WK Volleybal 2022

Van 23 september t/m 15 oktober vond in Gelderland één van de grootste sportevenementen ter wereld, het FIVB WK Volleybal Vrouwen plaats. Met deelname van 24 landen, van vijf verschillende continenten. In totaal werden er ruim honderd wedstrijden gespeeld in Rotterdam, Arnhem en Apeldoorn. Ook werd een deel van het toernooi in Polen gehouden. In Ede werden geen wedstrijden gespeeld. Wel vond op 23 september de officiële opening in Ede plaats en was Ede gaststad voor het nationale vrouwenteam uit China.

Sportservice de Vallei organiseerde samen met Nevobo, gemeente Ede en lokale volleybalclubs, voorafgaand en tijdens het toernooi, allerlei evenementen die gekoppeld waren aan het WK. In de aftermovie zie je de highlights van de ‘side-events’ in gemeente Ede:

Vijfde buitensportnet in Ederveen

Met het in gebruik nemen van het gloednieuwe buitensportnet aan de Sneeuwbesstraat in Ederveen afgelopen donderdag 27 oktober heeft Sportservice De Vallei het laatste side-event georganiseerd ter gelegenheid van het FIVB WK Volleybal Vrouwen 2022. In aanloop naar het WK Volleybal Vrouwen lanceerde de provincie Gelderland eerder dit jaar een subsidieregeling voor buitensportnetten. Sportservice De Vallei heeft voor Ede de subsidieaanvraag geregeld, zodat er vijf buitensportnetten gerealiseerd konden worden in Ede (2), Lunteren, Bennekom en Ederveen. De locaties zijn gekozen in overleg met de gemeente.

Ede gaststad voor nationale vrouwenteam China

Gemeente Ede was gaststad voor het nationale vrouwenteam uit China. De delegatie uit China werd dan ook van harte verwelkomd bij aankomst in Nederland en begeleid naar de trainings- en overnachtingsaccommodatie. Er was mogelijkheid tot nadere kennismaking met de spelers, een ‘meet&greet’ voor fans en volleybalverenigingen in Ede en uitwisseling van kennis en ervaringen over bijvoorbeeld topsport en voeding.

Voor Ede was het een mooie kans om Foodvalley internationaal te profileren. Dit met sport, vitaliteit en gezonde voeding als onlosmakelijk en overkoepelend thema. Het team van China heeft evenals de teams van Korea, Tsjechië en Japan getraind in de Van der Knaap Topsporthal aan de Zandlaan in Ede. De trainingen vonden achter gesloten deuren plaats, maar we konden tóch stiekem een glimp van de speelsters opvangen.

Smash en Volleybal WK Toernooi

Op donderdag 13 oktober organiseerde Sportservice De Vallei samen met volleybalvereniging DOS Lunteren en TweeVV Ede een volleybaltoernooi speciaal voor basisschoolleerlingen in groep 7 en 8. In sporthal De Peppel in Ede werd er gespeeld 2 tegen 2, dus iedereen kon meedoen samen met een vriendje of vriendinnetje. Ook groepen van 3 spelers mochten meedoen, waarbij steeds 1 speler reserve stond.

Volleybalclinic met speelsters Team China

Afgelopen maandag 26 september mochten de jeugdspelers van de volleybalverenigingen TweeVV, DOS Lunteren, Scylla Wageningen, BSVO Otterlo en Evoba Ederveen mee doen aan de volleybalclinic met speelsters van Team China en hun trainers en begeleiders. Dit was één van de activiteiten waar de nationale vrouwen volleybalteams bij betrokken waren in hun gastgemeente.

Maar liefst 100 kinderen hebben super enthousiast mee gedaan aan deze bijzondere clinic in de Van der Knaap Topsporthal in Ede. Wil jij ook volleyballen? Ga dan eens kijken bij een vereniging bij jou in de buurt!

Aan tafel met Team China!

Gezonde voeding is een belangrijk thema dat gekoppeld is aan het WK. Door middel van het WK wordt voornamelijk jeugd geïnspireerd met de boodschap dat gezonde voeding normaal is bij sport en bewegen. Eén van de acties waarmee de Nederlandse Volleybal Bond (Nevobo) dat wil promoten is de unieke kans voor een meisjes volleybalteam om met de speelsters van het verblijvende land in hun Official Team Host gemeente te dineren.

