SAM Multisport Junior in Wekerom een groot succes

Wekerom – In kleine dorpen als Wekerom zijn er vaak maar een paar sportaanbieders. Voor kinderen en jeugd is de keuze in het sportaanbod dan ook niet zo groot. Daarom startte Sportservice Ede begin oktober, samen met lokale sportaanbieders, met SAM Multisport Junior. Jeugd uit het dorp maakt in twaalf weken tijd kennis met zes verschillende sporten. Het initiatief is een groot succes gebleken. Maar liefst dertig kinderen nemen deel.

Kickboksen, volleybal, aquasport, bootcamp, krav maga en rugby passeren de revue. Lawa’s Gym, SDS’55, Zwembad De Peppel, Sport Society Wekerom, Safe Zone en Rugby Club Wageningen verlenen hun medewerking. Het multisport programma is er op gericht kinderen en jeugd tot liefst 14 jaar diverse sporten te laten ervaren en leren. Hierdoor komen verschillende beweegvormen aan bod zoals rollen, schieten, mikken, balanceren en stoeien. Dit is van groot belang voor de motorische ontwikkeling. Daarnaast geeft het de jeugd de gelegenheid te ontdekken welke sport ze echt leuk vinden. Dit zorgt voor meer sportplezier en vergoot de kans op een leven lang sporten en bewegen.

Deze editie van SAM Multisport Junior loopt nog  t/m 22 december. Deelname aan deze editie is helaas niet meer mogelijk. In 2022 komt er wel een vervolg. Voor meer informatie kan contact opgenomen worden met Sylvano Hendriks, buurtsportcoach van sportservice Ede, via 06 – 46 81 50 44 of sylvano.hendriks@sportservice-ede.nl.