Volwassenen

Sport en bewegen is voor volwassenen net zo zeer van belang als voor jeugd en jongeren. Door werk, gezin of huishouden maken we soms te weinig tijd om te sporten. En dat terwijl sporten niet alleen leuk is maar ook essentieel is voor een gezonde leefstijl.

Bewegen is mogelijk op elk moment van de dag , alleen of  in een team, ongeorganiseerd, in verenigingsverband of bij een andere sportaanbieder, kortom, voor ieder wat wils.

Als je hulp kunt gebruiken om te (starten) met sport of op zoek bent naar een andere sport, neem vrijblijvend contact op met onze buurtsportcoach.

Fitadvies

In samenwerking met ziekenhuis de Gelderse Vallei is het Fitadvies ontwikkeld. Iedereen, jong of oud, gezond of met gezondheidsklachten die actief willen blijven en meer wil bewegen, kan een fitadvies aanvragen.

Doel van het fitadvies is om je te ondersteunen bij het vinden van een manier van bewegen die bij je past, waarbij rekening gehouden wordt met je gezondheid, financiële situatie, praktische mogelijkheden zoals afstand en vervoer en je persoonlijke wensen en voorkeuren. Als het nodig is, verwijzen wij je door naar andere deskundigen, zoals een fysiotherapeut.

Fitadvies is gratis. Voor fitadvies is het niet noodzakelijk om een doorverwijzing van een arts te hebben.  Om gebruik te maken van fitadvies kun je contact opnemen met mij.

Contactgegevens
Buurtsportcoach Manon Bouwman

Wandeluitdagingen Ede

In samenwerking met Malkander, huisartsen, diëtisten, Leef in Beweging XL en Ziekenhuis Gelderse Vallei starten wij drie wandeluitdagingen in Ede. Onder begeleiding van zorg- en sportprofessionals gaan we 10 weken lang één keer per week wandelen. De wandelgroep is speciaal voor diabetici, HVZ, COPD, echter, iedereen die zijn/haar leefstijl wil verbeteren mag aanmelden.

Iedereen kan op eigen tempo meedoen en gezelligheid is belangrijk. Door middel van deze wekelijkse wandelingen die stap voor stap worden opgebouwd, werken deelnemers samen aan een gezondere leefstijl.

Dus wil je gezonder worden? En onder begeleiding in een groep beginnen met wandelen? Ook als je geen diabetes hebt ben je van harte uitgenodigd om deel te nemen. Vrijwilligers zijn ook welkom.

Kosten
De kosten voor dit wandelprogramma zijn €5,50 voor 10 weken wandelen.

 

Contact wandeluitdagingen

Contactgegevens
Beatrixpark buurtsportcoach Manon Bouwman
Ede Veldhuizen Ericahorst Sjonnie Maasdam
Ede Zuid Mahmut Cabiroglu

Leren fietsen? Doe mee aan een fietscursus

Samen met Wielervereniging Ede en Malkander organiseert Sportservice Ede via de Doe-en Leerplaats in 2022 een drietal fietscursussen.

Goed leren fietsen
Tijdens deze fietscursus wordt er onder begeleiding alles geleerd wat je nodig hebt om goed te leren fietsen. Ook alle regels die je moet weten als je op een fiets stapt komen aan de orde. In acht weken tijd kun je leren fietsen. En een certificaat van deelname krijg je nadat je het examen goed hebt volbracht.

Drie start momenten in 2022
In 2022 start deze fietscursus drie keer op de dinsdag tussen 09.00 en 11.00 uur bij de Wielervereniging Ede aan de Horsterweg 5 in Ede. De eerste cursus start op 8 maart tot en met 26 april. De volgende is van 17 mei tot en met 5 juli en de laatste cursus in van 23 augustus tot en met 11 oktober. De kosten bedragen €25,– per persoon en het maximaal aantal deelnemers per cursus is 10. Fietsen zijn op locatie beschikbaar. Oud-deelnemers die willen oefenen zijn ook van harte welkom.

Meer informatie en aanmelden
Voor meer informatie en/of aanmelden kun je contact opnemen met de medewerkers van Doe- en Leerplaats. Zij spreken naast Nederlands ook verschillende andere talen;

Ayan Abukar, ayan.abukar@ede.nl, 06-18287219 (Somalisch, Engels), Ifakat Erdem, ifakat.erdem@ede.nl 06-14327031 (Turks) en Zeineb Jaballah, zeineb.jaballah@ede.nl 06-43836171 (Arabisch, Frans) en aanmelden kan tevens via Ede Doet Mee (www.ededoetmee.nl).