat vragen wij van je:
– Je volgt 2 trainingen samen met de andere nieuwe Speelambassadeurs.
– Je gaat structureel aan de slag in de speeltuin.
– Je deelt je ervaringen en blikt samen terug.
– Je bent enthousiast en brengt dat over om kinderen een mooie tijd te laten beleven!

Wil jij ook Speelambassadeur worden?
Neem contact op met:
Buurtsportcoach Sjonnie Maasdam
sjonnie.maasdam@sportservice-ede.nl
06 – 10 84 15 36

Meld je snel aan!

 

ASM Workshop Sporthal de Peppel

Wil je een idee krijgen wat het Athletic Skills Model (ASM) inhoudt? Vrijdag 20 maart is er van 19.00 – 21.00 uur een ASM workshop in Sporthal de Peppel.

ASM is een holistisch (talent)ontwikkelingsmodel. Het streeft naar de optimale (talent)ontwikkeling voor iedereen, ongeacht niveau, leeftijd of mogelijkheden en richt zich op jong tot en met oud, valide & minder valide en elke vorm van sport en bewegen.

Beweegarmoede is een maatschappelijk probleem dat gevolgen heeft voor belangrijke zaken als gezondheid, fitheid en prestaties in de sport. Beweegarmoede leidt tot een verstoorde motorische ontwikkeling van jeugd en volwassenen. Het doen van alleen één sport is een vorm van beweegarmoede en kent dan ook grote nadelen voor de gezondheid.

In deze workshop leggen we uit hoe het met de beweegarmoede gesteld is en geven we hier een praktische- en wetenschappelijke betekenis aan. Het doen van alleen één sport is een vorm van beweegarmoede en kent grote nadelen voor de gezondheid. In de workshop wordt ingegaan op het belang van het onderbouwen door de trainer van het Athletic Skills Model (ASM) concept, zodat sporters, ouders, collega trainers, begeleiders en bestuurders begrijpen wat het belang is van deze nieuwe visie en aanpak volgens het ASM.

ASM is reeds toegepast in de top- en breedtesport en toont o.a. aan dat sporters meer plezier hebben, minder geblesseerd raken en creatiever worden. Via de workshop laten wij de visie van het ASM naar voren komen en de toepasbaarheid in de praktijk zien, zodat ASM verwerkt kan worden in de eigen trainingen. Het tweede deel van de avond, de praktijkles, zal in de sporthal gegeven worden.

In de regio de Vallei vinden in Ede en Rhenen al verschillende projecten plaats welke geïnspireerd zijn op het ASM en deel uit maken van onze Samen Actief Meedoen (SAM) visie. Met een integrale aanpak in de domeinen onderwijs, buurt en sport werken we samen aan de motorische ontwikkeling van kinderen. Dit sluit weer goed aan bij het thema ‘vroeg vaardig in bewegen’ vanuit het lokaal sportakkoord.

Tijdens deze avond zullen we ook stil staan bij de ontwikkelingen van een ASM multicourt op het Open sportpark in Ede en de toepasbaarheid van zo’n sportieve buitenruimte.

Aanmelden voor de workshop doe je hier.

Al meer interesse in ASM of na de workshop geïnspireerd geraakt? Je kunt je aanmelden voor de ASM-opleiding Advanced. Lesdagen en tijden op dinsdagavond 12, 19 mei, 2 en 9 juni as.

Meer informatie over de workshop of opleiding:

Sebastiaan Kuijper 06 – 46257126 of sebastiaan.kuijper@sportservice-ede.nl

Speelambassadeurs aan de slag in de Korenbloem

Tristan Tempelaar is 22 jaar, woont in Ede en is sportief en actief. Toen er dan ook een oproep kwam om speelambassadeur te worden bij speeltuin De Korenbloem zei hij direct ja. Vanaf 5 maart gaat hij elke donderdag van 15.30 tot 16.30 uur leuke activiteiten organiseren in de speeltuin.

Het project Speelambassadeurs komt uit de koker van Jantje Beton. Sportservice Ede en Malkander vinden dit project zo waardevol dat zij dit hebben omarmd. Het doel van het project is om jongeren leuke speelactiviteiten te laten organiseren voor kinderen in de eigen buurt. Voor de jongeren is het een leerzaam project. Zij richten zich op het begeleiden, coachen en organiseren van een middag. Ook wordt de creativiteit ontwikkeld. Als tegenprestatie kunnen zij diverse cursussen volgen via Malkander.

De eerste speelambassadeurs in de gemeente Ede zijn sinds november vorig jaar actief. Vier jongeren uit Harskamp gingen aan de slag in de speeltuin van ‘Jong Harskamp’. Elke twee weken vond er een activiteit plaats, georganiseerd door twee speelambassadeurs. Dit bleek een succes. Uit het hele dorp kwamen er kinderen spelen, bij sommige activiteiten liep dat op tot 30 deelnemers. Voor de speelambassadeurs een mooie uitdaging om dit in goede banen te leiden.

Het succes is voor Sportservice Ede en Malkander reden om het project in 2020 voort te zetten en verder uit te breiden. Op donderdag 5 maart gaan in speeltuin De Korenbloem in Ede speelambassadeurs aan de slag. Van 15.30 tot 16.30 zijn kinderen van 4 t/m 12 jaar van harte welkom om mee te doen met verschillende leuke sport- en spelactiviteiten.

