Voor scholen

Gymonderwijs de Vallei

Kinderen spelen steeds minder buiten, de gymlessen staan onder druk en fietsen naar school is er vaak ook niet meer bij. Door goed en gevarieerd bewegingsonderwijs ontwikkelt een kind een betere motoriek, goede sociale vaardigheden en sportplezier. De vakleerkracht van Gymonderwijs de Vallei is een expert in verschillende beweegvormen en sport- en spelmethodieken en ondersteunt scholen om kinderen de beste sportontwikkelomgeving te bieden. De gymles wordt zo een ontdekkingstocht naar eigen unieke beweegtalenten. Zelfs schoolprestaties kunnen daardoor verbeteren.

Groot voordeel voor uw groepsleerkrachten is, dat door inzet van een vakleerkracht bewegingsonderwijs, de werkdruk wordt verlaagd.

Contactgegevens
Teamleider Vakleerkrachten Bewegingsonderwijs Bram Boerma

 

 

 

 

De kracht van een vakleerkracht Gymonderwijs de Vallei

 

 

 

 

Directrice Maartje ter Beek van basisschool de Vuurvogel vertelt in deze video wat een vakleerkracht Gymonderwijs de Vallei voor haar school betekent.

 

 

 

 

Gymonderwijs volgens 12 leerlijnen

Onze vakleerkrachten hanteren twaalf leerlijnen waarin kinderen in aanraking komen met de volgende beweegthema’s: balanceren, klimmen, zwaaien, over de kop gaan, springen, hardlopen, mikken, jongleren, doelspelen, tikspelen, stoeispelen en bewegen op muziek.

Monitoring van de ontwikkeling met een leerlingvolgsysteem

Wij houden de beweegskills van onze leerlingen bij via een speciaal leerlingenvolgsysteem. Op vijf gebieden kunnen de kinderen scoren. Zo zien wij precies wie voorloopt of een beetje achterblijft als het gaat om motorische ontwikkelingen. Sporttalenten verwijzen wij weer door naar speciale talentprogramma’s en als kinderen nog een steuntje in de rug nodig hebben bieden we Motorische Remedial Teaching (MRT).