Ede was gaststad voor het nationale vrouwenteam van China en daarom mochten de meisjesteams van de volleybalverenigingen in gemeente Ede zich aanmelden, om kans te maken op het diner. Het meisjesteam van volleybalvereniging BSVO uit Otterlo werd uitverkoren om aan tafel te gaan met de speelsters en begeleiders van het Chinese team. Het werd een leerzame belevenis afgelopen woensdag 21 september. Maar vooral ook heel gezellig!

 

Sportservice De Vallei - Events is er klaar voor!

Mooi artikel in Ede Stad met een interview met onze toppers van Sportservice De Vallei – Events, Jesper van de Haar en Henriët Brandsma. Aanstaande zondag 18 september  ontvangen wij het nationale vrouwenvolleybalteam van China in de Van der Knaap Topsporthal. De hal is binnen en buiten helemaal aangekleed in de sfeer van het WK Volleybal, dus een warm welkom voor de Chinezen. Maar óók de teams uit Korea, Tsjechië, Japan én Nederland hebben de zaal gereserveerd om te trainen. Wij zijn er trots op om gastheer te zijn en zo mede bij te dragen aan een succesvol WK Volleybal Vrouwen 2022.

Lees hier het artikel: Ede Stad.

Kleur de plaat en win tickets!

Doe mee met de kleurplaatactie en win toegangskaarten voor het hele gezin naar de wedstrijd China – Argentinië in Gelredome op zondag 25 september, om 14.00 uur.

Maak jij de mooiste plaat? Met verf, stiften of kleurpotloden? Of maak je er een heel kunstwerk van, met knippen, plakken en knutselen? Als je uiterlijk vrijdag 23 september jouw kleurplaat inlevert bij de receptie van zwembad De Peppel in Ede, dan maak je kans op de tickets!

Download hier de kleurplaat

Opening netsportveld Maandereng

In de wijk Maandereng in Ede is vorige maand één van de vijf outdoor netsportveld geplaatst. Deze is woensdag 14 september feestelijk geopend door de buurtsportcoaches van Sportservice De Vallei, die allerlei toffe activiteiten hebben georganiseerd. Naast volleyballen konden de kinderen uit de buurt andere sporten en spellen uitproberen en genieten van een gezonde snack die werd aangeboden door Sportservice.

De metalen, in hoogte verstelbare netten zijn gesubsidieerd door provincie Gelderland in het kader van het WK Volleybal Vrouwen 2022. Inmiddels staan er ook netten achter zwembad De Peppel in Ede, op sportpark Wormshoef in Lunteren en op sportpark De Eikelhof in Bennekom. Het vijfde net komt op speelveld Sneeuwbesstraat in Ederveen.

Het volleybal-evenement in Lunteren

Op woensdag 7 september organiseerde Sportservice De Vallei in samenwerking met Dulon studenten en volleybalvereniging DOS Lunteren voor de Lunterse jeugd een evenement als voorproefje van het WK Volleybal Vrouwen 2022. De activiteiten waren op sportpark De Wormshoef. Op deze dag is het nieuwe netsportveld geopend. Op de paal staat een QR-code, waarmee kinderen zelf aan de slag kunnen gaan met meerdere spellen. Er waren super veel toffe activiteiten te doen: een volleybalbus van de Nederlandse Volleybal Bond, crossnet, kinn-ball, springkussen en nog veel meer.

Voor meer informatie: Sportservice De Vallei, Sylvano Hendriks, sylvano.hendriks@sportservicedevallei.nl, 06 46 81 50 44.

Beachvolleybal op 'SummerBeach Ede'

Aan de voet van de Oude Kerk in het centrum van Ede vond van 21 juli tot 1 augustus SummerBeach Ede plaats. Hiervoor was het grasveld naast het gemeentehuis omgetoverd tot een heus stadsstrand met onder meer een beachvolleybalveld. Het werd dé plek om elkaar te ontmoeten en de zomer te vieren. SummerBeach Ede was de feestelijke start van de zomervakantie en van het nieuwe stadspark, dat hier met betrokken Edenaren de komende jaren wordt gerealiseerd. De organisaties Cultura, Astrant en Sportservice De Vallei zorgden voor dagelijks vertier, voor jong en oud. Tijdens de weekenden werd op het beachvolleybalveld volleybalwedstrijden georganiseerd door Sportservice De Vallei. Dit, in aanloop naar het WK Volleybal Vrouwen.

