Volwassenen

Sport en bewegen is voor volwassenen net zo zeer van belang als voor jeugd en jongeren. Door werk, gezin of huishouden maken we soms te weinig tijd om te sporten. En dat terwijl sporten niet alleen leuk is maar ook essentieel is voor een gezonde leefstijl.

Bewegen is mogelijk op elk moment van de dag , alleen of  in een team, ongeorganiseerd, in verenigingsverband of bij een andere sportaanbieder, kortom, voor ieder wat wils.

Als je hulp kunt gebruiken om te (starten) met sport of op zoek bent naar een andere sport, neem vrijblijvend contact op met onze buurtsportcoach.

Fitadvies

In samenwerking met ziekenhuis de Gelderse Vallei is het Fitadvies ontwikkeld. Iedereen, jong of oud, gezond of met gezondheidsklachten die actief willen blijven en meer wil bewegen, kan een fitadvies aanvragen.

Doel van het fitadvies is om je te ondersteunen bij het vinden van een manier van bewegen die bij je past, waarbij rekening gehouden wordt met je gezondheid, financiële situatie, praktische mogelijkheden zoals afstand en vervoer en je persoonlijke wensen en voorkeuren. Als het nodig is, verwijzen wij je door naar andere deskundigen, zoals een fysiotherapeut.

Fitadvies is gratis. Voor fitadvies is het niet noodzakelijk om een doorverwijzing van een arts te hebben.  Om gebruik te maken van fitadvies kun je contact opnemen met mij.

Contactgegevens
Buurtsportcoach Manon Bouwman

Gecombineerde Leefstijl Interventies

Vanaf 1 januari 2019 wordt de gecombineerde leefstijlinterventie (GLI) vergoed vanuit het basispakket van de zorgverzekering. Deze vergoeding is bedoeld voor volwassenen die kampen met overgewicht (BMI +30) en voor volwassenen met overgewicht (BMI +25) in combinatie met gezondheidsrisico’s zoals hart- en vaatziekten en diabetes. Onder begeleiding van onze leefstijlcoach leer je tijdens je deelname om gezondere voedingskeuzes te maken, meer te bewegen en je leefstijl aan te passen.

Voor het uitvoeren van de GLI maken wij gebruik van het CooL programma. Dit programma richt zich op voeding, beweging, slaap en ontspanning. In dit programma ga je zowel op individueel niveau als in groepsverband aan de slag onder begeleiding van de leefstijlcoach om jezelf een gezondere leefstijl aan te leren. Er zijn twee fases. De eerste fase bestaat uit 8 maanden waarin je intensief gaat werken om nieuwe gewoontes aan te leren. In de tweede fase van 16 maanden krijg je ondersteuning om je nieuwe aangeleerde gewoontes vol te houden.

Ben je geïnteresseerd om deel te nemen aan de GLI of wil je meer informatie? Stuur een e-mail naar: leefstijlcoaching@sportservice-ede.nl.