Gratis webinars tijdens de Nationale Sportweek

Tijdens de Nationale Sportweek kun je gratis webinars volgen. Tijdens deze webinars wordt jouw sportorganisatie, samen met een aantal andere verenigingen/sportaanbieders, concreet op weg geholpen aan de hand van drie verschillende thema’s.
De webinars bevatten vele praktijkgerichte handvatten en voldoende ruimte voor vragen, zodat je na
jouw deelname meteen aan de slag kunt voor jouw organisatie.

Webinars:
1. Sociale veiligheid – onder leiding van Nelly Voogt en Edith Frijlink
2. Gezonde sportomgeving  – onder leiding van Silvia Bos
3. Financieel gezond de crisis door 2.0 – onder leiding van Peter van Baak
4. Beetje opvoeder – onder leiding van Wouter Schols
5. Vier inzichten in trainerschap – onder leiding van Ine Klosters

Meer informatie of aanmelden kan via dit document.

Gratis webinar sporters met gedragsproblematiek

Je hebt het ongetwijfeld al eens meegemaakt: een sporter misdraagt zich tijdens de training of wedstrijd zodat andere sporters in jouw team balen, minder plezier beleven en misschien zelfs overwegen te stoppen. Dat zijn kritische momenten. Wat kan jij doen om ervoor te zorgen dat iedereen plezier beleeft in jouw team? Die vraag wordt beantwoord in de gratis scholing ”Sporters met Gedragsproblematiek”.

Het is een online scholing (webinar) waar sportaanbieders gratis aan deel mogen nemen. Tijdens de webinar is er veel interactie om zodoende van elkaar te leren. Per aanbieder mogen er meerdere trainers zich aanmelden. De scholing is op maandagavond 21 en 28 september.

Meer informatie: https://sportopleidingen.nl/sportopleidingen/378-sporters-met-gedragsproblematiek

Aanmelden: https://sportopleidingen.nl/inschrijfformulier?id=378&session=937&closed=true

*Er is maximum van 20 plekken beschikbaar, dus wees er snel bij!

Weerbaarheidstraining voor jonge meiden

SAM Multisport gaat weer van start!

Lopen, rennen, balanceren, gooien, vangen, mikken. SAM Multisport Kids en Junior gaan weer van start! Nieuw deze keer is Multisport Junior op vrijdagmiddag op Sportpark de Peppel. De sporten die aan bod komen in deze pilot zijn: Voetbal (Blauw-geel), Gymnastiek(Exalto sport) en Judo (Survival Team Ede). Elke sport is op de locatie van de sportaanbieder zelf.

Elke woensdag- en vrijdagmiddag weer meedoen en sportplezier maken met leeftijdsgenoten van 4 – 6 jaar of 7 – 12 jaar. Lekker samen bewegen en spelen. Jij doet toch ook mee!

Kids (4-6 jaar) lessen zijn vanaf 16 september op woensdagen in gymzaal de Wulplaan van 16.00 -17.00 uur. Vanaf 18 september op vrijdagen in de Van der Knaaphal van 16.30 – 17.30 uur.

Junior (7-12 jaar) vanaf 18 september op vrijdagen in de Van der Knaaphal van 16.30 – 18.00 uur. Én vanaf 9 oktober bij Sportpark de Peppel van 16.30 – 17.30 uur.

Meer informatie of aanmelden voor een proefles:
Mahmut (kids): mahmut.cabiroglu@sportservice-ede.nl
Jorik (kids): 06 – 13 01 77 12
Marieke (junior): 06- 82 94 92 26

Kosten pilot Sportpark de Peppel
Kwartaal: € 25,00

Kosten Kids
Kwartaalabonnement: € 27,50
Halfjaarabonnement: € 50,00
Jaarabonnement: € 90,00

Kosten Junior
Kwartaalabonnement: € 32,50
Halfjaarabonnement: € 60,00
Jaarabonnement: € 110,00

Kaarten koop je hier.

De SAM Multisport lessen motiveren kinderen om nog beter te bewegen en daagt hen uit door middel van verschillende manieren van bewegen. Onderzoek laat zien dat veel kinderen na hun 12e stoppen met sporten. Omdat ze uitgekeken zijn op die ene sport. Erg jammer, want uit de cijfers blijkt ook: blijven ze als jongere wél sporten dan is de kans heel groot dat ze een levenlang kiezen voor bewegen en dus langer actief en vitaal zullen zijn!

De voordelen:
1. Een brede lichamelijke en motorische opvoeding
2. Een brede sociale ontwikkeling
3. Focus op plezier in plaats van prestatie
4. Betere topsportprestaties en minder blessures
5. Jong geleerd is oud gedaan: hoge sportparticipatie vasthouden

Met de lessen van SAM Multisport Kids en Junior leggen kinderen een basis voor een fit, positief en actief leven. Maak nu ook kennis met SAM!