Vijf netsportvelden in gemeente Ede

In aanloop naar het FIVB WK Volleybal Vrouwen 2022 lanceerde de provincie Gelderland eerder dit jaar een subsidieregeling voor buitensportnetten. Gelderse volleybalverenigingen konden in samenwerking met een andere partij in de buurt, bijvoorbeeld een school een subsidieaanvraag doen voor een verstelbaar buitensportnet. Sportservice De Vallei heeft voor de gemeente Ede de subsidieaanvraag gedaan. Op maandag 27 juni heeft Peter de Pater, wethouder Sport van gemeente Ede, op het Open Sportpark Peppelensteeg in Ede het eerste buitensportnet officieel geopend. Het in hoogte verstelbare, metalen net is aangelegd achter zwembad De Peppel in Ede waar eerder al een PlayceX multifunctioneel sportveld, Athletic Nature Track en een beachvolleybalveld zijn gerealiseerd. De andere vier netten komen in de wijk Maandereng in Ede, speelveld Sneeuwbesstraat in Ederveen, op sportpark Wormshoef in Lunteren en op sportpark De Eikelhof in Bennekom.

Volleybal-internationals 'back to school'

De leerlingen van basisschool De Groene Vallei uit Ede beleefden op vrijdag 22 april een bijzondere ochtend. Op bezoek was internationale topvolleybalster Iris Scholten van TeamNL. Iris heeft de kinderen eerst vertelt over haar leven als topsporter. Daarna gaf ze een clinic in sporthal De Peppel en konden de kinderen zelf lekker volleyballen. Op vrijdag 13 mei was niemand minder dan volleybalinternational Jolien Knollema op bezoek bij De School met de Bijbel in Bennekom. Jolien vertelde van alles over haar sport en hoe het is om topsporter te zijn. Natuurlijk ging zij ook met de kinderen lekker volleyballen. De volleybalclinics worden georganiseerd in aanloop naar het WK Volleybal Vrouwen. Oranje speelsters bezoeken een basisschool in het kader van het project ‘Back to School’.

Top-volleybal in de Van der Knaap Topsporthal

De finales van het nationale bekertoernooi volleybal werden dit jaar gespeeld op maandag 18 april (tweede paasdag) in de Van der Knaap Topsporthal in Ede. De mannenfinale ging tussen Active Living Orion uit Doetinchem en Amysoft Lycurgus uit Groningen. De vrouwenfinale werd een strijd tussen Sliedrecht Sport en Booleans/VV Utrecht. Uiteindelijk gingen de bekers naar Groningen en Sliedrecht.

De bekerfinales in de Van der Knaap Topsporthal zorgden voor een ‘volle bak’ in deze unieke accommodatie. De medewerkers van Sportservice De Vallei, gastheer en beheerder van de hal en de horeca, hebben dan ook alle zeilen bijgezet om het faciliteren van het evenement in goede banen te leiden. Met de bekerfinales is ook de aandacht aangewakkerd voor het WK Volleybal Vrouwen dat in september en oktober van dit jaar in de regio plaatsvindt. Het nationale vrouwenteam uit China traint dan in de Van Der Knaap Topsporthal.

Studenten Dulon aan de slag met volleybal

Studenten Sport & Bewegen van het Dulon College in Ede hebben meegeholpen bij het organiseren van volleybalactiviteiten op scholen en in de wijken bij de nieuwe buitensportnetten in gemeente Ede. Hun opleiding is niet alleen gericht op sport, bewegen en gezondheid zelf, maar ook op activiteiten organiseren, gezondheid stimuleren en andere mensen in beweging krijgen. In het voorjaar van 2022 hebben de studenten alle informatie en inspiratie ontvangen van medewerkers Sport, Bewegen en Gezondheid van Sportservice De Vallei. De bedoeling was dat de studenten na de zomervakantie zelf aan de slag konden gaan met de voorbereidingen en organisatie van de volleybalactiviteiten, onder begeleiding van onze buurtsportcoaches.

Inspiratiebijeenkomst volleybal

In aanloop naar het WK Volleybal Vrouwen 2022 werd er op 9 februari voor buurtsportcoaches en vakdocenten Gymonderwijs in Gelderland een workshop georganiseerd. Tijdens deze bijeenkomst informeerden docenten van de Nederlandse Volleybalbond en de Gelderse Sport Federatie hen over bijscholingsmogelijkheden en wat dit voor hen als buurtsportcoach of vakdocent Gymonderwijs kan betekenen. Daarnaast werden ze bijgepraat over alle activiteiten rondom het WK Volleybal en waar men als buurtsportcoach of gymdocent op kan aanhaken. Onze collega’s van Sport, Bewegen en Gezondheid hebben uiteraard deze bijeenkomst bijgewoond en zijn nóg enthousiaster om volleybal te integreren in hun lessen en activiteiten.