Volwassenen

Sport en bewegen is voor volwassenen net zo zeer van belang als voor jeugd en jongeren. Door werk, gezin of huishouden maken we soms te weinig tijd om te sporten. En dat terwijl sporten niet alleen leuk is maar ook essentieel is voor een gezonde leefstijl.

Bewegen is mogelijk op elk moment van de dag , alleen of  in een team, ongeorganiseerd, in verenigingsverband of bij een andere sportaanbieder, kortom, voor ieder wat wils.

Als je hulp kunt gebruiken om te (starten) met sport of op zoek bent naar een andere sport, neem vrijblijvend contact op met onze buurtsportcoach.

Fitadvies

In samenwerking met ziekenhuis de Gelderse Vallei is het Fitadvies ontwikkeld. Iedereen, jong of oud, gezond of met gezondheidsklachten die actief willen blijven en meer wil bewegen, kan een fitadvies aanvragen.

Doel van het fitadvies is om je te ondersteunen bij het vinden van een manier van bewegen die bij je past, waarbij rekening gehouden wordt met je gezondheid, financiële situatie, praktische mogelijkheden zoals afstand en vervoer en je persoonlijke wensen en voorkeuren. Als het nodig is, verwijzen wij je door naar andere deskundigen, zoals een fysiotherapeut.

Fitadvies is gratis. Voor fitadvies is het niet noodzakelijk om een doorverwijzing van een arts te hebben.  Om gebruik te maken van fitadvies kun je contact opnemen met mij.

Contactgegevens
Buurtsportcoach Manon Bouwman

Wandeluitdagingen Ede

In samenwerking met Malkander, huisartsen, diëtisten, Leef in Beweging XL en Ziekenhuis Gelderse Vallei starten wij drie wandeluitdagingen in Ede. Onder begeleiding van zorg- en sportprofessionals gaan we 10 weken lang één keer per week wandelen. De wandelgroep is speciaal voor diabetici, HVZ, COPD, echter, iedereen die zijn/haar leefstijl wil verbeteren mag aanmelden.

Iedereen kan op eigen tempo meedoen en gezelligheid is belangrijk. Door middel van deze wekelijkse wandelingen die stap voor stap worden opgebouwd, werken deelnemers samen aan een gezondere leefstijl.

Dus wil je gezonder worden? En onder begeleiding in een groep beginnen met wandelen? Ook als je geen diabetes hebt ben je van harte uitgenodigd om deel te nemen. Vrijwilligers zijn ook welkom.

Kosten
De kosten voor dit wandelprogramma zijn €5,50 voor 10 weken wandelen.

 

Contact wandeluitdagingen

Contactgegevens
Beatrixpark buurtsportcoach Manon Bouwman
Ede Veldhuizen Ericahorst Sjonnie Maasdam
Ede Zuid Mahmut Cabiroglu