 

 

 

VACATURE BUURTSPORTCOACH/SPORTKUNDIGE – minimaal 23 uur per week

Hey jij daar! Wij zijn op zoek naar een buurtsportcoach/sportkundige die onze afdeling Sport, Bewegen en Gezondheid binnen Sportservice Ede (actief in Ede, Wageningen en Rhenen) komt versterken. Sportservice Ede is dé regiopartner op het gebied van sport, bewegen en gezondheid die iedereen aanmoedigt tot een gezonder en vitaler leven. Zet jij, net als wij, graag die stap extra, durf jij te doen, geef jij energie en kunnen we op jou bouwen? Dan zijn wij op zoek naar jou om ons team per direct te komen versterken!

Je komt te werken in een groot team van vakmensen op het gebied van sport, bewegen en gezondheid. Jouw werkgebied is voornamelijk de gemeente Wageningen, maar ook op andere plekken kun jij worden ingezet. Doordat je onderdeel bent van een groot team, heb je de mogelijkheid om je op allerlei vlakken te ontwikkelen. Je werkt op het snijvlak van sport, onderwijs, gezondheid, buurt-, jeugd- en jongerenwerk. Je houdt je hierbij bezig met het in beweging brengen en houden van iedereen binnen de gemeente, door het leggen van slimme verbindingen en het aanbieden van sport- en beweegactiviteiten. We werken daarbij samen met onze strategische partners.

Sportservice Ede heeft 4 belangrijke karaktereigenschappen, namelijk: toegewijd, ondernemend, betrouwbaar en optimistisch, die onderdeel zijn van ons strategisch verhaal.

Functie omschrijving

Organiseren van sport- en beweegactiviteiten (karaktereigenschap ‘ondernemend’)
Jij ziet continu nieuwe kansen en mogelijkheden en treedt daarbij op als een echte aanjager en verbinder. Je bent bezig om vraag en aanbod op elkaar af te stemmen. Daarbij lever je een actieve bijdrage aan de leefbaarheid en de sociale cohesie binnen de gemeente. Je bent de spin in het web tussen de verschillende samenwerkingspartners. Je bent de drijvende kracht achter nieuwe en bestaande projecten. Je neemt hierbij het initiatief en waar nodig steek je zelf ook de handen uit de mouwen.

Coördineren en uitvoeren van activiteiten (karaktereigenschap ‘optimistisch’)
Denken in kansen en mogelijkheden. De diversiteit aan projecten is groot. Van leefstijlbegeleiding tot meer bewegen voor ouderen, van breed motorisch opleiden tot talentontwikkeling, van kwetsbare groepen in de samenleving tot mensen met een andere migratieachtergrond, van jong tot oud. In de gemeente Wageningen zijn jouw werkzaamheden vooral gericht op het primair onderwijs. Binnen jouw werkzaamheden in de gemeente Wageningen ligt het accent op het primair onderwijs. Met jouw enthousiasme zoek jij continu naar positieve oplossingen om sport en bewegen bereikbaar te maken voor iedereen.

Samenwerking en afstemming (karaktereigenschap ‘betrouwbaar’)
Als organisatie willen wij een betrouwbare partner zijn, die continu bezig is om maatschappelijke waarde toe te voegen. Dit doe je natuurlijk niet alleen. Je bent onderdeel van een groot team en netwerk en we verwachten van jou dat je jouw kennis en expertise inbrengt en helpt om ons netwerk uit te breiden. Ook ben jij die verbinder die ervoor zorgt dat je de benodigde kennis gebruikt, ophaalt en verbindt met anderen. Jij onderhoudt de relaties met onze partners in de gemeente, met als resultaat gemeenschappelijke doelen te bereiken. Het monitoren hiervan is een belangrijk onderdeel van jouw werk, zodat we continu onze doelen kunnen bijstellen. Je komt je afspraken na, bent sterk in het onderhouden van contacten en zorgt ervoor dat de communicatie in- en extern soepel verloopt. Samen bouwen we aan een duurzaam sport- en beweegnetwerk en een vitale toekomst.

Ambassadeur (karaktereigenschap ‘toegewijd’)
Jij werkt in een organisatie die continu in ontwikkeling is en zich beweegt in een sterk veranderende markt. Hierbij is het van belang dat jij helpt om onze dienstverlening op een innovatieve manier hierop aanpast. We verwachten van jou dat jij onze organisatie als ambassadeur vertegenwoordigt. Je zet jouw kennis en vaardigheden in om anderen (bijvoorbeeld sportaanbieders en vrijwilligers) in hun kracht te zetten. Je bent daarnaast ook bezig met jouw persoonlijke ontwikkeling om zo een nog veelzijdiger professional te worden.

Wat verwachten we van jou?

 • HBO werk- en denkniveau;
 • Relevante werkervaring met het organiseren en begeleiden van sport- en beweegactiviteiten;
 • Je herkent jezelf in de karaktereigenschappen van onze organisatie;
 • Zelfstandig kunnen werken, proactief en beslissingen durven nemen;
 • Communicatief vaardig (in woord en geschrift);
 • Resultaatgericht;
 • Bereid om ook in avonduren en weekenden te werken;
 • Affiniteit met en kennis van vrijwilligerswerk en de diversiteit in de samenleving;
 • Jouw specifieke kennis en vaardigheden delen met het team;
 • Sociaal, innovatief en flexibel;
 • In het bezit zijn van een rijbewijs B pré;
 • In het bezit zijn van een geldig EHBO diploma (of bereid zijn dit te halen);
 • Het hebben van een bevoegdheid voor bewegingsonderwijs en/of leefstijlcoach (BLCN geregistreerd) is een pré.