Jongeren tussen de 14 en 22 jaar die het leuk lijkt om speelambassadeur te worden bij De Korenbloem of de speeltuin van ‘Jong Harskamp’ kunnen contact opnemen met buurtsportcoach Kirsten van Alphen van Sportservice Ede via 06 – 82 30 98 28 of stuur een e-mail naar kirsten.vanalphen@sportservice-ede.nl.

Nieuwe ASM-instructeursopleiding Advanced van start!

Dinsdag 12 mei start een nieuwe ASM-instructeursopleiding Advanced in de Van der Knaaphal. Dit is het eerste niveau van bekwaamheid in het Athletic Skills Model (ASM). Je leert ASM te implementeren binnen trainingen, lessen en/of behandelingen. In de opleiding wordt vanuit een wetenschappelijke en praktische achtergrond geleerd beweegprogramma`s vanuit ASM te ontwerpen, te verantwoorden en uit te voeren.

Deze opleiding zit vol theorie en praktijkoefeningen met als doel het ASM te kunnen begrijpen en toe te kunnen passen. Na afloop krijg je gratis toegang tot het Athletic Skills Platform.

De opleiding start bij een minimaal aantal van 16 deelnemers.

Voor wie
De opleiding is met name geschikt voor vakdocenten bewegingsonderwijs, trainers/coaches, beweegagogen, fysiotherapeuten, gezondheid sportconsulenten, bewegingsconsulenten, buurtsportcoaches, combinatiefunctionarissen, zweminstructeurs en bewegingsdeskundigen. Accreditatiepunten zijn met deze opleiding te behalen*.

Data
dinsdag 12 mei
dinsdag 19 mei
dinsdag 2 juni
dinsdag 9 juni
tijd: 17:30 – 22:00 uur.

Locatie
Van der Knaaphal te Ede

Kosten
De opleidingskosten bedragen € 895,- per persoon. In deze kosten zijn opgenomen het Nederlandstalig boek ASM, het werkboek ASM-instructeur Advanced, de bijeenkomsten en certificering. De organisatiekosten zoals accommodatie, diner en drankjes zal Sportservice Ede voor haar rekening nemen.

Deelnemende partijen binnen het Regionaal Multisporttalentencentrum en / of SAM Multisport kunnen 50% van de opleidingskosten vergoed krijgen via subsidie. Trainers/coaches van sportverenigingen uit Ede kunnen een beroep doen op het activiteitenfonds.

De opleiding vindt plaats bij een minimale deelname van 16 personen. Bij opgave is de deelname pas definitief na betaling van de factuur SSE. Verder gelden de inschrijvingsvoorwaarden zoals vermeld op de website van ASM.

Interesse?
Voor meer informatie en/of opgave van deze cursus kun je een mail sturen naar consulent Talentontwikkeling Sebastiaan Kuijper via sebastiaan.kuijper@sportservice-ede.nl

Meer informatie over het Athletic Skills Model en de *opleidingen kun je vinden via www.athleticskillsmodel.nl/academy

Voorkom vallen

De belangrijkste oorzaak van vallen is beweegarmoede. Voor senioren is het belangrijk om regelmatig te bewegen. Hierdoor blijft men fit en blijft de conditie op peil. De balans verbetert en dit voorkomt vallen. Tevens werkt het positief door op de algehele gezondheid.

Tijdens de cursus “Voorkom Vallen” krijgen de deelnemers voorlichting en oefeningen hoe het vallen kan worden voorkomen. Daarnaast krijgen de deelnemers training in hoe te handelen als zij toch gevallen zijn. De cursus bestaat uit 3 bijeenkomsten van anderhalf uur.

De cursus wordt op onderstaande locaties gegeven:

 • Dorpshuis De Zicht, Marktplein 10, 6744 WJ Ederveen.
  • Donderdag 5 maart, 19 maart en 2 april 13.30 – 15.00 uur

De kosten voor deelname aan de gehele cursus, inclusief koffie/thee en cursusmateriaal, bedragen 20 euro. Voor mensen met een laag inkomen is wellicht een tegemoetkoming in de kosten mogelijk via “Ede doet mee”. Kijk hiervoor op http://ededoetmee.nl.

Opgeven voor de cursus kan via het dorpshuis De Zicht, via 0318-571063 of b.g.g. 06-23023308 of door een e-mail te sturen naar dorpshuisederveen@outlook.com

U kunt ook gewoon naar het dorpshuis gaan, want daar ligt een lijst om u in te schrijven.

 

Open Koersbalkampioen

Dinsdag 25 februari is het weer zover: het Open Koersbalkampioenschap in de Van der Knaaphal. Twaalf teams uit de gemeente Ede, gemeente Veenendaal en gemeente Wageningen strijden deze dag om de winst. Koersbal is een leuk en sociaal spel en wordt in teams gespeeld. Het doel is om de bal, waarvan het zwaartepunt niet in het midden ligt, zodanig te sturen dat hij op de gewenste plek op de mat uitkomt. Dit alles om als team zo veel mogelijk punten te verzamelen en te strijden voor de titel. Kom ze ook aanmoedigen! Toegang is gratis.