Senioren informatie- en doemarkt

Voor 55-plussers uit de regio wordt op donderdag 27 oktober 2022 van 13.30 tot 17.00 uur in sporthal de Peppel een informatie- en doemarkt gehouden. De markt is een initiatief van de Gemeente Ede, seniorenorganisaties KBO-Ede en PCOB-Ede, H3ROES en Sportservice De Vallei.

Tijdens dit gratis toegankelijke evenement zijn inwoners van 55 jaar en ouder van harte welkom om onder meer kennis te maken met het aanbod aan sport en bewegen in de gemeente Ede, gericht op senioren. Ook wordt informatie gegeven over leefstijl, gezondheid en veiligheid. Ook kinderen zijn welkom om samen met de senioren mee te doen aan de activiteiten.

Informatie en doen

De markt is niet alleen informeren, het is ook doen en ervaren. De informatie- en doemarkt bestaat uit informatiestands van diverse partijen, zoals KBO en PCOB, gemeente Ede en zorg- en welzijnsorganisaties. Lokale aanbieders van sporten en bewegen zijn aanwezig met hun aanbod en demonstraties. Bezoekers kunnen actief meedoen, sporten uitproberen en informatie inwinnen over bijvoorbeeld valpreventie of veiligheid in het verkeer. Onder de bezoekers wordt ook gepeild of er belangstelling is voor het organiseren van Senioren Games in het voorjaar van 2023.

Met de informatie- en doemarkt willen de organisatoren ook het onderlinge contact stimuleren en senioren laten zien welke mogelijkheden er in de gemeente Ede zijn op gebied van (samen) sporten, bewegen en ontmoeten.

Historische Kennisquiz Ede

Één van de hoogtepunten op deze dag is de Historische Kennisquiz Ede, die live gehouden wordt om 15.00 uur. Wie weet het meest over de historie van onze unieke gemeente Ede? De winnaar krijgt een bijzondere prijs en aandenken mee.

Senioren Games 2023

Tijdens de informatie- en doe markt willen de organisatoren ook een beeld krijgen van de belangstelling voor het organiseren van Senioren Games in het voorjaar van 2023 in de gemeente Ede. Het doel van de Senioren Games is om zoveel mogelijk senioren in Ede en omgeving in beweging te brengen. Want samen bewegen is niet alleen gezond, maar ook heel gezellig! Mogelijk worden de Senioren Games in april 2023 georganiseerd, mits er voldoende belangstelling is zowel vanuit deelnemers als sport- en beweegaanbieders in de gemeente.

Uitnodiging aan sportaanbieders

Wil je zelf jouw eigen aanbod of activiteit speciaal voor senioren onder de aandacht brengen tijdens de informatie- en doemarkt? Of wil je demonstraties geven, gratis consultaties of andere informatie?

Meld je je dan aan bij Sportservice De Vallei, Emil Jacksteit, buurtsportcoach senioren Sportservice De Vallei via 06 – 30 21 63 13 of emil.jacksteit@sportservicedevallei.nl.

 

In samenwerking met: