Simac Ladies Tour

Op 15 september 1998 werd de eerste wieleretappe ooit van de Simac (Holland) Ladies Tour verreden. Sinds enkele jaren mag de Simac Ladies Tour het predicaat Women’s World Tour dragen als enige etappekoers in de Benelux. Waarmee een wedstrijd op hoog niveau met de beste teams en rensters ook een officiële status heeft gekregen. Tijdens de Simac Ladies Tour worden op verschillende dagen Lelystad, Ede, Gennep, Landgraaf, Sittard-Geleen en uiteindelijk Arnhem aangedaan.

Woensdag 31 augustus loopt de tweede etappe van 117 km. door gemeente Ede.

Route tweede etappe in Ede

Na een succesvolle proloog in 2021 keert Ede terug in het etappeschema. Dit keer met een etappe over maar liefst 117,8 kilometer op woensdag 31 augustus. Na de presentatie van de teams op de Markt in Ede wordt om 13.00 uur het startschot gelost. Er worden drie omlopen van net geen veertig kilometer gereden. In deze omloop worden Ede, Wekerom, Harskamp en De Valk aangedaan. Rond 15.50 is de finish op de Raadhuisstraat in Ede.

De hele route kun je bekijken op de website simacladiestour.nl

Fiets je eigen gezonde smoothie!

Op woensdag 31 augustus van 12.00 uur tot 17.00 uur is Sportservice De Vallei aanwezig bij de Simac Ladies Tour met een smoothiefiets en een mobiele pumptrackbaan. Locatie: Torenstraat, ter hoogte van de Oude Kerk in Ede centrum. Deze activiteit is officieel side-event van de Simac Ladies Tour en is mede mogelijk door bijdragen van de provincie Gelderland en gemeente Ede.

Fiets je eigen gezonde fruitsmoothie of volg de route over de pumptrackbaan en show jouw tricks en moves! Medewerkers van Sportservice helpen jou van harte en geven informatie over sporten, (meer) bewegen en gezondheid. Gemeente Ede is sinds 1 januari 2022 JOGG-gemeente (Jongeren Op Gezond Gewicht), wat onder meer betekent dat Sportservice De Vallei de ‘Lekker in je vel’-campagnes uitvoert in de gemeente. Je leest hier meer over op www.sportservice-ede.nl/lekkerinjevel