Wat bieden wij?

 • Een contract voor minimaal 23 uur per week voor bepaalde tijd (tot 31 augustus 2021);
 • Bij goed functioneren behoort verlenging tot de mogelijkheden;
 • Een afwisselende baan met volop mogelijkheden voor eigen inbreng, initiatief en persoonlijke ontwikkeling;
 • Werken binnen een jong team van enthousiaste professionals;
 • Salariëring en arbeidsvoorwaarden conform CAO sport.

Informatie en sollicitatie
Is deze vacature jou op het lijf geschreven, maar heb je nog vragen? Neem dan contact op met Mike Kattenbelt, teammanager Sport, Bewegen en Gezondheid, voor meer informatie via 06-12116848 of mike.kattenbelt@sportservice-ede.nl.

Sollicitaties ontvangen we graag uiterlijk 7 september 2020 via e-mail (werkenbij@sportservice-ede.nl) t.a.v. HR.

Kom jij ons team versterken? Vakleerkracht bewegingsonderwijs gezocht!

Loop jij warm om kinderen in de leeftijd van 4 t/m 12 jaar gymlessen te geven? Om scholen te adviseren op het gebied van sport- en beweegbeleid. En ga je ook graag samen met collega’s de wijk in om kinderen te activeren en stimuleren om (buiten) verschillende sport- en spelactiviteiten te spelen? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Gymonderwijs de Vallei zoekt een nieuwe collega. Meer weten, lees hier de vacature en stuur je motivatie en gegevens in. En wie weet ga jij straks met deze collega’s aan de slag en ontwikkel je onder andere leuke nieuwe gymlessen voor basisschoolleerlingen!

ASM Workshop 11 september Van der Knaaphal

Wil je weten wat ASM inhoudt? Kom dan naar de workshop en laat je inspireren. Het Athletic Skills Model (ASM) is een holistisch (talent)ontwikkelingsmodel. Het streeft naar de optimale (talent)ontwikkeling voor iedereen, ongeacht niveau, leeftijd of mogelijkheden en richt zich op jong tot en met oud, valide & minder valide en elke vorm van sport en bewegen.

Beweegarmoede is een maatschappelijk probleem dat gevolgen heeft voor belangrijke zaken als gezondheid, fitheid en prestaties in de sport. Beweegarmoede leidt tot een verstoorde motorische ontwikkeling van jeugd en volwassenen. Het doen van alleen één sport is een vorm van beweegarmoede en kent dan ook grote nadelen voor de gezondheid.

In deze workshop leggen we uit hoe het met de beweegarmoede gesteld is en geven we hier een praktische- en wetenschappelijke betekenis aan. Het doen van alleen één sport is een vorm van beweegarmoede en kent grote nadelen voor de gezondheid. In de workshop wordt ingegaan op het belang van het onderbouwen door de trainer van het Athletic Skills Model (ASM) concept, zodat sporters, ouders, collega trainers, begeleiders en bestuurders begrijpen wat het belang is van deze nieuwe visie en aanpak volgens het ASM.

ASM is reeds toegepast in de top- en breedtesport en toont o.a. aan dat sporters meer plezier hebben, minder geblesseerd raken en creatiever worden. Via de workshop laten wij de visie van het ASM naar voren komen en de toepasbaarheid in de praktijk zien, zodat ASM verwerkt kan worden in de eigen trainingen. Het tweede deel van de avond, de praktijkles, zal in de sporthal gegeven worden.

In de regio de Vallei vinden in Ede en Rhenen al verschillende projecten plaats welke geïnspireerd zijn op het ASM en deel uit maken van onze Samen Actief Meedoen (SAM) visie. Met een integrale aanpak in de domeinen onderwijs, buurt en sport werken we samen aan de motorische ontwikkeling van kinderen. Dit sluit weer goed aan bij het thema ‘vroeg vaardig in bewegen’ vanuit het lokaal sportakkoord.

Tijdens deze avond zullen we ook stil staan bij de ontwikkelingen van een ASM multicourt op het Open sportpark in Ede en de toepasbaarheid van zo’n sportieve buitenruimte.

Aanmelden voor de workshop doe je hier: http://bit.ly/ASM_workshop

Al meer interesse in ASM of na de workshop geïnspireerd geraakt?
Je kunt je aanmelden voor de ASM-opleiding Advanced. Lesdagen en tijden op vrijdagavond van 18.30 – 22.00 uur op 16 & 30 oktober en 6 en 13 november as.

Meer informatie over de workshop of opleiding:
Sebastiaan Kuijper 06 – 46257126 of sebastiaan.kuijper@sportservice-ede.nl